najmanja potrosnja plina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• najmanja potrosnja plina

posto ima mnogo vozaca koji imaju problema sa povecanjim potrosnjom
    zamislio sam se i rekoh da otvorim temu o vozacima koji misle da imaju malu potrosnju.
    evo ja vozim zastavu na tng i najmanja potrosnja koju sam imao
    iznosi 8-8.5l gradske voznje .
  • ekonomik
    CBC Senator XXL
    • 28.01.2007
    • 315
    • Železnik

Potrosnja u mesovitom rezimu voznje (grad-vangradska voznja 50:50) krece se izmedju 7 i 8.5 l/100km (zavisno od rezima voznje i kvaliteta gasa)
    ------------------------------------------------------
    opel corsa 1.0 12v sekvent landi

Comment

• Ladislav
      CBC Senator
      • 14.12.2004
      • 223
      • Kragujevac
      • Lada Niva 1.7i

Re: najmanja potrosnja plina

Originally posted by draza
      ...evo ja vozim zastavu na tng i najmanja potrosnja koju sam imao
      iznosi 8-8.5l gradske voznje .
      Jel' to imas Yugo 45? Ako ne, onda ti je netacan cajger

Ja sam uspeo Samaru 1300 da spustim ispod 8.5 litara na otvorenom (oko 12-13 po gradu) i extra sam zadovoljan.

Comment

ma ne u pitanju je zastava skala 55 .
        toliko sam uspeo da spustim potrosnju letos kada sam vozio sa karburatorom mgv10 difuzor 21 i sa njim se najmanje trosi.

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Clio trosi negde oko 9 litara u gradskoj voznji.

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Drazo,
            Sigurno vozis sa siromasnom smesom. Proveri to.
            To znaci ili da si jako nezan sa gasom i da se UVEK vozis sam i prazan (lagan) da ne ides uzbrdo nikada itd. Na otvorenom da ne ides vise od 90km/h....
            Sve to je samo teoretski i stvar je stila voznje jer to ustvari najvise trosi gorivo. Fijatovi motori inace po svojoj koncepciji nisu stedljivi i traze davanje gasa da bi isli normalno. Da ne govorimo o tome koliko su tehnoloski zastareli.
            Ne kazem da to sto pises nije istina ali nije ni pravilno podesavanje niti je uobicajen stil voznje kao ni uslovi u saobracaju.
            Citaj gore sta pise Ladislav. To je vec realnija slika.
            Kako si podesio staticko paljenje? Na koliko stepeni pre GMT?

Comment

ma ne smesa je ok .uglavnom vozim sam ili jos jedan u kolima.
              nis je u ravnici pa nema uzbrdica.ali ima dosta semfora.
              na otvorenom idem preko 90 (auto put 120-130 al je tada i potrosnja veca). ti motori jesu stara garda al jos uvek rade, i nemogu se porediti za novim japancima, paljenje je namesteno dobro .

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Na osnovu cega to sve znas? Koliko STEPENI je to "dobro" paljenje?
                Ako ne ide isto kao na benzin NIJE dobro podesen gas i vozis sa siromasnom smesom sigurno. Ne uvek ali kad otchepish gas malo vise i kad ides 120+.
                Ili, potrosnja NIJE ta koju ti reklamiras. Pa nisi ti jedini koji vozi takav auto na gas. Znam kakav je saobracaj u Nisu, bio sam letos.
                Lepo je skoro rekao Dora o potrosnji. Nadji to.
                Ja nisam rekao da su motori losi vec da imaju losije iskoriscenje goriva u odnosu na modernije. To naravno u mnogome zavisi i od vrste gasne instalacije.
                Isti taj motor za MPI trosi znatno manje i ide bolje nego karburatorski.
                Hteo sam da kazem da podesavanje paljenja optimalnije za gas mozes da iskoristis jos malo vise visok oktanski broj gasa a da jos uvek radi zadovoljavajuce (sigurno) na benzin ako ponekad moras da vozis na njega.

Comment

al ga ti komplikujes

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Za to sto sam "eksperAt"?
                    Precizno podesavanje se ne radi odokativnom metodom mada je i ona tu negde ali ne znas tacno sta si uradEo.

Comment

ne kapiram sta te interesuje paljenje na koliko je stepeni
                      na 10 .
                      a odokativno kako kazez ja stelam sam pa nevidim u cemu je problem

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Nije da nema problema.
                        Paljenje se podesava stroboskopom a ne na uvce. Otkud znas da je na 10 stepeni?
                        Hteo sam da ti kazem da mozes komotno da poteras paljenje na 2-3 stepena pre od normalne fabricke preporuke za voznju na gas ali nemoj da gazis zestoko auto na benzin posebno ako je star benzin u tanku.
                        Ako nemas cime da izmeris to nemoj ni otprilike jer i malo pingovanje moze da unisti klipove. Jednom se gresi.
                        Motor nije predvidjen da se miluje nego da se vrti pa je utoliko opasnije ovo o cemu pisem.
                        Ako je sve kako treba imaces jos bolje iskoriscenje gasa (potpunije sagorevanje) sto znaci jos malo manju potrosnju pri istim uslovima voznje.
                        Racunaj da na svaka tri oktana vise komotno ide jedan stepen pre pretpaljenje.

Comment

temeljit si covece moracemo malo da se druzimo preko neta ok.
                          ako neces nema veze ja hocu

Comment

• Ladislav
                            CBC Senator
                            • 14.12.2004
                            • 223
                            • Kragujevac
                            • Lada Niva 1.7i

Koliko tebi trosi u cistoj VANGRADSKOJ voznji, ***es grad? Gradska voznja je vrlo nepouzdan pokazatelj, evo primera:

Pitam lika sa Ladom Standard (VAZ 2101) i ugradjenim plinom kol'ko mu trosi i on kaze 13 l po gradu. Ja kazem kako to nije moguce, kako taj auto benzina trosi po gradu vise od toga, ali on ne odstupa. A onda se ispostavi kako covek zivi u Zemunu a radi u Vrcinu.

Reprezentativna gradska voznja, nema sta

Comment

• ferry
                              CBC Veteran
                              • 31.01.2007
                              • 101
                              • Beograd

Sve mi to lici na ovu staru pricu.
                              Vozio lik auto i stalno se hvalio kako mu trosi ko upaljac 8l po gradu 5.5 na otvorenom, bio presrecan i svakom iz drustva pricao istu pricu naravno hvaleci se. Proslo neko vreme i drustvo se dogovori da kolima krene na more i to kolima od tog baje jer mu auto najmanje trosi, ali kad je pocelo da se racuna koliko para treba izdvojiti za put kako bi podelili troskove, magicno niski potrosac je odjednom poceo da trosi 7-8 litara na otvorenom.
                              Naravucenije izvucite sami

Comment

Working...
                              X