Odnos kvalitet/cena gasa u Srbiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Odnos kvalitet/cena gasa u Srbiji

Ono sto nisam nasao na forumu a stvarno me interesuje je koliko vi osecate razliku izmedju "dobrog" i "loseg" gasa i koliko vodite racuna na kojim pumpama sipate.
    Dobrodoshao!!!

Razlike u kvalitetu gasa koji se sipa na pumpama definitivno postoje. LPG je smesha dva gasa : 1. propana i 2. butana.
    Da bi LPG bio idealan za upotrebu u automobilima odnos u smeshi treba da je 64:36 u letnjim uslovima voznje. (topliji meseci).
    Pumpe na zapadu koje imaju i LPG su u obavezi da za svaku "turu" plina navedu koji je odnos ova dva gasa u smeshi, da bi mushterija znala shta sipa. Kod nas nazalost ne postoji takva zakonska regulativa pa je vrlo chesto i idealan odnos vishestruko poremecen. Otuda potiche i "varirajuca" potroshnja automobila koji koriste LPG.

Shto se tiche izbora pumpi, uglavnom treba birati novije LPG stanice jer imaju nove rezervoare u kojima je LPG skladishten i dobre filtere koji zadrzavaju svakojako "djubre" da ne dospe u LPG rezervoar u vasem (nasem) autu.
    http://www.lovatogas.co.rs
  • zec
    CBC Senator XXL
    • 05.01.2005
    • 450
    • bgd

da li postoji nacin da se utvrdi odnos propan-butan u gasu koji sipamo u vozilo osim da se raspitamo kod pumpadzije koji nema pojma....?
    "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Kod nas vlasnik pumpe dobija papir na kome pishe koji je odnos u smeshi. Naravno na papiru uvek pise da je idealan.

SRBIJA
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• gaston
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2005
        • 324
        • N BG - Batajnica

meni auto naj manje trosi kada sipam na EUROGAS stanici gde navodno toce Molov gas. Razlika je i do tri litre u odnosu na jugopetrol. Preko godinu dana sam pratio i vise ne idem nigde .Ne znam nikog tamo i sasvim sam nepristasa.
        Probaj ,preko puta BN bosa na starom Batajnickom kod Nove Galenike.
        27.5 god za djevrekom auta snova :
        Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

meni se cini da je na OMV ok.a i uvek je guzva tamo.jednom su mi sipali los na plavom mostu,trzo mi i gusio se auto,ja odem pa sipam na krio gasu odmah iza pancevackog mosta i auto se umirio.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Re: Odnos kvalitet/cena gasa u Srbiji

Originally posted by PremieRacing
            Prvo pozdrav svima koliko vas ima a najveci pozdrav onima koji me znaju i koji su mi preporucili ovaj forum...

Ono sto nisam nasao na forumu a stvarno me interesuje je koliko vi osecate razliku izmedju "dobrog" i "loseg" gasa i koliko vodite racuna na kojim pumpama sipate.
            Pozdrav i dobrodošao
            Razlika postoji, ali mi se nekako čini da je manja nego pre, bar ovde u NS. I dalje isti auto sa istim štelovanjem na kome niko ništa nije dirao ide mnogo više kilometara ako se natoči Madjarskoj recimo.
            Na žalost ne postoji mehanizam po kome bi se utvrdilo šta ovde u stvari prodaju.
            Postoji ali je procedura za odustajanje odmah.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dintel011
              CBC Senator XXL
              • 12.03.2005
              • 348
              • Beograd, Vidikovac

Originally posted by zoranbg
              meni se cini da je na OMV ok.a i uvek je guzva tamo.jednom su mi sipali los na plavom mostu,trzo mi i gusio se auto,ja odem pa sipam na krio gasu odmah iza pancevackog mosta i auto se umirio.
              Mozda na OMV pumpi nije najkvalitetniji gas, ali zato ne moze da se desi ko na "Univerzalovoj" pumpi kod plavog mosta da mi u bocu od 55l "sipaju" 57.
              Od skora je pocela da toci gas i OMV pumpa u J.Gagarina i nikad nije guzva.
              Definitivno najgori gas sam sipao samo jednom i nikad vise na pumpi "Slap", isto ko i tebi auto se gusio se i nece da ide.
              @gaston
              Sto se tice "Eurogas" pumpe, probacu jos veceras.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja uglavnom tocim na Eurogas pumpi. OMV su korektne sto se tice kolicine, kao i Merkur.

Univerzal kod palvog mosta sam sipao 3 puta, sa namerom i svaki put sam ih uhvatio u kradji na kolicini.

takodje je po mom iskustvu korektna i pumpa Kryo gas preko puta Mercedesa.

bas na njoj sam prisustvovao kalibraciji automata za tocenje.

osim cene po litri veoma gledam na kolicinu koja stane u rezerovar- posto je gas u stvari tecnost ako stane vise tecnosti u zatvoren sud bez dileme znam da je rec o klasicnoj prevari na meri i takve izbegavam ubuduce.

uhvatio sam 2 puta i Zmaj pumpu (kod Zmaja zapravo) da kradu ali u zadnje vreme nisam primetio tu pojavu.

ali, veoma mi smeta sto mnogi ne vracaju kusur, i sami bez pitanja uzimaju ga sebi u dzep.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

najgore je sto ljudi koji neznaju,kad ih snadje los gas,odma im uvale pricu da ime je crkla membrana

Comment

• Heinz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 1027
                    • Beograd, Voždovac
                    • Avensis 2.0 D4D

Da li taj Eurogas ima i neku pumpu bliže Beogradu nego Batajnici?
                    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

Originally posted by Uros Piperski
                      Borko, ti li si??? Dobrodosao!

Jeste....Borko je

Dobrodosao druze....i aktiviraj se malo na drugim temama, kad imas vremena

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

Pozz

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

najgore je sto ljudi koji neznaju,kad ih snadje los gas,odma im uvale pricu da ime je crkla membrana
                          Ne, najgore je što ljudi paničare čim potrošnja predje dva decilitra od one koju su oni zacrtali da je normalna. Nije dovoljno voziti se 50 posto jeftinije, kumst je voziti se 49 posto jeftinije ili je propast sveta.
                          Pri tome svi uzimaju neku imaginarnu potrošnju benzina kao reper.

Kad bude sreo nekog da veruje da je jahta sasvim dovoljna ako ima 5 metara, da ima sasvim zadovoljavajući aparat od 12 santimetara, da je potpuno zadovoljan izborom igrača trenutnog selektora, i ja ću poverovati da Lada troši samo 8 litara benzina na 100 u BG prilikom prelaska gazele koji traje 30 minuta.

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

sta,tebi je samo 12 cm?.nemoj da zezas koga god da pitas nikom nije ispod 18.
                            vidite da nekima auto trosi 6,7litara na otvorenom ( bez ljutnje ) ne 6 ipo ili izmedju 6 i 7.
                            to je kao skoda fabija koja trosi po fabrickim merenjima 6,9 u gradu,a znam coveka koji nemoze da je skine ispod 9 pa to ti je(1.2 motor).

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

sta,tebi je samo 12 cm?.nemoj da zezas koga god da pitas nikom nije ispod 18.
                              vidite da nekima auto trosi 6,7litara na otvorenom ( bez ljutnje ) ne 6 ipo ili izmedju 6 i 7.
                              to je kao skoda fabija koja trosi po fabrickim merenjima 6,9 u gradu,a znam coveka koji nemoze da je skine ispod 9 pa to ti je(1.2 motor).
                              Ja sam zadovoljan sa svojih 7 do 8 )

To mi stvarno nije bilo nikad jasno, centimetri idu obavezno napred a litre obavezno nazad. Kao da nekom zavisi život od toga. Moj auto troši 14 litara i baš me briga ) Još preciznija potrošnja je da potroši sve što sipam, nikad nije ništa ostalo

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X