saab i plin

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • majstorbob80
    CBC Veteran
    • 13.05.2008
    • 184
    • beograd
    • 735E32, 525E39 Mlook

saab i plin

Drugari može li neko da mi objasni kako se montira klasičan isparivač (elektronac), na SAAB-a u pitanju je turbo motor 110kw 2000ccm. Unapred hvala!
    Čovek se uči dok god je živ!!
  • tamburski
    CBC Senator
    • 27.09.2007
    • 210
    • PANCEVO

Ala ce to da puca
    a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Montira se kao i na svaki drugi auto ali to neće raditi dobro.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• majstorbob80
        CBC Veteran
        • 13.05.2008
        • 184
        • beograd
        • 735E32, 525E39 Mlook

hvala drugari

Comment

• ninsaki
          CBC Član
          • 07.04.2008
          • 39
          • Beograd

LPG

...drugari ugradili su mi obican plin na saab 900 turbo u sabovom servisu...isao je dobro samo je imao tendenciju da se ugasi kada naglo pustim gas...tako sm ga vozio 7-8 meseci i istovremeno pukusavao da resim problem...usput sam naucio kako radi motor...i kako funkcionise plinski uredjaj koji su mi oni instalirali ...napravio sam prepravku na usisnoj grani i sada rdi super..negasi se vise...sto se tice eksplozija..nije ih bilo fala bogu..treba voditi racuna da kablovi, razvodna ruka budu o.k. jer ako varnica kresne u pogresnom trenutku....uh....cujemo se za detalje

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

Prvo da razjasnim ovu enigmu:

Originally posted by ninsaki
            folcvzgen..ili kako vec
            Volkswagen. Zapishi negde ovo i zapamti, jer se radi o jednom od najvecih i najuspeshnijih svetskih proizvodjacha automobila, koji je samo proshle godine ostvario prihod od 74 milijarde eura. Uporedi to sa, na primer, prihodima proizvodjacha tvog automobila pa cesh shvatiti o kolikom automobilskom "dzinu" govorish.

To shto ti ne vidish Kineski zid kad pred njim zatvorish ochi ne znachi da ga nema, on se i dalje vidi golim okom, chak i sa Meseca.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Nisi se ni predstavio na ovom forumu, a ochigledno ni prochitao pravilnik. U svojoj drugoj poruci si krenuo da vredjash ostale chlanove foruma i da "drzhish chasove" o LPG-u i to ni manje ni vishe nego u autogas sekciji, i to jednom od dvojice najboljih mastora svog posla ne samo na ovom forumu, nego verovatno i u celoj zemlji Srbiji. Ja nisam nichiji "drveni advokat" i ovo pishem jedino iz obaveze koje imam kao jedan od moderatora. To shto je ovaj kog si "prozvao" usput i moderator a nakon tvog komentara ovde nije odreagovao kako bi mnogi (i da ne kazhem kako bi i trebalo), govori mnogo o njemu.

Sa druge strane, o tebi mnogo govori to shto si TEK nakon ugradnje lpg-a u auto:

Originally posted by ninsaki
            ...usput naucio kako radi motor...
            Samo se pitam kako si pre toga mislio da motor radi?

Uostalom, ne znam zashto mislish da nekoga na ovom forumu uopshte interesuje shta bi to ti vozio, ili ne bi nikad vozio. Zadnji put kad su javili, svet se i dalje vrteo, ali josh uvek oko Sunca.

Dakle, ako si na forum doshao da vredjash (vozache bilo kojeg brenda) ili da pametujesh sa takvim stavom i takvim namerama, pogreshno si procenio i ovaj forum i njegove moderatore.

Probaj da malo promenish "ton" u svojim postovima i spusti loptu ako vec zhelish da budesh na ovom forumu. Pocheo si loshe, ali imash prilike da se popravish. Josh uvek.

PS. Dobrodoshao na Cannonball forum, na pravom si mestu.
            http://www.bmw.tv

Comment

• TAZZ
              Banovan
              • 30.05.2005
              • 1409
              • NBGD,SERBIA

Izvinjavam se i DORI i Overu i Svima...

UNAPRED se izvinjavam!!!

NINSAKI koji je tebi q???

Odakle ti ideja da pricash to shto prichash na takav nachin...

Da i ja sam imao Venturi plin na starom autu, i to je radilo odlichno do 1 BAR pritiska, ali sam bio EXTREMNO osetljiv i popustljiv prema najlepshoj stvari kod turbo motora, GAS DO PATOSA odjedared!

Smiri strasti, i kad dodjesh kod nekoga u kucu, red je da se prvo predstavish, AKO VOZISH saab, imas STCS deo 4uma i da se tamo predstavish, a ne OVAKO....\

SRAMOTA!

PS izvinjavam se ...

Comment

• majstorbob80
                CBC Veteran
                • 13.05.2008
                • 184
                • beograd
                • 735E32, 525E39 Mlook

izvinite

Drugari izvinite ako sam nekome napravio problem ovom temom, ali mi to stvarno nije bio cilj!

Comment

• CannoN
                  CBC Senator XXL
                  • 15.09.2007
                  • 485
                  • Beograd

E bas mi je krivo sto nisam video tu drugu poruku da i ja naucim nesto od novopecenog poznavaoca...

---

overspeed
                  tebi svaka cast na pedagoskom pristupu i pokazanom razumevanju - ova "komuna" zaista opravdava svoju reputaciju.

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Ma ne brini. Sto bi ti bio za nesto kriv.
                    Mi samo odlicno znamo kako takva kombinacija gasa radi na takvom motoru pa nam nije potrebno da nam do drugi kazu.
                    U vise navrata su neki poznati clanovi ovog foruma vozili slicne konfiguracije i nikad to nije radilo kako treba. Radilo jeste, gle cuda, ali ne kako treba.
                    Svaki krsten Saab vec odavno ubrizgava benzin na 4 dizne a neko bi DANAS da vozi turbo motor na venturi gasnu instalaciju. Ne razumem.
                    Ja samo mogu da svima koji veruju u to pozelim sto vise zadovoljstva u voznji.
                    Citajte malo bolje forum jer ima prilicno tudjih iskustava u vezi svega i svacega umesto da se ucite na sopstvenim greskama.
                    BTW. Koji to Saab servis ugradjuje gasne instalacije?

Comment

• majstorbob80
                      CBC Veteran
                      • 13.05.2008
                      • 184
                      • beograd
                      • 735E32, 525E39 Mlook

Hvala

Zahvaljujem se na razumevanju i odgovorima!

Comment

• mk1389
                        CBC Početnik
                        • 15.03.2008
                        • 6
                        • Prijepolje

Ova diskusija cini mi se vec nema veze sa temom... pa ajd' reko i ja da lanem koju... Nadam se da necete zameriti...

Ne sumnjam da je ovaj gresnik (ninsaki) nesto zesce opsovo (nisam stigo da vidim) pa mu je moderator (overspeed) obrisao poruku ali ako mu je poruka vec uklonjena cemu onda ovo predavanje o lepom ponasanju i nediranju nedodirljivih?? Zar nebi bilo dovoljno: "Poruka je obrisana zato sto vredja druge clanove... ili je "off topic"... Tacka. (imam osecaj da ce ova moja tako zavrsiti) :-)))

Comment

• overspeed
                          CBC Senator XXL
                          • 24.05.2005
                          • 2779
                          • Kosovska Mitrovica

Da razjasnim i tu misteriju tek da ne ispadne da na ovom forumu moderatori delaju po principima shpanske inkvizicije.

1. ninsaki se nije ni predstavio ljudima na ovom forumu, shto je stvar osnovnog vaspitanja.

2. ninsaki nije prochitao pravila foruma, shto je za posledicu imalo njegovo neznavanje osnovnih pravila po kojima ovaj forum funkcionishe, kao ni sankcija koje slede za krshenje tih pravila.

3. ninsaki je napisao "cele" dve (i brojem: 2) poruke na ovom forumu a vec je stigao da u njima izmisli rupu u saksiji, pametuje u autogas sekciji ljudima koji su daleko kompetentniji od njega, a uspeo je i da usput stigne da u te dve poruke isproziva sve vlasnike gore pominjanog brenda na ovom forumu.

Ti govorish o nekim "nedodirljivim" na ovom forumu, ali to je samo tvoje vidjenje stvari. Na osnovu ovoga shto sam ranije nabrojao, ja na celu ovu stvar gledam iz "malo" drugachije perspektive, jer je jedna od obaveza moderatora da ovde odrzhavaju neki red, kako se sve ovo ne bi pretvorilo u opshti cirkus i bordel od foruma shto je vec vidjen sluchaj na nekim drugim forumima slichne tematike.

Ti dakle imash apsolutno pravo da mislish da se radi o nekoj zashtiti ili protekciji "nedodirljivih", i to tvoje mishljenje ti na ovom forumu niko nece i ne mozhe uskratiti, niti izbrisati takvu poruku (kao shto vidish ). Sve dok se poshtuju pravila, sloboda mishljenja i izrazhavanja je jedna od demokratskih tekovina (i) ovog foruma To shto se neko ne predstavi na samom startu mozhe i da se istolerishe, ja mislim da svakog treceg novog chlana po 5 dana "moljakam" po forumu da se predstavi i to ne zbog mene, nego zbog svih chlanova. Neko se odazove pozivu, neko i ne, ali naravno da se i bez predstavljanja mozhe boraviti na ovom forumu. Medjutim, ono shto na ovom forumu "nece da mogne" je to da se ovde upadne "sa ulice", ne obrati nikakva pazhnja na pravila ponashanja na forumu vec se direktno predje na bezabrazno pametovanje, omalovazhavanje i vredjanje chlanova po nekom (bilo kom) osnovu. To je jedini razlog zbog kojeg je ninsaki-ju izbrisana poruka, i skrenuta mu pazhnja na "ton" u njegovim porukama.

Da li cesh ti takav postupak da shvatish kao zashtitu "belih medveda" na forumu, ili kao nuzhnu reakciju (bilo kog) moderatora u cilju zashtite i ochuvanja izvornih vrednosti ovog foruma - to je vec tvoj problem. Taman posla da ja ili bilo ko od moderatora ovde trazhimo neku zahvalnost za to shto radimo (a veruj da to ponekad uopshte nije lako), ali malo kolegijalnosti i razumevanja za nase postupke ne bi bilo na odmet.

Eto, dobio si josh i opravdanje, koje niko od moderatora ovde nije duzhan da izdaje bilo kom chlanu. Ako to nije demokratski, onda ja ne znam shta je?

Tema ostaje otvorena za dalju diskusiju ALI na zadatu temu. Molim da se batali svako dalje pisanije koje odudara od teme, ukljuchivshi tu i dalji razgovor na temu "ninsaki".

Hvala na razumevanju.
                          http://www.bmw.tv

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Poruke koje su viška sam obrisao ja, nisam hteo da obrišem od Overspeeda jer je bila objašnjenje pa je sad malo u vazduhu ali ko razume shvatiće.

@mk1389
                            Ako već znaš da je offtopic zašto onda dodaješ i ti svoju. Iz tog razloga očigledno nije dovoljno samo obrisati poruku nego se nanovo mora jedno isto stalno objašnjavati.

Na kraju se sve ovo briše, trebalo bi, a onda su svi džaba krečili i trošili svoje vreme uzalud.

Doprinos forumu je upravo u suzdržavanju od ovakvih nepotrebnih poruka.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ninsaki
                              CBC Član
                              • 07.04.2008
                              • 39
                              • Beograd

lpg

....au ....drugari...... nisam se ni nadao da cu sa malom salom podici ovoliku frku...sto mi naravno nije bila namera, sa mojom prvom porukom imao sam nameru samo da prenesem moje iskustvo u vezi ugradnje plinskog uredjaja ... to sada vise nema veze... stvarno sam zapanjen kolicinom napisanog teksta kao i njegovom sadrzinom.. i tonom kojim odise isti...ali morate znati da svaka akcija izaziva reakciju...mojoj poruci, predhodila je poruka koja je cinimi se zvucala malo nezgodno...bilo bi lepo kada bi mogle da se nekako vrate obe poruke pa da se narod lepo informise ...pa u krajnnjioj liniji neka se vidi ko treba da bude uvredjen ..
                              ps: ako vas nesto zanima o meni vi slobodno pitajte...
                              ps1.1 nisam stigao juce da pogledam forum jer sam se vozio mojim saabom 900 turbo lpt 91' aero.. na plin ide super...sto vam isto preporucujem da radite petkom umesto sto sedite za racunarom...

ps1. dve poruke su obrisane
                              .....pozdrav......

Comment

Working...
                              X