Imam par pitanja neke mi se mracne misli motaju glavom
Jel mogu da ugradim autogas u 2.3 turbo b234 motor, koliko košta , i jel mogu doci u Srbiju ugraditi p prošvercati u Hrvatsku???
I postoji li opcija da obogatim smesu benzina s gasom istovremeno ???
Evo ga još jedan, šta ste se pomamili sa tim tuniranjem gasom
Ne bi baš da lupam pa će BOOST da me ispravi ako pročita.
Na konto onoga što kaže Wiz, Trionic preko svećice ispituje kakva je situacija u vezi detonacije. Sa gasom nema detonacije jer ima minimum 104 oktana tako da tu Trionic ne bi imao šta da radi. Turbo motor može na gas a li ja ne bih stavljao ništa sem sekvencijalnog ubrizgavanja.
Ugradjivao sam gas u automobile iz Hrvatske i mogu proći atest bez problema.
Dakle nema Trionica vec klasican knock senzor na bloku koji upravlja povlacenjem paljenja na kasnije i ako nije dovoljno smanjuje pritisak na TuRbo kompresoru u slucaju samodetonacija.
No kao sto Dora kaze nece biti problem.
Ubrizgavanje extra gasa na benzin je teoretski moguce i u pitanju je prerada jednog sistema koji Dora koristi. Milim da ce posle solidne i dugotrajne diskusije jedan takav sistem i uroditi plodom Videcemo na leto kako ce to da ispadne kad se bude radio probni sistem.
Ostatak ideja u sklopu i izmena na sistemu da se prilagodi za sada ostaje nepisan javnosti.
U nadi za razumevanjem // pozdrav
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Pitanje kako sastaviti jedan B203R ti je vec opisano i dato na uvid, dakle svi potrebni delovi.
Sta koliko i kako treba da se obradi mashinski da bi se ukomponovalo zajedni posto su delovi iz 5 raznih generacija SAAB motora, druga i duga pricha
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment