Plin i registracija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Haralampije
    CBC Početnik
    • 07.04.2008
    • 2
    • Beograd

Plin i registracija

Pozz dobri ljudi,

Imam nekoliko pitanja, ako su su vec bila ili sam malo odlutao od topica sorry.
    Naime, u proteklih nedelju i malo vise saznao sam otprilike sve sto me interesuje u vezi sa ugradnjom plina (gde, kako. . . itd)
    Sada se postavljaju druga pitanja. . .
    Kako ugradnja plina utice na registraciju, u smislu, el to pise negde u saobracajnoj?
    Posto planiram da ugradim plin u ozbiljnom servisu, dobicu i atest (bar tako oni kazu da daju i atest sa ugradnjom),
    je li ovaj atest dovoljan ili moram jos negde da idem npr vinca ili murija itd (kapirate sta ocu da kazem)?

Da li postoje dodatne takse posto se ugradi plin, pri registraciji? (interesuje me postena varijanta, necu da potkupljujem lika na tehnickom niti da se smaram sa kerovima)
    Jos jedna stvar, da li mi treba poseban servis pre nego sto ugradim plin, mislim na stelovanje paljenja, servis karburatora i ostale sitnice oko motora, ili mozda se to vec radi pri ugradnji plina? (motor je OK, pali lepo, ne gusi se na leru itd...nije krs)
    Da napomenem, imam Ladu Samaru 1,5, jeste stara ali je presla ispod 30k, motor je OK. Svaka pomoce je dobrodosla.
    Hvala
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

nov si na forumu pa ce ti se oprostiti neznanje

1. pise u saobracajnoj, "vozilo na tecni naftni gas".
    2. atesti boce i isparivaca su vazni ali nisu atest koji moras da uradis kod ovlascenog lica koje proverava da ti je instalacija u redu. radi se jednom u 10 godina.
    3. nema dodatnih taksi sem ako ne vozis taksi sa tim kolima. imaces i ustedu u eko taksi koja je najmanja moguca plus neces morati da kontrolises izduvne gasove, sto je jos jedna od usteda.
    4. treba da dovedes motor u 100% ispravno stanje, pogotovo paljenje i rashladni sistem, jer ce se svaka neispravnost jos vise pogorsati na gasu.
    (ja sam ugradio lovato venturi na kecu pri 170.000 i sa njim presao jos 30.000 bez velikih glavobolja)

*izbegavaj omalovazavajuce izraze za pripadnike policije i drzavnih sluzbi. ovo je inace jedan od najkulturnijih foruma i na njemu se nalaze korisnici raznih zanimanja, izmedju ostalih i policajci. verujem da znas i za pristojnije izraze od tih koje si koristio u prvom postu.
    .

Comment

• Haralampije
      CBC Početnik
      • 07.04.2008
      • 2
      • Beograd

Hvala na informacijama,
      lepo je znati da pored jeftinije voznje, otpadaju i neke takse.
      Lovato venturi je bio moj izbor od pocetka (Rasic), vidim da ih hvale ovde a nacuo sam jos neke lepe reci i sa drugih strana. Elem kao sto rekoh 30.000 predjeno, motor je dobar pali iz prve, ne greje se, garaziran, mazen i pazen (mozda i previse) od strane mog matorog.
      Neke stvari su se promenile (finansijski) pa mogu da se vozim ali ne bi da placam 100+ za litar goriva, a ta cena ce samo da raste.

Primedba uzeta k' znanju, nece se vise ponoviti, stvarno jeste dobar forum i svasta se moze nauciti.
      Nastavite sa dobrim radom!

Comment

• Jesa
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2008
        • 344
        • Beograd
        • Honda Civic 1.4 LS

Znaci, cifra pri registraciji, za fizicko lice, ostaje ista?
        Nije skuplje?
        www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

idi dole desno,imas kalkulator za izracunavanje obaveznog osiguranja :

http://www.dunav.com/Dynamic/ListItems, ... ID,60.html

imash,blago umanjenje (par stotina dinara) zato shto vozis na eko-gorivo
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
          X