Icom JTG sistem na Toyota Yaris

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Y3DLPG
    CBC Početnik
    • 03.04.2011
    • 3
    • BGD

Icom JTG sistem na Toyota Yaris

Naime kupio sam Toyotu Yaris 2000 1.0 sa navodno fabrickim autogas sistemom iz Italije.
    Uredjaj je Icom JTG ( http://www.icomitalia.it/lang1/imp_jtg.html ) koji god majstor da ga je pogledao rekao mi je da nikad nije video ovakav sistem.
    Koliko sam skapirao on ima elektro ventil na boci i direktno ugrizgava gas bez isparivaca.

Problemi su sledeci:
    1. Gde da servisiram ovaj uredjaj
    2. Ne radi mi plovak (ne lupa tj. dozvoljava da se prepuni rezervoar preko 80%)
    3. Verovatno zbog plovka neradi mi ni pokazivac nivoa goriva na dugmetu napred
    4. Kada ostenem bez gasa i nakon toga sipam gas nece po 10-20 puta da se prebaci na gas (po zvuku bih rekao da elektroventil u opste o otvori dotok)

Inace kada ide na gas sve radi besprekorno.

Voleo bih kada bi neko mogao da mi preporuci gde da probam da servisiram ovaj uredjaj u kom servisu, mozda ima na forumu nekog ko se sreo sa slicnim autogas sistemon.

Hvala u napred!

Ne znam da li sam pogodio forum jer nisam 100% siguran sta je u stvari ugradjeno u moj yaris.
  • [darkside]
    CBC Veteran
    • 19.03.2009
    • 107
    • Beograd

Re: Icom JTG sistem na Toyota Yaris

Pa ko te je ubedio da to kupiš ? cccccc

šala na stranu, nisam majstor ali po informaciji na njihovom sajtu oni rade sistem sa direktnim ubrizgavanjem gasa kao što je Vialle. Vialle je rasprostranjen u Holandiji itd. a kod nas tek počinje da dolazi. Na žalost, kao i sve, jako sporo tako da ćeš morati da sačekaš da majstori počnu da nude usluge instalacije i popravke i ovih vrsta uređaja. Probaj da "izgoooglaš" servis vialle uređaja i vidi da li neko to radi. Takođe, vidi da li se neko reklamira na ovom sajtu.
    od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• Y3DLPG
      CBC Početnik
      • 03.04.2011
      • 3
      • BGD

Re: Icom JTG sistem na Toyota Yaris

Obišao sam dosta majstora i nikom nije jasno gde je isparivac i filter
      A onda išao nešto do Višnjice i svratim do Rašića. Izađe jedan mladić otvori haubu i počne da priča celu priču oko Icom JTG sistema (sreći mojoj nema kraja konačno neko ko je čuo za ovaj uređaj ).
      Kaže da su pokušali da uspostave saradnju sa njima i da Italijani nisu nešto raspoloženi (skup uređaj, malo trežište itd.)
      U glavnom čovek kaže da nema isparivača već da se ubrizgava direktno LPG u tečnom stanju u dizne i da je filter u samom rezervoaru tako da nema nekog posebnog servisiranja i održavanja.
      Tako da smo se usaglasili da se vozi dok ide, a kad prestane da radi da se ugrađuje neki lokalno rasprostranjeni sekvet sistem.

Comment

• Y3DLPG
        CBC Početnik
        • 03.04.2011
        • 3
        • BGD

Pošto je na kraju prestao da radi autogas sistem obratio sam se članu power http://www.cbc.rs/showthread.php?192...NECAM-AG-PRINC
        zamenio mi je pumpu u boci i sad sve fercera kako treba

Comment

Working...
        X