TNG u ALFI JTS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: TNG u ALFI JTS

Originally posted by makedonac
    cao, upravo sam bio na obuci u ac=u i videli kako radi golf6 1,4tsi i passat 20 fsi na plinu rade odlicno i uredjaj ce biti na trzizstu za dva do tri meseca, to se odnosi samo za vw grupaciju, za ostale proizvodjace automobila i dalje nece biti nista jer svaki proizvodjac ima razvijeno sopstveni sistem direktnog ubrizgavanja. svi proizvodjaci lpg opreme razvijaju sistema najvise za vw jer su najzastuljeniji na trzistu. shto se tice alfe 2,0 jts landi ima problema zadnjih dve godine da rshi problem shto se tice beziskih indjektora al verujem da ce napraviti.

To isto tvrde i ovi Zavolisti na prezenzaciji a što se tiče Alfe, čovek je rekao da ima dovoljno problema sa diznama i na benzinu kad radi tako da će to jako teško ići...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Zmaj KV
      CBC Senator
      • 05.10.2005
      • 202
      • Kraljevo

1,4 t-jet
      Slikano ispred Lovatove laboratorije, ugradili su na 5 vozila i do sada nemaju problema... ovo slikano vozilo preslo je 120k...
      Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• slavko_bgd
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2009
        • 771
        • Batajnica
        • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by makedonac
        cao, upravo sam bio na obuci u ac=u i videli kako radi golf6 1,4tsi i passat 20 fsi na plinu rade odlicno i uredjaj ce biti na trzizstu za dva do tri meseca, to se odnosi samo za vw grupaciju, za ostale proizvodjace automobila i dalje nece biti nista jer svaki proizvodjac ima razvijeno sopstveni sistem direktnog ubrizgavanja. svi proizvodjaci lpg opreme razvijaju sistema najvise za vw jer su najzastuljeniji na trzistu. shto se tice alfe 2,0 jts landi ima problema zadnjih dve godine da rshi problem shto se tice beziskih indjektora al verujem da ce napraviti.
        Sad su mi rekli u Landiju da su ti rekli da imaju problema sa diznama...I to zadnje 2 godine...Legenda si,keve mi, kad se vidimo idemo na pivo!
        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Zmaj KV
          CBC Senator
          • 05.10.2005
          • 202
          • Kraljevo

Originally posted by speedplus

Opet su Italiani uzeli loptu...
          Ovo kod holandjana postoji vec 15 godina... Sretao sam aute sa ugradjenim Koltecom i ovako im je odradjen uvod LPG-a...
          Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Nemoguće Šalim se, znam da jeste
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mash4077
              CBC Početnik
              • 11.08.2010
              • 2
              • Berlin, Nemacka

LPG u ALFI JTS

Pozdrav prvo mojim Alfistima, a onda i ostalim ljubiteljima autogasa!

Veoma kratko upoznavanje: vozim vec trecu Alfu na auto gas i mogu reci da je gotovo savrshena kombinacija. Prvo imao 146cu sa 1.3 ili 1.4 boxer motorom (nikada nisam uspeo da prokljuvim koja je oznaka tacna!), posle toga 156cu 1.6TS i sada vozim 159ku 2.2JTS Sportwagon.

Ono sto ce vas verovatno zanimati jesu moja iskustva sa JTS motorom i sekvencijalnim gasnim uredjajem (BRC)?

Ovako, ugradio sam ga 2008 ovde u Nemackoj. Imao sam dosta problema sa radionicom, posto nisu ranije ugradjivali sequent u JTS motore, pa su se opirali. Na kraju sam im iskopao svu dokumentaciju od BRCa, gde na naslovnoj strani broshure upravo stoji modifikovani 2.2JTS motor. Onda su se odlucili da oni kontaktiraju BRC za Nemacku i Italijane. A onda su pristali da ga ugrade.

Ja godishnje prelazim minimum 30000 km tako da se plin debelo isplati. U Nemackoj ugradnja sekvencijalnog plinskog uredjaja kosta oko 2750 EUR +-. Problem nisu delovi, oni su najmanja stavka (oko 900 EUR), ovde "ruke" kostaju papreno.

Dalje, ugradnju izvode citava 3 dana (valjda moraju da opravdaju toliko cedjenje para) i isporucuju vam auto sa zavrshenim atestom.

moje iskustvo je bilo sledece:

pri isporuci auta sa ugradjenim plinom sam osecao gas u kabini i odmah to reklamirao

primetio sam da auto malko troshi i benzin, uz gas, sto mi je objasnjeno kao normalno za ovakve motore

otprilike na tri meseca napunim jednom pun rezervoar benzina (ne zaboravite da se isti troshi i za zagrevanje auta, kao i da prelazim jako mnogo kolimetara)

na finalni program, tj. setovanje iz BRCa u Italiji sam cekao skoro 2 meseca

nekoliko puta sam reklamirao sto pokazivac nivoa gasa u rezervoaru i pojavu gasa u kabini vozila

trenutno imam jedino mali problem sa curanjem rashladne tecnosti, posto su "majstori" upotrebili plasticni T razvodnik u instalaciji vrele vode pod pritiskom !?!?!?! no resicemo i to valjda

Na moju srecu, a i ostalih sapatnika u ovom servisu, gazda je odlucio da otpusti glavnog majstora za ugradnju autogasa, posto su se u zadnje vreme vishe bavili ispravkama ugradjenih greshki, nego novim ugradnjama!

Ako ostavimo na stranu zajebanciju sa radionicom u kojoj sam ugradio plin (by the way, kod njih sam ugradio plin i u 156cu i sve shljakalo bez problema), jako sam zadovoljan kako potroshnjom, ukljucujuci i benzin, tako i performansama. Ovde benzin (super) trenutno kosta oko 1.40 EUR, dok je autogas 0.60 EUR.

Sto se performansi tice, naravno da je najbolje na benzin, tada je motor "najeksplozivniji i najagilniji", ali ni sa autogasom nije loshe. Ono sto je super, mogu da se izivljavam da vozim Alfu onako kako trazi da se vozi, a da pri tom ne ostavljam bogatstvo na pumpi.

Sa mojom godishnjom kilometrazom, troshkovi su amortizovani u potpunosti!

Nadam se da ovo moje iskustvo moze nekome i pomoci.

Ako ima jos nekih pitanja, slobodno pitajte!

Comment

• nikola_VUK
                CBC Senator XXL
                • 20.09.2005
                • 317
                • Podgorica - Novi Sad
                • Mercedes vaneo 1.7

Koliko ispadne da si na 1000km potrošio gasa i koliko benzina, jer ja koliko sam shvatio kod motora sa direktnim ubrizgavanjem auto radi samo u određenom opsegu na plin, dok i na višim i nižim obrtajima radi na benzin, tako da je pitanje isplativosti...

Comment

• mash4077
                  CBC Početnik
                  • 11.08.2010
                  • 2
                  • Berlin, Nemacka

Evo prilike za analizu. Ovaj vikend sam ishao sa prijateljima na momacko vece. Preshli smo (5ca u autu, ja licno tezim 125 kg) oko 450 km, krstareca brzina izmedju 160 i 180 km/h (nemacki autoputevi). Potroshio sam tacno 51.73 litara gasa i 11.99 litara benzina. Obrati paznju da je auto bio pun!

Comment

• nikola_VUK
                    CBC Senator XXL
                    • 20.09.2005
                    • 317
                    • Podgorica - Novi Sad
                    • Mercedes vaneo 1.7

Ako uzmemo u obzir cene u CG (dosta su slične sa cenama u Srbiji (gas 0.6, bezolovni 1.2) ) onda si potrošio za Gas 31,038 za benzin 14.4 ili ti neznatno više od 10 eura na 100km. Iz računice se vidi da auto troši po našim cenama negde oko 33% benzina (u parama ne u litrama).
                    Kombinovana potrošnja tvoje alfe bi trebala da bude 9.4l/100km, ti si je definitivno opteretio više nego ovi na testu i vozio brže, ali ovo je podatak za kombinovanu potrošnju, tako da mislim da bi trebalo uzeti neki podatak da bi auto benzina u toj varijanti trošio 10.5l/100km ili ti 12,6 eura, što dođe oko 20.6% uštede.
                    AKo pretpostavimo da je cena ugradnje za ovakav uređaj kod nas oko 1000 eura ispadne da se isplati za 38.461km.
                    Sve ovo za tebe ne važi jer je kod tebe veća razlika u ceni ali je cena ugradnje uređaja
                    Video sam na hrvatskim forumima da ljudi pričaju da ima FSI troše oko 10% goriva, zna li ko više o tome, jel to realno.

Comment

• znaisa
                      CBC Član
                      • 17.01.2008
                      • 10
                      • NS

Da li se kod nas radi ugradnja plina u FSI motore i ako se radi, koja je cena ugradnje, odnos potrosnje gas/benzin?

Comment

• marko ns
                        CBC Početnik
                        • 20.08.2010
                        • 1
                        • Novi Sad

A sta mislite o Tartarini uredjaju koji se fabricki ugradjuje u Alfe???

Comment

• bmiillan
                          CBC Senator XXL
                          • 18.04.2005
                          • 393
                          • beograd
                          • clk 200k

uredjaj ok,

ali ako budes imao potrebe za delovima uvoznik nije za preporuku
                          nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790
                            • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by marko ns
                            A sta mislite o Tartarini uredjaju koji se fabricki ugradjuje u Alfe???
                            Koja je cena ugradnje za taj uredjaj ?

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

ali ako budes imao potrebe za delovima uvoznik nije za preporuku
                              Misliš na uvoznika sa NBGD? Imao si neko loše iskustvo sa njima?

Comment

• alfaskorpion
                                CBC Senator XXL
                                • 24.02.2007
                                • 361
                                • Smederevo

Ako moze na PM broj nekog ko prodaje delove za tartarini .

Comment

Working...
                                X