kompjuteri vialle, resetovanje ili sta...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • majkan
    CBC Početnik
    • 17.12.2007
    • 6
    • indjija

kompjuteri vialle, resetovanje ili sta...

imam lagunu 1,6 16v, 2002 god. sa ugradjenim plinskim uredjajem i kompjuterom vialle. do sada sluzio besprekorno. mnogi su mi govorili da uredjaj nema pumpu, a culo se zujanje iz rezervoara. Prebacili smo uredjaj na benzin, otvorili rezervoar, remontovali pumpu i u medjuvremenu vozili na benzin, gde sam primetio kad nije bilo pumpe za plin da je na meracu za plin pokazivalo kao da je rezervoar pun. Na pumpi je zujao obicni kuglicni lezaj koji smo zamenili. Kad smo vratili pumpu i ako je prazan rezervoar, pokazivac je pokazivao da je pun a usuli smo samo 10 litara plina. Pokusali smo da prebacimo na plin ali uredjaj nije prihvatao, motor se gasio. Iskopcali smo kompjuter za plin i ostavili da tako prenoci(iskopcan). Ujutru sam upali na benzin, kad se ugrejao prebacio je na plin, sve je normalno radilo osim pokazivaca goriva koji je i dalje pokazivao kao da je pun.Motor je normalno prebacivao plin-benzin i radio i pod vecom turazom nekoliko minuta. Posle je poceo se trese i ugasio se, posle toga vise nije prihvatao opciju plin. Da li je moguce da na opciji rada na benzin dok nije bilo pumpe u rezervoaru komp. za plin pobrljavi? Gde se moze u Srbiji taj kompjuter marke vialle resetovati? hvala unapred
  • mk1389
    CBC Početnik
    • 15.03.2008
    • 6
    • Prijepolje

Mislim da u Srbiji neces naci nikoga ko ima kabl i program za podesavanje Vialle kompjutera (ja barem nisam nasao nikoga). Kompjuter je verovatno u redu i nema potrebe da ga diras... nema tu sta da se resetuje.

Program za podesavanje Vialle (LPI) kompjutera moze da se nadje na netu ali kabl nemoze da se nadje a nisam siguran da moze da se napravi.

Sudeci po tvom opisu problem ti je pumpa. Mozes da prebacis na plin samo prvi put kad upalis auto ujutru (nakon sto je bio ugasen cele noci) i on radi na plin neko kratko vreme... taman dok motor postigne radnu temperaturu. Posle se ugasi i moze samo na benzin... nema sanse na plin sve do sledeceg jutra Ja mislim da to ustvari nema nikakve veze sa temperaturom motora, niti sa kompjuterom, nego sa pritiskom plina u crevima. Kad upalis auto nakon duzeg vremena i odma prebacis na plin, pritisak plina u crevima je dovoljno dobar i on prebaci na plin i radi dok ne potrosi to sto ima... jer mu iz boce ne dolazi nova kolicina plina u kontinuitetu da bi se odrzao potrebni pritisak. Kako pritisak slabi, motor pocne da trokira i ugasi se.

Mozda niste dobro povezali pumpu kad ste je vracali u bocu?

Nivo plina se odredjuje pomocu jednog od onih plovaka u boci. Mozda ste kad ste vracali pumpu u bocu ostavili plovak u gornjem polozaju zakacen za neko crevo, pa zbog toga pokazuje da je pun. Kod mene se nivo plina vidi na istom mestu gde i nivo benzina i primetio sam da mu ponekad treba dosta vremena da prikaze pravo stanje... ???

Ovo mozda vec znas ili si nasao na internetu al' ajde za svaki slucaj da ti napisem:

Najblizi Vialle servisi su u Hrvatskoj (Zagreb) i Bugarskoj (Sofija)

Uputstvo za vialle sisteme mozes naci ovde:
    http://www.suzukituning.com/General/Via ... Manual.htm
    (Ako ti Engleski nije bas najbolji... kazi pa cu ti pomoci)

Nova pumpa u Holandiji kosta oko 450 evra. Tako sam cuo... (ja se razmisljam da je kupim za svoj sistem)

Ovde na forumu pominju nekog majstora koji ima iskustva sa Vialle pumpama. Potrazi.

Puno srece... javi sta si uradio

Comment

• DRAGANFORD
      Banovan
      • 18.02.2009
      • 103
      • beograd

Re: kompjuteri vialle, resetovanje ili sta...

Taj VIALLE uredjaj je obicno djubre.imao sam ga na fordu i crkla mi je pumpa u tanku.ispostavilo se da uopste ne prodaju pumpu nego tank sa pumpom cena u nl je 800eur. mozda bih i pllatio tu cenu ali uredjaj je ugradjen 1996 ,pumpa na mom vozilu je iz 1999 znaci vec jednom menjana.ako svake trece godine treba da dajem 800 eur za pumpu sa tankom ****s lpg.jasam to demontirao i ubacio italijanski. pozdrav dragan

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Re: kompjuteri vialle, resetovanje ili sta...

Imaš desno baner na kome piše Viale.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
        X