Sekvent sistem u Laguni - pumpa ili šta ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • majkan
    CBC Početnik
    • 17.12.2007
    • 6
    • indjija

Sekvent sistem u Laguni - pumpa ili šta ?

Obracam se svim prijateljima plinašima.

Prošle godine kupio sam lagunu 16V/2002. sa ugradjkenim Vialle uredjajem 0248 i rezervoarom STAKO 355/8755 na boci mpiše sa pumpom u rezervoaru. Prešao sam 25.000 prezadovoljan potrošnjom i radom. U zadnjih par dana primetio sam da mi je prilikom paljenja kada gurnem karticu čuje se pumpa i kada upali još 2 sec a posle kada radi čuje se ali tiše ali u poredjenju sa predhodnim periodu sada bučnija.

Pitanje šta raditi, dali se te pumpe čiste, napominjem da su mi rekli da ovi uredjaji jnemaju filtera za čišćenje, dali je mu pitanju kvar i kakav i gde ima rezervnih delova-cena ? Sistem još radi, pali i normalno.

Pozdrav svim plinašima e-mail makomtreid@yahoo.com
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sistem nije sekvent (pod pojmom koji se podrazumeva u ovim krajevima) vec LPi.

za delove ces bojim se najbrze i najblize moci da se snabdes u Holandiji. a cenu pumpe kada saznas nece bas biti prijatna.

uglavnom, to sa pumpom je nekako boljka sistema.
    inace sistem je tehnicki gotovo idealno zamisljen (da ne kazem najbolji kao ideja nacina rada).

sacekaj da se jave majstori od zanata, ali do sada bilo je vise upita na slicnu temu a nije bilo resenja u zemlji. (na zamenu polovne pumpe sa drugom polovnom pumpom i ne racunam kao trajnu opciju popravke).

navodno je u Zagrebu ovlascen jedan distributer ali ima i drugacijih misljenja o tome ( u samoj HR).

sa nasim LPGom filter je preporuka.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• mk1389
      CBC Početnik
      • 15.03.2008
      • 6
      • Prijepolje

Nisam nikad video Koltek sistem ali na osnovu ovog sto vidim na ovim linkovima to nema veze sa Vialle LPI sistemom. Vialle sistem nema isparivac niti neki filter za ciscenje. Ceo sistem je jako fino osmisljen i ne zahteva nikakvo odrzavanje. Dok radi radi... Plin se u tecnom stanju prevodi od boce kroz creva do dizni i eventualni visak se vraca nazad u bocu. Filter za plin je u sklopu pumpe koja se nalazi u boci i taj filter se ne cisti. Traje dok traje i pumpa... a pumpa nazalost ne traje dovijeka. Pumpa je inace membranska, koju pokrece motor bez cetkica, na naizmenicnu struju. Motor kontrolise kompjuter preko elektronike koja je kod starih modela u sklopu pumpe a kod novijih u kucistu na zidu boce.

Bolna tacka tog sistema je pumpa to jest elektronika ili motor koji nakon x hiljada kilometara riknu bilo zbog pregrejavanja elektronike ili zbog nedovoljnog podmazivanja. Lek je ugradnja nove pumpe koja moze da se kupi u njihovim servisima sama ili zajedno sa bocom. Pumpa kosta oko 450 evra u Holandiji... kako sam cuo... a boca i pumpa zajedno oko 600...

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

http://www.suzukituning.com/General/Via ... Manual.htm

Comment

Working...
        X