Fiat Tempra 1.4 - velika potrosnja LPG -a

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Miki-BG
    CBC Član
    • 19.10.2007
    • 52
    • Beograd

Fiat Tempra 1.4 - velika potrosnja LPG -a

Cao svima! vec sam jednom pisao da imam problema sa Temprom i potrosnjom LPG-a u gradskoj voznji. Naime, imao sam tempru 1997. 16.ie sx koja je po gradu trosila najmanje 15l plina. Ma sve sam pokusao da smanjim potrosnju: menjao filter, isao kod Dore, itd. Nista nije pomoglo. Medjutim, taj auto mi unistise dvojica pijanaca kada su me pokupili na raskrsnici. Prodje neko vreme i pre jedno dva meseca kupim drugu tempru, stariju - 1990. Italijan, karburator 1.4 . Napominjem da su obe tempre imale super ocuvane motore, nisu trosile ulje, nema dima iz iberlaufa... Nadao sam se da ce ova tempra imati bar za 2l manju potrosnju po gradu zbog kubikaze. Ipak, potrosnja je malo manja - trosi oko 14.5l po gradu kada je teska noga. Svako merenje je vrlo precizno tako sto ispraznim rezervoar dok se ne ugasi u leru. Cak sam punio do kraja pa opet dopunjavao do plovka, ista je potrosnja. Sve sam radio, stelovao kod majstora, nema pomoci. Ipak, na otvorenom putu se desava cudo. Pod punim opterecenjem, tri muskarca, sa punim gepekom i zadnjim sedistem, na magistrali (znaci oko 80-90km/h) auto je trosio samo 8.5l plina. Negde sam citao da je Ivan iz Rasica imao isti problem. Da li je to normalna potrosnja za grad? Opet sam citao na forumu da nekoliko njih ima tempre koje trose po 12l u gradu. Zar je moguce da je tolika razlika kod njih i kod mene? Ima li neko neki predlog ili da se ne zamajavam sa ovim vise?
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Ja sam taj cija tempra trosi 12 po gradu Desi se da srkne i vise od toga ali to kad je bas ostro vozim ili zimi...btw ja je uvek palim na plin.Sto se tice potrosnje na otvorenom ona ti je skroz ok,ja sam u istim uslovima izmerio 8 l,a na auto putu(150km/h) trosi 10l.
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Tempra je popriličan potrošač u gradskoj vožnji, tako da zna da "popije" i 15-16l, dok se na otvorenom putu potrošnja spušta na oko 7. Tome poprilično doprinosi stara konstrukcija motora i velika težina auta. Računajte da jedna Zastava sa motorom od 1.1l iste konstrukcije u Beogradu zna da potroši 12-13l bez ikakvih problema. Ako Tempra troši 1-2l više, ili kao Vladi manje, onda je to više nego dobro.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Miki-BG
        CBC Član
        • 19.10.2007
        • 52
        • Beograd

Pa da, to mi i mehanicar kaze: 'sta hoces, da ne trosi"? hehe, lepo mi je rekao. Eee Vlado, blago tebi. Hoces da se menjamo
        Hvala vam na pomoci drugari!

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Pravilno se kaže "oćeš da ide na ništa?"
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• djukank
            CBC Član
            • 02.04.2007
            • 40
            • vojvodina - banat

jao brate

ja vozim cromu 2.0 ie 1989

potrosnja otvoreno konstantno 9.5-9.6 jao srbijo precizna

dok je lokal 12.5-12.6

i veruj mi nejedim se nista posle ovog poskupljenja benzina to mu dodje na 5.5 litara a da vidim nekog da przi 160-170 sa 5.5 litara benzina

jos dugo ce oni disati plinski miris nasih auspuha

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

djukank
              dok je lokal 12.5-12.6
              Probaj da tu potrošnju dobiješ u BGD-u.
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Miki-BG
                CBC Član
                • 19.10.2007
                • 52
                • Beograd

Lako je vama vojvodjanima!!

Moze jedan offtopic? Svi pricaju o Kryogasu na Pancevackom putu. Je l' oni imaju isti kvalitet plina kao i Kryogas ispod Bogoslovije prema Pioniru, odmah posle skretanja za Pancevacki most iz Ruzveltove? Ja punim kod njih i od tada mi se potrosnja smanjila za dve-tri litre jer sam punio ispod Trosarine.

Comment

• steva68
                  CBC Član
                  • 17.12.2007
                  • 11
                  • ns

Fiat tempra 1.6s znaci karburator dvogrli Plinski uredjaj landilorenco ide nesto slabije na plin nego na benzin.Potrosnja plina mesovito grad-otvoreno 9 lit brzina kolko ide izmedju 3000-3500 obrtaja sto je sasvim dosta na lokalnim putevima. Potrosnju benzina neznam jer na benzin vozim po malo10-15 km na svakih 500-600 km.Potrosnja na otvorenom mnogo manja ali nebitna zato sto je bar 80 posto voznje grad.U gradu trosi 10-11 litara sto ja mislim da je ekstra,sa obzirom da nemam laku nogu.
                  Prekopirano iz ranijih diskusija podaci i dalje validni ko neveruje nek sipa da proba

Comment

• Miki-BG
                    CBC Član
                    • 19.10.2007
                    • 52
                    • Beograd

Svaka cast ako su informacije poptuno proverene tipa "sipas, potrosis i izmeris". Da li redovno odrzavas plinski uredjaj i koliko si presao sa tim uredjajem? Koliko je presla Tempra?

Comment

• bili
                      CBC Senator
                      • 13.11.2007
                      • 208
                      • NS

Mali off, ali može da objasni razliku u potrošnji.

Nije bitno koji auto i koje gorivo, ali dok sam živeo na 7 km od centra NS potrošnja "u gradskoj vožnji" je bila 8 l, kako sam se preselio na 2 km od centra potrošnja je skočila na 10 l. Isti auto, isti vozač,... Sa istim autom neki su imali potrošnju i 12 l.

Znači potrošnja u gradskoj vožnji je prilično individualna stvar.
                      VW über alles.

Comment

potrošnja u lokalu i u gradu je u stvari vremenska potrošnja,i to u većini slučajeva. Nije isto kada stisneš gas i voziš auto konstantno između 3-4000 obrtaja gde je većini automobila najveći obrtni moment, i kada si u gradu pa non-stop dodaješ i oduzimaš gas,čekaš da ti se *otvori* semafor ili da pešački prelaz pređe neki fosil koji miriše na čamovo odelo. Znači ne se sekirajte ako vam auto skoro duplo troši po gradu ili lokalu,to je normalno posebno u gradovima srednje veličine kao što su Kruševac,Kragujevac,Kraljevo,Leskovac itd.

Comment

• Saša
                          CBC Senator
                          • 05.11.2006
                          • 277
                          • NS

...Ili, preciznije rečeno - merite na otvorenom i tu potrošnja mora da bude u razumnim granicama, a u gradu koliko bude - biće i nema nerviranja...

Comment

• rrapaic
                            CBC Senator
                            • 13.02.2008
                            • 225
                            • Beograd
                            • Fiat Stilo 1.9 JTD

Re: jao brate

Originally posted by djukank
                            jos dugo ce oni disati plinski miris nasih auspuha
                            Hm...

Ako mi verujete, kad sam poceo da sam stelujem auto (sto i danas radim), osnovni alat mi je bio nos . Kapiram da cim je izduv malo "ljut" (stipa nos) to nije TO. Pa sam onda poceo da eksperimentisem sa usisom vazduha (reducir na crevu za vazduh), pa onda ler tockic, pa opet usis, pa ler... i tako u krug.

Sta sam dobio? Na otvorenom, sa 14 litara i do 200 km, i to na brdovitom pravcu (Beograd-Smederevo). U gradu, 10-11 litara na 100km (zimus, pre "nos" stelovanja - 14). Koliko je to zasluga i boljeg (letnjeg) plina, nisam siguran.

Ali mi kolege vise ne kazu da mogu po mirisu plina da me nadju na parkingu, dok ih cekam u upaljenim kolima

Izvinjavam se na offtopic-u

Rajko
                            Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• dukakg
                              CBC Početnik
                              • 15.01.2010
                              • 1
                              • Kragujevac

Re: Fiat Tempra 1.4 - velika potrosnja LPG -a

Pozdrav svima,gledao sam jednu Tempru devedeseto godiste 1,8 da kupim nisam imao iskustva sa takvim autom pa me interesuje moze li mi neko nesto vise reci o potrosni gasa po gradu i na otvrenom putu. Unapred hv!!!

Comment

Working...
                              X