TNG u ALFI JTS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Re: TNG u ALFI JTS

I ja i ti imamo oci, tako da prevod nije ni potreban, dovoljne su slike.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• ale944
      CBC Senator XXL
      • 20.03.2006
      • 1457
      • Beograd

speedplus, sve i da ovo kojim slucajem i ide na fsi/jts, trebao bi ti veliki pritisak gasa na diznama da bi brizgao u cilindar direktno (kod gdi-a pritisak benzina ide od 50 bara pa navise..)
      zasto veliki pritisak ? zato sto kad bi brizgao samo u fazi u****vanja to je jako malo vremena da ubacis dovoljnu kolicinu gasa, pa se brizganje nastavlja i u fazi kompresije.
      odakle ti toliki pritisak gasa bez pumpe ?

takodje kod brizganja direktno u cilindar bilo gasa bilo benzina potrebno je da sistem radi sa varijabilnim pritiskom goriva, opet zbog suvise kratkog intervala ubrizgavanja, pa za vecu/manju snagu se respektivno mora menjati i pritisak
      druga je prica kod postojecih sistema za JTS, kod njih se i dalje gas brizga U GRANU ne u komoru, pa rade sa standardnim pritiscima gasa
      http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• speedplus
        RIP Bio nam je drug!
        • 15.01.2007
        • 2419
        • LAZAREVAC

Ale, u potpunosti se slažem sa tvojim tekstom.Ali nemogu više da ponavljam da nisam reko da je to
        funkcionalno na direktnom ubrizgavanju.
        Ako Rank i dalje ne shvata o čemu pričam,onda džaba napunismo stranicu.

Originally posted by speedplus
        Evo jedne novine na polju direktnog ubrizgavanja

Opet su Italiani uzeli loptu,prakticno sa ovim sistemom nema potrebe za mixom benzina dok se vozi na plin.Naravno,jos se ne zvoni na sva zvona,mada sobzirom da je kako kazu proizvod revolucionaran,trebalo bi biti malo vise galame,ako je sve istina kao sto kazu.

link:

http://www.martinmotors.it/Auto/ita/dow ... PLOMCI.pdf
        Originally posted by RANK
        Ja upravo o tome govorim, ali izgleda da je bitnija jedna sumnjivo prevedena recenica nego kompletno objasnjenje i ono sto se na slikama vidi.
        Ne radi se uopšte o jednoj sumnjivo prevedenoj rešenici,već o tekstu koji govori da se taj uređaj može koristiti kako na klasičnim sistemima ubrizgavanja tako i na sistemima direktnog ubrizgavanja.I još se dodaje da je jedini uređaj koji ne radi u sprezi sa benzinom(kao kod BRC,TARTARINI ...),već da se 100% oslanja samo na gas.
        Nema više smisla da idemo dalje sa ovom diskusijom jer piše to što piše.Ni ja ni ti neznamo dali je u praksi to tačno pa je glupo da se uopšte upuštamo u dublju diskusiju o nečemu što nismo videli.
        Niko nije ni reko da je bas to za direktno ubrizgavanje ali sa reklamom koju pustaju to je na slici.Sve u svemu veoma malo podataka tako da manje vise, j... LUD zbunjenog.Vozila sa direktnim ubrizgavanjem se zakazuju za ugradnju za sad samo u njihovom servisu.Ako je to sve kao i napisano onda kao sto sam i rekao,čuće se.
        Ili čak štoviše pročitati ovo http://www.martinmotors.it/Auto/ita/dow ... PLOMCI.pdf
        Originally posted by vlada brc
        Po onome sto vidim ovo nije za JTS motore. Dodali su napostojeci benzinski injektor jos i gasni da bi ubrizgavanje plina bilo sto bolje. Prakticno su resili problem kod duzine creva za gas .
        Nigde nije ni prikazano ni objasnjeno,ali kazu da su poceli vec uveliko da ga ugradjuju.Ako je istina uskoro ce se znati mnogo vise.
        Što se tiče problema dužine creva mislim da im to nije bio cilj.Pre bih rekao da je problem bio kako prevazići pritisak,s obzirom da su ušli u komoru za sagorevanje.A i istovremeno su obezbedili koliko toliko hlađenje benzinske dizne.Samo mi nije jasno dali je moguće da udaljavanje benzinske dizne ne utiče na pravilan rad na benzinu.
        Evo jedne novine na polju direktnog ubrizgavanja

Opet su Italiani uzeli loptu,prakticno sa ovim sistemom nema potrebe za mixom benzina dok se vozi na plin.Naravno,jos se ne zvoni na sva zvona,mada sobzirom da je kako kazu proizvod revolucionaran,trebalo bi biti malo vise galame,ako je sve istina kao sto kazu.

link:

http://www.martinmotors.it/Auto/ita/dow ... PLOMCI.pdf

Comment

• elez
          CBC Početnik
          • 23.01.2009
          • 3

zanima me dali bi ovaj sistem mogao da se montira na usisnu granu koja nema ostavljena mesta za brizgaljke (kao sto je na motorima sa direktnim ubrizgavanjem) i da se na njega montira druga benzinska dizna kao sto je na slici prikazano. time bi se u potpunosti zaobisao sistem direknog ubrizgavanja benzina. znam da bi bila budzotina ali bitno je samo da upali na benzin a posle samo plin,plin,plin.

Ako bi mogli ivanT ili dora da odgovore

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Konkretno, kod svih motora sa direktnim ubrizgavanjem benzina je skoro nemoguće izvršiti takvu prepravku, jer se radi o skroz drugačijem principu ubrizgavanja goriva. FSI, JTS i slični motori bi zahtevali druge ECU-u, novi softver, neke od senzora, da bi uopšte upalili na benzin, pa tek onda da se razmišlja o gasu....Neisplativo
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• elez
              CBC Početnik
              • 23.01.2009
              • 3

Hvala.

Jos jedno pitanje. Hoce li biti skoro (6-12 meseci) moguce kod nas ugraditi neki od uredjaja za FSI,JTS. Ja konkretno imam lagunu sa IDE motorom.

Comment

• speedplus
                RIP Bio nam je drug!
                • 15.01.2007
                • 2419
                • LAZAREVAC

Uskoro(do kraja godine) je najavljena komercijalizacija Prins-ovog uredjaja namenjenog motorima sa direktnim ubrizgavanjem.A ima najava i od strane Landi Renza,mozda nam Slavko-bgd moze reci nesto na tu temu

Comment

• slavko_bgd
                  CBC Senator XXL
                  • 24.03.2009
                  • 771
                  • Batajnica
                  • Stilo 1.6 16V MW

Uskoro(do kraja godine) je najavljena komercijalizacija Prins-ovog uredjaja namenjenog motorima sa direktnim ubrizgavanjem.A ima najava i od strane Landi Renza,mozda nam Slavko-bgd moze reci nesto na tu temu
                  Trenutno iz LANDIRENZA nema nikakvih zvaničnih novosti na ovu temu.Čekamo zvaničnu prezentaciju u Beogradu.

"...That's all I have to say...about that..."
                  Tom Hanks, "FOREST GUMP"
                  Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Darth Malak
                    CBC Senator
                    • 26.05.2008
                    • 207
                    • Beograd

ima li nesto za JTS ? merkam jednu alfu pa me zanima ...

Comment

• sisa ki
                      CBC Član
                      • 12.04.2006
                      • 90
                      • Kikinda

navodno Karici treba da pocnu sa uvozom sekventa za JTS i tako te modele...
                      tako rece Boban Karic pre neki dan Draxu....
                      Guma ,jel ima neki omegas komp polovan koji nikom ne treba samo racunar ??/

Comment

• stefanves
                        CBC Senator XXL
                        • 10.12.2006
                        • 1351
                        • BG

Hoce li nesto biti od tog JTS sistema? Koju cenu treba ocekivati?
                        Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                        Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• sisa ki
                          CBC Član
                          • 12.04.2006
                          • 90
                          • Kikinda

Originally posted by stefanves
                          Hoce li nesto biti od tog JTS sistema? Koju cenu treba ocekivati?
                          ja jos nisam nista pitao,ali blize informacije mogu da se dobiju od union karic

http://www.011info.com/view_details.php ... 54&sid=502

Comment

• makedonac
                            CBC Član
                            • 28.03.2010
                            • 13
                            • beograd

cao, upravo sam bio na obuci u ac=u i videli kako radi golf6 1,4tsi i passat 20 fsi na plinu rade odlicno i uredjaj ce biti na trzizstu za dva do tri meseca, to se odnosi samo za vw grupaciju, za ostale proizvodjace automobila i dalje nece biti nista jer svaki proizvodjac ima razvijeno sopstveni sistem direktnog ubrizgavanja. svi proizvodjaci lpg opreme razvijaju sistema najvise za vw jer su najzastuljeniji na trzistu. shto se tice alfe 2,0 jts landi ima problema zadnjih dve godine da rshi problem shto se tice beziskih indjektora al verujem da ce napraviti.

Comment

• makedonac
                              CBC Član
                              • 28.03.2010
                              • 13
                              • beograd

viale ima savrsheno rashenje koristi benziske indjetore za urizgavanje lpg prema tome nema razloga niko da se plashi da ce mu nesto crkne jedina mana mnogo skupo

Comment

• ale944
                                CBC Senator XXL
                                • 20.03.2006
                                • 1457
                                • Beograd

koliko skupo ? jel znas nesto detaljnije o tom sistemu ?
                                http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

Working...
                                X