Alfa 145 1.3box - plin - pucanje ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefan123
    CBC Senator
    • 30.06.2007
    • 272
    • Podgorica

Alfa 145 1.3box - plin - pucanje ?

Sad sam geldao jednu 145-cu 1.3 boxer....auto je bombona...sve je bez greske...nisam mogao da vjerujem da je tako dobra...ali ima jednu manu..

...plin je Lovato i ugradjen je u Italiji sto je ok, nego...kad se ide uzbrdo, tj. kad je opterecenje na nekih 1-1.5K cujes se jak "pucanj" - Sta je to ??

Prodavac kaze da je isao kod majstora i da mu je rekao da tako mora da bude....ima pecurku (nije KN no neka pretpostavljam "buvljak")....

Ici cu kod majstora za koju dan (cekam da mu stignu tablice) s tim autom pa cu vidjeti ali eto da znam sta bi moglo biti.

Ima li neko ideju ??
    Da mi se auto nije strasno svidjelo ne bih ovo ni pitao ali je stvarno ......
    www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
    Alfa Romeo is not simply a car, it's a way of life.
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Taj filter je verovatno namontiran, kada je fabričko kućište stradalo od neke detonacije. Proveri sve što se tiče varnice (kablovi, svećice, bobine...)
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• ljube-kugla
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 1531
      • batajnica

samo je siromasnija smesa,probaj da mu povecas dozu plina,ili prelepi izolir trakom samo preko mesta gde ide filter pa stavi filter preko da ne moze da spadne traka,verovatno je neko skinuo originalnu kutiju a bilo je nastelovano po njoj i sad ima previse vazduha za male obrtaje
      ko na nas krene iz mesta je naje&o
      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• stefan123
        CBC Senator
        • 30.06.2007
        • 272
        • Podgorica

OK...dakle da povedem auto kod "plinara" da nasteluje i kad ga budem vodio kod mog majstora za Alfe da obrati paznju na "varnica dijelove"....

Da li maci tu pecurku i vratiti normalan filter ? Cuo sam da pecurka i ne ide na plin....sto bi bilo i logicno....

verovatno je neko skinuo originalnu kutiju a bilo je nastelovano po njoj i sad ima previse vazduha za male obrtaje
        To i jeste uradjeno....ne znam zasto...mozda zbog zvuka koji se dobija pecurkom...ili je kao sto Ivan rece doslo do detonacije ranije pri cemu je raznesena fabricka kutija/filter
        ...
        Vidjeo sam da je izolacija na poklopcu motora razbucana iznad pecurke ali pretpostavljam da je to zato sto ista ne staje bas lagano nego zalazi u tu izolaciju....u pm sta sve pada na pamet ljudima da rade....

Da, auto na benzin radi bez greske...

Hvala ljudi...
        www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
        Alfa Romeo is not simply a car, it's a way of life.

Comment

• Flavio
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2006
          • 1926
          • 012 Centar
          • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by stefan123
          Da li maci tu pecurku i vratiti normalan filter ? Cuo sam da pecurka i ne ide na plin....sto bi bilo i logicno...
          Da,naravno .Pravi probleme dok radi sa plinom + shteti "protokomeru".Netreba ti to,posebno sto je "made in pijaca" .

Comment

Working...
          X