Svećice - Iskustvo i pitanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NShappy
    CBC Senator
    • 09.03.2005
    • 261
    • Novi Sad
    • Ford Focus 1.8TDCi

Kod mene žuto polje obrtomera počinje na 5300 a na 6000 je crveno. 5000 obrtaja je 70 km/h u drugoj brzini. Ako ću šaltovati na 5000, biću sve vreme po gradu u prvoj ili drugoj brzini.

Opet kažem, ne smatram da sam ulenjio motor. Kad god je moguće, više ga forsiram. Povremeno se voza i 100-140.

Da li ovakve svećice mogu biti posledica razdešenog paljenja?
    Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• zoranc
      CBC Senator XXL
      • 31.03.2005
      • 1313
      • Beograd
      • AR 147

Pozdrav svima od novog člana drugi put.

Kada smo kod svećica, rešim da častim Samaru sa novim svećkama.
      Otvorim se i pazarim Bosnu super, čekajući prijatelja počnem da čitam
      sa zadnje strane spisak automobila: Alpa Romeo, Citatioen, Rehault, Zasrava, Eiat ... naravno tu je bio hologram i deklaracija uvoznika .Raklamiram, a lik ladno kaže da ih je prodao stotine, a usput kontaktiram Bosance. Vrlo brzo sam dobio odgovore a od uvoznika drugi set svećica i
      komentar da su se svojevremeno pojevile kineske kopije.
      E sad ako piraterišu svećice od 200 kinti šta je sa onima koje koštaju komad toliko i više.
      A što se tiče Zasrave to joj ime više leži
      Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Kupi bre Zorane NGK da te Bog vidi.
        NShappy, uglavnom se paljenje podesava jednom i nikad vise. Kontrola i eventualna korekcija ne kosta mnogo. Probaj. Sve moze da ima veze. Mora sve da bude u granicama normale da bi pratilo sta se dalje desava. Ti izgleda imas previse nepoznatih. Eliminisi bar neke od njih.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by zoranc
          Pozdrav svima od novog člana drugi put.

komentar da su se svojevremeno pojevile kineske kopije.
          E sad ako piraterišu svećice od 200 kinti šta je sa onima koje koštaju komad toliko i više.
          A što se tiče Zasrave to joj ime više leži
          Pozdrav i tebi
          Super ili ne ali Bosna svećice su postale takvo "pijačna poslastica" da to nije normalno. Neka je to bila dobra svećica. Sad je dobra samo za olovicu.

Za zastavu je to lepa reč
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranc
            CBC Senator XXL
            • 31.03.2005
            • 1313
            • Beograd
            • AR 147

Originally posted by dranix
            Kupi bre Zorane NGK da te Bog vidi.
            Ma probao sam više vrsta ( ne i NGK ) ali Ladi za sada Bosnine najviše
            prijaju, veći mi je problem kupiti kvalitetan rezervni deo koji je bitan za
            sigurnost u vožnji. Recimo posle godinu dana su mi propala oba zadnja
            kočiona cilindra, a to je neka druga priča ali se ponavlja.
            Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

E Zoki,
              Sledeci put kad kupujes svecice samo kupi NGK sa "V-groove" i ne brini se. To prija svima osim ako se izricito ne traze neke specijalne vrste svecica ( a i to uglavnom izmisljaju bez previse osnova, al' ajde). Zasto kazem bas te? Uglavnom sto su relativno jevtine i sto se preporucuju za gas a sto pali gas pali benzin jos lakse. Kod njih imas malo fore da ti nesto nije u redu od kablova ili zazor ili vlaga i da ipak jos uvek sigurno pale mada ne treba preterivati. Kod obicnih (debelih 2.5mm anoda) je stvar malo kriticnija. Necemo opet o skupim svecicama a i pisano je vec pa nadji i procitaj. Nece da skodi. Ja ne znam ima li i kakvih kopija i fals proizvoda na SCG i uopste balkanskom trzistu. Znam samo da Bosch treba obilaziti u najvecem krugu i kad su original a njih ima garant i fals. Tako kazu.

Comment

Working...
              X