Renault megane coupe 1997 god.2.0 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • speed011
    CBC Početnik
    • 06.08.2007
    • 7
    • Beograd

Renault megane coupe 1997 god.2.0 8v

Renault megane coupe1997 god. 2.0 8v.U pitanju je lambda kontrol.Sistem je ugradjen u YU waxu international na obrenovackom putu pre dve godine.Proizvodjac Landirenzo.Desava se da u toku voznje kada su velike vrucine i to pretezno u gradskoj voznji kreni stani sistem sam pocne da prebacuje sa plina na benzin i sa benzina na plin.Na otvorenom putu(van grada) pri kostantnoj voznji nema nikakvih problema sistem normalno funkcionise.Osim opet kada se nadjem u nekoj koloni i sporije vozim.Odlazio sam i u ovlasceni servis yu waxa gde na racunaru nisu pronasli nikakvu gresku.Odlazio sam i u ovlasceni servis renoovih vozila gde smo proverili i ecu motora i ostale parametre.I na jednom i na drugom racunaru nema nikakvih gresaka.Prikazuje da je sve normalno.Auto je stvarno u pocetku normalno radio.Redovno menjam kablovo,svecice,ulje,filtere vazduha...I stvarno osim tog gremlina auto se super ponasa kako na benzinu tako i na plinu.Kad su hladniji dani auto se super ponasa.Ventilator hladnjaka se normalno pali nedize temperaturu.Stvarno ne znam o cemu se radi.
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Gubi signal za broj obrtaja motora.
    Komp u auto i u vožnji kada se to dešava proveriti.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• speed011
      CBC Početnik
      • 06.08.2007
      • 7
      • Beograd

Hvala.U pravu si namestili smo da preko 2600 obrtaja prebaci na plin.Kada krene sam da prebacuje plin-benzin-plin desava se da nekad u toku voznje tek posle prebaci na plin i to na 4000 rpm nekada se to desi i na 2000 rpm i onda kao sto sam napisao kada je malo duze umerenija voznja sve se vrati u normalu.Videcu da opet zakazem u servis sledece nedelje pa cu javiti sta je bilo u pitanju..Hvala jos jednom.Ako kojim slucajem imate neku ideju sta moze da salje error slobodno mi recite.Ja sam prvo pomislio da mi ventilator ne pali drugu brzinu,i da termo prekidac ima nekih problema.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Moguće je i da je centralna jedinica lambda kontrole smeštena negd gde je pretoplo ili blizu većem izvoru elektromagnetnih smetnji.
        Ili je jednostavno neki kontakt loš koji se na većoj temperaturi razlabavi.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speed011
          CBC Početnik
          • 06.08.2007
          • 7
          • Beograd

Hvala vam.Provericu kontakte.Lambda kontrol se nalazi prikacena na kuciste sa relejima a sa njim je prikacen i ECU plina.Cini mi se da mi jos nije istekla garancija pa cu jos jednom otici u servis.Ne bih da izgubim garanciju.A i oni bi trebalo da znaju o cemu je rec.U najaboljem slucaju doci cu kod "IvanT" u AC Rasic posto su mi blizu.Naravno javicu vam sta sam uradio i da li je kvar otklonjen.Pozz

Comment

Working...
          X