U kolima imam BRC star 5 godina i treba da se servisira . Posto u Nisu nema BRC servis uputili su me na ovlasceni BRC servis u Krusevcu. Da li neko ima iskustva sa njima i gde se nalaze ?
Pozdrav
Prijatelju,
u Kruševcu imaš više servisera - ugradjivača plinskih uređaja. Jedan od poznatijih je Pega u Dedini kod Kruševca (2km ispred). Za njeg znam da se zeza sa Lovato uredjajima, ali mislim da nije neki problem što je tvoj uredjaj BRC. Znam i to da ima prodavnicu u gradu sa opremom za plin. Pegin broj telefona je 037 / 440 - 993. Pozovi ga i čovek će da ti sve lepo objasni. Nadam se da sam ti pomogao, a ako ništa ne uspeš javi se preko ovog foruma pa ću da pitam druga za broj ovlašćenog servisera u Čačku - znam pouzdano da je tamo odradio posao.
Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
BRC ili ti ''Elettrico gas'' - generalni zastupnik za Srbiju i šire je trenutno oduzeo licence za rad svim servisima zbog muvanja sa sistemima koji su nisu originali.Informacije možeš dobiti na tel.:011-32-91-296 ili 011-32-91-310.Ako ništa ne uradiš ti napiši koji sistem imaš ugrađen i tvoj br.tel. pa da se čujemo jer za par dana trebali bi serviseri da dođu do Paraćina i Kruševca pa da probamo da se i ti ubaciš na servis.
Jel vi to ozbiljno ili se salite?
Posle 5 godina verujem dobrog rada nije nista 50-tak eura za novi BRC ili jos bolje neki drugi (citaj forum) isparivac. Kakav servis koj djavo.
Gde vi zivite pa da ne znate da rec OFICIJELNI u Srbiji nikad nije kostala nista.
Pa bas ti Talijani su najveci lovci u mutnom na svetu bez obzira sto imaju kvalitetne proizvode.
Nadjite dovoljno postenog majstora da vam ugradi originalnu opremu i teraj 100k km pa opet.
U medjuveremenu par zamena filtera tecne faze sto je veoma jevtina operacija i to je uglavnom sve.
Da li je moguce ugraditi novi Lovato isparivac umesto sadasnjeg BRC-a ?
Da li treba jos nesto menjati ili prepraviti na instalaciji?
Oznaka sadasnjeg uredjaja je BRC "E" (tako pise na racunu ) a u original knjizici od njega , na Italijanskom , pise sledece :
TECNO: E13*67R01*0076* CLASE 1/2
DICHIARAZIONE: TECNO-G-G 4CI-S-4901
DESCRIPTION: TECNO-G-G-100KW
CODE:01RD00602002
Ako je obican vakuumski ili lambda kontrol sistem onda prakticno da mozes da ugradis isparivac bilo kojeg proizvodjaca. Najveci problem je koliko se poklapaju cijevi za dovod plina i vode, ali sustinske razlike u radu nema. Medjutim isparivac je ipak malo skuplji od 50evra plus ugradnja, koliko kosta reparacija tvog postojeceg nisam siguran, ali ne treba ni od toga da bjezis.
Difference between man and boys is the price of their toys
Mislio sam da ako je vec potrebna revizija reduktora promeni ceo isparivac i kupi neki bolji nego sto je BRC.
Iz teksta se uopste ne vidi da je reparacija uopste jos uvek i potrebna.
Ne znamo da li je ispustano ulje, menjani (cisceni) filtri itd.
A o ceni. Pa.... Zavisi. O montazi isto. Racunam da je ovo forum a servis nedostupan ili daleko. Ne razumem sta traze na ovakvom forumu ljudi koji ne mogu da prikljuce dve bakarne cevi ili da nadju vodoinstalatera da im to odradi za 10 minuta. O smestaju, polozaju i ostalom je pisano na forumu pa racunam da je to SVE procitano i nauceno.
Ja bi radije pitao gde najblize ima da se kupi neki od proverenih originalnih isparivaca. Bar to nije problem u Srbiji kao sto je na zapadu jer je to tamo kod vas roba kao i svaka druga a ovde bas kao i da nije jer MORA majstor sve da montira i izda papir za to.
BTW. I ako je sekvencijalni sistem moguce je i normalno da se ugradi neki od slicnih isparivaca ma kog proizvodjaca. Citaj forum.
Sto se tice remonta (zamene membrana) naravno da to nije teska misija ali ne znamo sta znaci 5 godina star isparivac u kilometrazi tako da racunam da se ljudi na gas enormno mnogo voze pa da je i mehanicki isparivac mozda istrosen.
Ma kakva zamena isparivača, menjaj auto.
zašto bi menjao isparivač, imaš nekih problema sa njim ili ti je neko napunio uši da on ne valja ili slično?
Ma vozi bre to dok ide...
kao prvo ne treba da menjaš ništa već da uradiš redovan servis gasnog uređaja,u kruševcu imaš ovlašteni BRC servis i momak koliko sam čuo sasvim pristojno radi,ako se ne snađeš okačiću broj sada me mrzi da tražim.nije tačno da su svi BRC serviseri izgubili licencu,kaluđer jeste,i određeni broj servisa koji su se odvojili i osnovali vlastitu firmu i uvoze i ugrađuju tartarini gasne uređaje.svi su oni i dan danas moji drugari i kolege,i normalno je u poslu da svako ima svoj put,normalno je da kada se odvojiš i ugrađuješ drugu marku uređaja da gubiš licencu.to ne znači da su tim ljudima izrasli rogovi na glavi pa su zaboravili da rade,već jednostavno nisu više u sistemu i ne mogu više koristiti određene beneficije i servise u garantnom roku itd.BTW tecno je elektronac i iz mog iskustva je odličan isparivač,tako da ga ja ne bih menjao,e sad ti ako baš hoćeš,samo izvoli
@ gorky
Ja to i hocu , da odradim servis uredjaja , imam broj nekog servisa u Krusevcu valjda se zove "servis Bane". Ako to nije taj na koga si mislio posalji mi broj koji imas a ako je taj samo mi potvrdi.
Takodje sam zadovoljan dosadasnjim radom plinskog uredjaja.
Pozdrav i hvala svima koji su uzeli ucesce u temi .
Comment