lupa plovak u boci nenormalno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • virko
    CBC Član
    • 02.08.2006
    • 38
    • Hrvatska

lupa plovak u boci nenormalno

Pozdrav!
    znaci plovak u boci me izluđuje, čim je napunjena manje od 60% lupa strašno preko rupa, zvuk ''klang klang'' dva puta brzo lupne, boca je LODI ITALIA N704, piše još 03 2003 vjerojatno datum proizvodnje, nije fiksirana na šine nego direktno na pod u gepeku a oko nje su čelične late (obujmice).
    Sve je učvršćeno maksimalno, i ne mrda ni milimetra. Ide mi na živce totalno i zbog toga lupanja sam kompletno sredio zadnji ovjes zajedno sa amortizerima i oprugama, potrošio skoro 500E a lupa i dalje tako da je boca 100%.
    Molim Vas pomoć., bilo kakvu jer ću je bacit van nasred ceste koliko me nervira
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Pomoć se sastoji od vadjenja plovka napolje i malo krivljenaj ili skraćivanja. Malo bolji plovci imaju gumice na krajevima plovka da ublaže taj udarac u zid boce kad je prepuna ili prazna.

Nije toliko strašno da se ne može rešiti relativno lakom intervencijom.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• virko
      CBC Član
      • 02.08.2006
      • 38
      • Hrvatska

Originally posted by Dora
      Pomoć se sastoji od vadjenja plovka napolje i malo krivljenaj ili skraćivanja. Malo bolji plovci imaju gumice na krajevima plovka da ublaže taj udarac u zid boce kad je prepuna ili prazna.

Nije toliko strašno da se ne može rešiti relativno lakom intervencijom.
      trebam bocu odnijet u servis da se to sredi?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Bocu ili odeš sa autom, ne znam kakav je tamo postupak (u servisima) oko toga. Ali je to posao od pola sata, boca ne sme biti skroz puna, najbolje da je skroz prazna.

https.autogas.rs

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

To sve ako je majstor spreman na ono sta ga ocekuje kad skine multiventil.
          Nije fora jednostavno skinuti plovak vec zamena za bolji tj. ceo multiventil.
          Cisto sumnjam da se i tada uopste nece cuti.
          Ja sam ga cuo i onda kad udari onom mekanom penom od koje je napravljen ne mora ni metal o metal.
          Mozda i da se zamota boca u neku izolacionu tkaninu kao sto je neko teze cebe ili neka druga zvucna izolacija.
          Tako je to kod auta tipa hatchback nazalost skoro uvek.

Comment

• virko
            CBC Član
            • 02.08.2006
            • 38
            • Hrvatska

Originally posted by dranix
            To sve ako je majstor spreman na ono sta ga ocekuje kad skine multiventil.
            Nije fora jednostavno skinuti plovak vec zamena za bolji tj. ceo multiventil.
            Cisto sumnjam da se i tada uopste nece cuti.
            Ja sam ga cuo i onda kad udari onom mekanom penom od koje je napravljen ne mora ni metal o metal.
            Mozda i da se zamota boca u neku izolacionu tkaninu kao sto je neko teze cebe ili neka druga zvucna izolacija.
            Tako je to kod auta tipa hatchback nazalost skoro uvek.
            a ****mu sunce, ja imam problem s tim da mi je plin neatestiran tako da ce morati ici van do 10.mjeseca kad mi istice registracija, mislim da necu zamarati instalatera s tim nego cu nastojat prezivit jos to malo vremena i ovako, sta drugo.
            Hvala Vam svakako

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Pa atestiraj ako imas uslova. Nisi lud da placas skup benzin ako to bas nije neophodno.
              Na atestu niko nece gledati imas li plovak ili ne mada on sam po sebi ima veoma vaznu sigurnosnu funkciju.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Pod vadjenje plovka napolje sam podrazumevao vadjenje multivintila napolje i sredjivanje plovka a ne njegovo sklanjanje. To nije opcija koju odobravam niti je poželjno da se radi.

https.autogas.rs

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Naravno da to ne bi uradio ni jedan normalan majstor.

Nije mi jasno samo to da neko ulozi 500 eura u sredjivanje ogibljenja a posle ne zeli da atestira gasnu instalaciju vec bi da je izvadi komplet zbog tehnickog.
                  Nikad nisam upoznao ni jednu osobu koja je bar kad se radi o istom vozilu presla sa gasa ponovo na benzin.
                  Nego, eto... Pisemo a ne znamo ni sami ponekad zasto.

Comment

• virko
                    CBC Član
                    • 02.08.2006
                    • 38
                    • Hrvatska

Originally posted by dranix
                    Naravno da to ne bi uradio ni jedan normalan majstor.

Nije mi jasno samo to da neko ulozi 500 eura u sredjivanje ogibljenja a posle ne zeli da atestira gasnu instalaciju vec bi da je izvadi komplet zbog tehnickog.
                    Nikad nisam upoznao ni jednu osobu koja je bar kad se radi o istom vozilu presla sa gasa ponovo na benzin.
                    Nego, eto... Pisemo a ne znamo ni sami ponekad zasto.
                    preslab je na plin, sklon detonaciji, treba nadogradit sistem za atest, nabavit jos neke papire koji fale...prevelika zajebancija za nekoga tko godisnje napravi 9000km

Comment

Working...
                    X