plin pezo 405

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikola_bb
    CBC Član
    • 10.12.2007
    • 65
    • skopje

plin pezo 405

vako kupio sam pezo 405 1,8i.ima ugraden plin kad sam ga uzeo e sad imam sledece probleme:
    1. prvo palenje sabajle i da upalim na plin i na benzin ako mu ne drzim gas on se odma ugasi. sta moze da ne valjda?
    2. isto desava se kad ima radna temperatura i na plin i na benzin nekad je ler gas ok nekad je mnogu nizak ali mnogo tacno pred gasenje.sta da se radi?
    3. citam za ono crevo za vazduh da ne je povezano sa celni lim.kod mene ga nema uopste dali da ubacujem ili?
    4. stalno sveti check engine ali kazu da je to normalno za na plin?
  • nikola_bb
    CBC Član
    • 10.12.2007
    • 65
    • skopje

savet?

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Prvo napišeš koja je godina, snaga itd...
      Na osnovu ovog što si pitao mogu napisati romana i da ništa ne bude tačno.

Prljave dizne, loše naštelovan plin, zapušen ler motor, prljav filter benzina-gasa itd...
      Ček lampica može da gori na plinu ali ne sme da gori na benzinu. Opet to zavisi od godišta koje nisi napisao itd...
      Savet...
      Pravac servis.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nikola_bb
        CBC Član
        • 10.12.2007
        • 65
        • skopje

vako sada godina je 1993 snaga 100ks. drugo vako znaci sad na benzin ne gori chec lampica. na benzin ler je ok.ali na plin zeza kad ga prebacim nekad je ok nekad je nizak. niste mi odgovorili za ono crevo sto ide od vezni lim do kutija sa filter.i ured je landirenzo

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Cev za vazduh ne treba da bude napred na veznom limu to piše na mnogim mestima kao što si čitao, dakle ne vraćaj je.

Ako na benzinu ne pali lampicu onda treba da podesiš smešu na plinu ako znaš kako ili da odeš do nekog servisa zameniš filter plina i oni ti to očas posla podese.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nikola_bb
            CBC Član
            • 10.12.2007
            • 65
            • skopje

danas sam doznao iako da imam landirenco za injection neko nije stavio emulator i kazu mi da se zbog to pali check engine.dal je to tako?dal neko zna kolko kosta emulator?

Comment

• igor018
              CBC Početnik
              • 12.10.2010
              • 2
              • Nis

Re: plin pezo 405

da li neko moze da mi kaze koja bi bila normalna potrosnja plina za pezo 405, (1.6), jer mi se cini da moj auto mnogo trosi?

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Iz licnog iskustva,kad je sve kako treba trosi oko 9 l/100km mesovite voznje a kada se poremeti hoce da trosi i 20l/100km.Ovo je za verziju sa dvogrlim karburatorom i 68 KW.Imao sam i verziju 1,9 sa monopointom i 80 KW,taj nije prelazio 11l a znao je da trosi i 7l.

Comment

• banekg
                  CBC Senator XXL
                  • 06.09.2010
                  • 1274
                  • Nis
                  • Toyota Carina e 2.0

U vezi emulatora - moj reno 25 bez emulatora nije mogao da radi na plin, a cemu emulator sluzi, odgovorice ti neko strucniji.
                  Long Live CBC!!!

Comment

• igor018
                    CBC Početnik
                    • 12.10.2010
                    • 2
                    • Nis

Originally posted by gorans
                    Iz licnog iskustva,kad je sve kako treba trosi oko 9 l/100km mesovite voznje a kada se poremeti hoce da trosi i 20l/100km.Ovo je za verziju sa dvogrlim karburatorom i 68 KW.Imao sam i verziju 1,9 sa monopointom i 80 KW,taj nije prelazio 11l a znao je da trosi i 7l.
                    moj auto ( '93god, 1.6) trosi skoro 14l., a sve sam izmenjao ( svecice, kablovi, filteri, iso da mi steluju plinski) i opet isto. Neznam sta dalje da radim?

Comment

Working...
                    X