Auto mi se trese kad se ugasi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gari55
    CBC Član
    • 26.03.2005
    • 72
    • Pirot
    • Honda Accord 2.0

Auto mi se trese kad se ugasi

Imam Vectru B '96 sa ugradjenim plinom (vec sam napomenuo u prethodnim postovima). Kad ugasim auto, odnosno okrenem kljuc, auto se ne ugasi odmah vec nastavi da radi jos par sekundi, odnosno trese se jos par sekundi.
    Neki majstori su mi napominjali da treba da se presteluje paljenje.
    Da li neko zna u cemu je problem?
    Hvala unapred.
  • gaston
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2005
    • 324
    • N BG - Batajnica

Nisam neki strucnjak ali se kladim da nije do paljenja ,cim okrenes kljuc paljenje ostaje bez struje pa logicno dolazi do nekog samopaljenja preostalog goriva , a sto nemam ideju,moze verovatno par stvari ima sigurno ko zna. Pozdrav.
    27.5 god za djevrekom auta snova :
    Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

TO MI SEDESAVALO RANIJE SA KRSTENIM BENZINOM

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Re: Auto mi se trese kad se ugasi

Originally posted by gari55
        Imam Vectru B '96 sa ugradjenim plinom (vec sam napomenuo u prethodnim postovima). Kad ugasim auto, odnosno okrenem kljuc, auto se ne ugasi odmah vec nastavi da radi jos par sekundi, odnosno trese se jos par sekundi.
        Neki majstori su mi napominjali da treba da se presteluje paljenje.
        Da li neko zna u cemu je problem?
        Hvala unapred.
        Malo se ne sećam tačno šta si ranije pomenuo.
        Takodje ne znam da li je pojava kad se gasi na gasu ili benzinu.
        Ako je na benzinu onda može biti samodetonacija usled taloga usijane čadji, neodgovarajuće svećice, neodgovarajućeg paljenja ili lošeg benzina. Pošto je injection u pitanju nestankom struje prestaje rad dizni pa nema goriva. To sugeriše da dizne kaplju pa ostane nešto goriva za daljni rad.

Ako je na gasu, onda je samodetonacija usled prevelike temperature zbog siromašne smese, neodgovarajućih svećica, nepodešenog paljenja.
        Gasa ima dovoljno u grani i cevima za rad od par sekundi.

Ako je na oba goriva verovatno je do loše podešenog paljenja.
        Postoji i varijanta da je montiran uredjaj koji daje struju par sekundi na svećice upravo iz razloga se potroši taj zaostatak gasa u grani. To bi znao tvoj serviser koji je ugradjivao gas da ti kaže. Sumnjam da je stavio tako nešto ali postoji mogućnost.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gari55
          CBC Član
          • 26.03.2005
          • 72
          • Pirot
          • Honda Accord 2.0

Ova pojava mi se desava samo kada se auto gasi dok radi na plinu, kad radi na benzinu i okrene se kljuc, skoro da se trenutno ugasi.
          Kad se gasi na plinu i pocne da se trese, ventili pocnu da se cuju uzasno jako, skoro kao dizel.

Comment

Working...
          X