Zamena boce za plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maks
    CBC Član
    • 07.01.2008
    • 25
    • smederevo

Zamena boce za plin

Kada sam ugradjivao plin nisam vodio racuna o prtljaznom prostoru pa sam stavio bocu od 60 lit. Posle nekog vremena od ugradnje primetio sam da sam se grdno prevario.Prtljazni prostor mi se upola smanjio ,ali to nije sve ne mogu da stavim nikakvu muziku u auto jer ako bih stavio neku bazuku ili nesta drugo ne bi imao nista prtljaznog prostora.Interesuje me da li je moguca zamena ove boce nekom manjom bocom ,koliko to kosta i gde?
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

pa noramalno da mozes,ali ako si radio atest verovatno bi morao da ga radis ponovo.
    sto ti ne ugradi manju bocu taj koji ti je ugradio i tu vecu??
    evo ti neki linkovi majstora sa foruma pa se raspitaj :
    www.autogas.rs NS
    www.lovatogas.co.yu BG
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Kad stavis manju bocu tek ces onda videti koliko si se prevario.
      Ajd uradi to pa nam javi jel bolje.

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Jao bre, Dranixe, ti opet......da nisi ti proizvodjac velikih boca?

Sta ce nama u Srbiji bojleri, kad pumpi ima manje-vise na svakom koraku, a i voznje su relativno kratke. Duze voznje od par stotina killometara bez pauze su retkost, mada ni one nisu problem, ima pumpi i duz auto-puta.
        https://t.me/pump_upp

Comment

mozda radi i na procenat

Comment

• maks
            CBC Član
            • 07.01.2008
            • 25
            • smederevo

Zamena boce za plin

Hermes je u pravu.Velika boca samo donosi smanjen prtljazni propstor. Veruj mi da je bolje da tri puta sipas plin nego da u gepeku imas mesta samo za dve ili tri torbe.Ja kad sam ugradjivo plin stavio sam veliku bocu i sada se zbog toga veoma kajem ,jer nikad ne sipam punu bocu zbog kvaliteta plina.O tome bolje da ne pricam jer i sami znate kakav je plin na nasim pumpama negde dobar negde los i zbog toga hocu da stavim manju bocu jer ova velika samo stvara probleme.

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Pa bre Hermes ako su duge voznje retkost koj ce ti moj mesto za torbe. I to jos tri najmanje. Koga to vozite bre?
              Jel ovde neko taksista? Vecini ljudi auto sluzi samo za zezanje i vozikanje zato vam je gorivo i skupo i vozite se na gas. Ja sam rekao na nekom drugom mestu da se obicno ne zna sta se ustvari hoce.
              Za mene je 450km radijusa normalna kolicina gasa.
              Ko nece da mu boca smeta da bi stavio u gepek subwoofer i slicne gluposti i napravio od malog auta tranzistor na tockovima, rekao sam, neka kupi dizel.
              Po meni i mala boca DOVOLJNO smeta a narocito u malom vozilu. Ne zaboravite i to da boca znatno povecava tezinu sto je isto jako negativno za mali i lagan auto.
              Po meni prvo treba razmisliti o gasu pa posle birati vozilo a ne kupis sta ti ispadne pa posle izmisljas mesto za bocu kojeg NEMA.
              Svako od nas je verujem znao kakav auto kupuje i zasto i koliko kosta gorivo i sve ostalo. Sta sad?
              Vozio sam Suzuki Swift na gas za ogromnom bocom i znam sta pisem odlicno. Desavalo se da ponekad drzim rezervni tocak iza sedista kad idemo negde dalje. Za nas troje "malih" je bilo dovoljno mesta. U onaj gepek ni onako nije moglo bog zna sta da se stavi i da je bio prazan.
              Mali auto je mali auto i kraj i zna se za sta sluzi.
              Nemam ja nista protiv da vi visite na pumpi stalno samo ne okrecite tezu o preko potrebnom mestu u gepeku za preteznu voznju po gradu.
              Definitivno nije svako vozilo zgodno za gas zbog tanka i gotovo.
              Sram vas bilo Nislije kao da ste Pirocanci.

Comment

dranix je u pravu ugradjuj bocu od 70l
                pa kad sipas sipas bre 60l pljusnes 3 somica za gorivo i vozis
                se ko covek 700km ceo mesec nema da ides na pumpu

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Pumpi duz autoputa ima dovoljno osim u Madjarskoj i Nemackoj a za 250km radijusa mozes da se malo uvatis. Cak i za 350km je tesno jer ostaje 3-4 litra u tanku.
                  Nemojte nikada da mislite da filozofiram jer JA imam taj problem pa vam pisem da ga VI ne bi slucajno imali. Danas je tako a za sutra ne znam. Samo kako stvari stoje nema neke nade da ce se nesto narocito promeniti jer su pumpe za gas postavljene strateski na "dovoljnoj" blizini jedna od druge. Jedino zavisi sta je nekome dovoljno.
                  U Austriji NEMA pumpi za gas od Madjarske do Nemacke zajedno sa Becom a becki gradski autobusi voze na gas i ima ga u bocama na 90% pumpi.
                  Ako je nekome svejedno da li vozi na gas ili na benzin meni nije jer placam i godisnju ekstra taksu za to.

Comment

• Zloca
                    CBC Senator XXL
                    • 21.12.2005
                    • 510
                    • Novi Sad
                    • Astra bertone turbo

I od tih mesec dana pola meseci vuces bespotreban teret sa sobom.
                    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

Voleo bi da je tako ali nije.
                      Meni je boca spolja ispod auta i ne moze da stane veca nego samo od 60 litara brutto sto mi je veoma tesna kolicina za dolazak u Srbiju.
                      Evo primera.
                      Postoje u madjarskoj dve pumpe na austrijskoj granici u oba smera.
                      Vec dva puta jedna nije radila. Jednom nije bilo gasa drugi put je kamion polomio pumpu. Prvi put sam vozio kroz celu Madjarsku na benzin a drugi put sam svracao sa auto puta. Ne zaboravite da treba neko i da zna da cita madjarski sto je za mene skoro kao kineski. Madjari sva sreca lepo govore engleski.
                      Sta ako je noc? Koga da pitas?
                      Znaci SVE mora da se planira ne mozes da putujes kad ti dune plus sto neke pumpe u Nemackoj koje nisu na autoputu direktno a na koje MORAM da svratim ne rade non stop. Nije vam bre to Srbija.
                      Ti sitni problemi su dovoljni da budes kao na trnju i da gledas da uvek na kriticnim mestima bude dan a to nije moguce. Ja da sam u Nisu ne bi ni vozio auto nego bicikl s obzirom na organizaciju parkiranja i one nove gluposti placanja preko mobilnog svaki cas one smesno male sume.
                      Mogu vam reci da je Srbija po mnogim pitanjima postala veoma posebna i to vise nego ikad.
                      Sto bi vi rekli to je "posle bombardovanja".

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Kazem ja Zloco. Sipas po 15 litra nafte i bog te veselio ili vozis kineski skuter. Imas odmah i gepek i sve sta ti treba.
                        Zar se ne vozi suvisan teret kad se neko vozi sam u autu ma koliko auto bio veliki ili mali?

Comment

dranix je u pravu ako planiras da putujes kroz nemacu i francusku imadjarsku onda najbolje uzmi bocu od 100l

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

Vidim ja da bi ti da se vozis na jevtin srpski gas sve do Nemacke a bogami malo i da se salis. Sve jedno ti je dao ona tri somica odjednom ili iz 3x. Nego, ima se, moze se.
                            Kako stvari stoje jos cete se vi voziti i na metan pa da vidite koji ce kec da izdrzi te boce. Samo polako. Ima da se ide na pumpe cesce nego na pishanje.

Comment

ma ja bi vozio i na nisavsku vodu ali nece necebre.
                              mora na pumpu da se ide ,drzava da uzme porez

Comment

Working...
                              X