Cao svima! vec sam jednom pisao da imam problema sa Temprom i potrosnjom LPG-a u gradskoj voznji. Naime, imao sam tempru 1997. 16.ie sx koja je po gradu trosila najmanje 15l plina. Ma sve sam pokusao da smanjim potrosnju: menjao filter, isao kod Dore, itd. Nista nije pomoglo. Medjutim, taj auto mi unistise dvojica pijanaca kada su me pokupili na raskrsnici. Prodje neko vreme i pre jedno dva meseca kupim drugu tempru, stariju - 1990. Italijan, karburator 1.4 . Napominjem da su obe tempre imale super ocuvane motore, nisu trosile ulje, nema dima iz iberlaufa... Nadao sam se da ce ova tempra imati bar za 2l manju potrosnju po gradu zbog kubikaze. Ipak, potrosnja je malo manja - trosi oko 14.5l po gradu kada je teska noga. Svako merenje je vrlo precizno tako sto ispraznim rezervoar dok se ne ugasi u leru. Cak sam punio do kraja pa opet dopunjavao do plovka, ista je potrosnja. Sve sam radio, stelovao kod majstora, nema pomoci. Ipak, na otvorenom putu se desava cudo. Pod punim opterecenjem, tri muskarca, sa punim gepekom i zadnjim sedistem, na magistrali (znaci oko 80-90km/h) auto je trosio samo 8.5l plina. Negde sam citao da je Ivan iz Rasica imao isti problem. Da li je to normalna potrosnja za grad? Opet sam citao na forumu da nekoliko njih ima tempre koje trose po 12l u gradu. Zar je moguce da je tolika razlika kod njih i kod mene? Ima li neko neki predlog ili da se ne zamajavam sa ovim vise?

Comment