Preformulisi pitanje. Nejasan si skroz. Nismo na pecanju tako da NEMA plovaka posebno. Salim se. Postavi lepo pitanje da bi smo razumeli.
Za kakav TACNO tank. Pise na njemu nesto.
Izvinjavam se ako sam bio ne jasan,
boca je od 45 L, fi 270, pod plovkom sam mislio na onaj komplet deo sa meracem i plovkom koji se zavrne na bocu, sad mi na tom delu pise fi 315, pa ne mogu da prodjem na atestu, uredjaj je BRC.
Pozdrav
Bilo koji servis koji ugrađuje BRC uređaje bi trebao da ima takav multivetil. Uostalom, nemora da bude BRC, možeš da namontiraš bilo koji odgovarajući za taj rezervoar.
Ja sam se malo salio.
Imas u NS dosta servisa za gas i svaki bi mogao da ti ugradi multiventil i to po zelji (ceni) u smislu sta sve sadrzi ventil i koje je marke.
Nije jos jasno sta imas sada na boci ako vec vozis na gas jer plovak ne sluzi samo za merac nivoa gasa u tanku sto komisiju na atestu i ne zanima nego ima mnogo vazniju (obaveznu) funkciju a to je da prekine punjenje boce kad nivo dodje na 80% zapremine.
Po meni, ti bi to i sada morao da imas.
Ako je boca slucajno sa vise "rupa" (4) (stariji tip) onda ti je taj plovak na ventilu na koji dolazi cev za utakanje gasa.
Svaki normalan majstor ce ti uzgred najbolje reci sta ti je SVE potrebno da bi prosao atest. Mozda ti fali jos nesto a nisi ni svestan toga.
Svako odbijanje atestne komisije dodatno kosta pa se ne isplati otici "nespreman".
Nije stari tip, problem je sto se retko moze naci multiventil za bocu fi 270, pa sam ja malo uprpo da cu morati i bocu kupovati, medjutim nasao sam danas kod Stanisica, 2200 din.
Pozdrav
MV 270 je standardan i nije nikakav problem naći ga,ako je brc onda je ili stara italia koja nema sigurnosni ventil ili estero,koji je podosta skuplji od 2200 din,kod stanisića si verovatno uzeo tomaseto ali moraš onda da promeniš i kutiju MV jer nije ista kao kod brc-a
Da kupio sam i kutiju, 290 din, trenutno je na boci multiventil fi 315, i koje su negativne posledice toga, kada to ne moze proci na atestu, jel ne dihtuje ili sta?
Pozdrav
Comment