Konkretan primer: MZ ETZ 251 (1989.)
Da li neko moze da mi kaze pribliznu cenu? Kakav se rezervoar koristi na motorciklima?
Moj model nema pumpu za ulje. Postoje modeli sa njom. Ne znam koliko je komplikovana konverzija. Mozda je jeftinije da se kupi neki drugi dozator...
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Konkretan primer: MZ ETZ 251 (1989.)
Da li neko moze da mi kaze pribliznu cenu? Kakav se rezervoar koristi na motorciklima?
Moj model nema pumpu za ulje. Postoje modeli sa njom. Ne znam koliko je komplikovana konverzija. Mozda je jeftinije da se kupi neki drugi dozator...
Za MZ-a je verovatno mnogo isplativije naci neki dozator sa vanbrodskog dvotaktnog motora ili sa MZ-a koji ima dozator.
Rezoervoari koje LOVATO koristi za skutere i motorcikle su od 5-10l i smeshtaju se ispod sedishta. Cena kita sa takvim rezervoarom i reduktorom do 25 kW snage je oko 180E.
Hvala!
A da nemas mozda sliku rezervoara? Mislim da ispod sedista nema mesta. Mozda ako se izmesti elektrika i prepravi blatobran.
Znaci 180e plus dozator...
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Jos je u samu izasao projekt Wartburga na plin,covek je njime presao koliko se secam preko 200k kilometara apodmazivanje je resio nekom dodatnom pumpom uzetom nesecam se iz cega,ali naci cu taj clanak
Jos je u samu izasao projekt Wartburga na plin,covek je njime presao koliko se secam preko 200k kilometara apodmazivanje je resio nekom dodatnom pumpom uzetom nesecam se iz cega,ali naci cu taj clanak
Zove se dekalamit mazalica, obično je pre služila za permamentno podmazivanje rtorajućih sklopova, ima šraf za doziranje pa je prepravio da radi na ulje.
Povezana je sa nekim rotirajućim delom koji je pokreće.
Ispod sedista definitivno nema mesta za bocu precnika 200mm
Je l' postoji nesto od 150? Je l' mogu da stavim dve ili tri boce precnika 150mm na mesto rezervoara za benzin?
Ispod sedista definitivno nema mesta za bocu precnika 200mm
Je l' postoji nesto od 150? Je l' mogu da stavim dve ili tri boce precnika 150mm na mesto rezervoara za benzin?
Nema boca sa prechnikom 150mm. Na spisku gore su sve varijante koje LOVATO ima u ponudi.
Montaza na mestu benzinskog rezervoara je vec pomalo rizichna, jer bi se boca nalazila spolja i bilo bi teshko dobiti odgovarajuci ugao za multiventil.
Kod ovakvih rezervoara multiventil je pod 90` (okrenut na gore) da bi se koristila samo gasna faza.
Sve ovo bi trebalo dobro osmisliti i naci eventualni odgovarajuci polozaj za komponente, pa kada budesh u prolazu sa MZ-om svrati da pogledamo.
Mozda moze "custom". Ima boca i boca za druge stvari da se nadju pa cak i one za daleko vece pritiske MZ je malo nezgodan jer je ram iz jedne cevi gore a ne iz dve ko CZ.
Evo vratio sam se iz supe gde sam zagledao MZ-a. Ivane, ako sam dobro shvatio ove boce stoje uspravno i na vrhu se nalazi multiventil. Posto je najkraca boca dugacka 380mm, nema sanse da se stavi uspravno . Mozda bi nesto moglo da se smisli za ovu prvu bocu precnika 244 i duzine 190 (ako i ona stoji uspravno).
Ali cini mi se da ni u jednoj varijanti ne bih prosao bez prepravljanja rama, sto mi se ne radi.
Sad cu da napravim par fotografija da vidite kako to izgleda, i onda ostaje da svratim do Ivana da baci pogled kada motor dovedem u vozno stanje.
Evo slika:
Okrugli aluminijumski deo u 'sredini' rama ispod sedista je kuciste filtera za vazduh. To moze da se izbaci.
Vidim da si posao putem ekologicnosti...
(hroptanje Darta Vejdera)...
Ja sam razmisljao o necemu na dva tocka & plin, u smislu besplatne voznje... A onda sam shvatio da postoji jos bolja stvar na dva tocka: trosi ljudsko salo, i ima pogon na pedale. Kako se prolepsalo vreme, picim bicikl uveliko. Jedino je smor sto ne mogu oznojen da sedim na fakultetu, a i nemam gde da bezbedno ostavim prevozno sredstvo. Digresiju na stranu, motocikl na gas je fenomenalna ideja! Ako mogu ikako da pripomognem u realizaciji, javi...
(\__/)
(='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
Comment