BRC venturi pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikola_VUK
    CBC Senator XXL
    • 20.09.2005
    • 317
    • Podgorica - Novi Sad
    • Mercedes vaneo 1.7

BRC venturi pomoc

Drugaru je crklo nesto na benzin pa me je zamolio da vas pitam kako da ga upali na plin da moze da ide kod majstora...

Na onoj konzoli mu pise elegance i ima ona dva polozaja levo i desno za benzin i plin...

p.s.
    Nadam se da nisam mnogo konfuzan
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Da stavi prekidac u polozaj plin.
    Da poveze jednom zicom neko drugi plus akumulatora i plus kraj ventila za gas. Kad upali i "prebaci" kobajagi na gas da se skloni ta zica.
    Ne znam na koji nacin prebacuje zato kazem kobajagi.
    To moze biti na brojeve obrtaja, na obrtaje + temp. motora ili na vacuum prekidac a mozda i SAMO prekidacem. E, sad ko ce ga znati dok se ne vidi na licu mesta.
    Na gore opisani nacin se prisilno otvaraju ventili gasa a motor ce kad zavergla da povuce sam gas i da upali ako je sve u redu sa paljenjem.
    U svakom slucaju neka saceka da se motor malo ugreje na mestu da se ne bi slucajno ugasio usput. Neka pomocnik krene takodje ako slucajno zatreba da je ipak tu.
    Razlozi loseg rada na benzinu su uglavnom ili pumpa ili brizgaci ili regulator pritiska benzina.
    Treba voziti i na benzin to je to i imati ga uvek bar 1/3 rezervoara a narocito ako je pumpa potopljena u rezervoaru. Ako nije moze i 1/4 ali ne manje. To znaci 10-15 litara minimum STALNO.
    Obavezno prvo svratite na pumpu i sipajte da bude pola tanka benzina i bar pola tanka gasa pa tek onda kod majstora.
    NIJE glupo ovo sto sam zadnje napisao.

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Ako je "BRC elegance" sa zadnje strane prekidaca ima jedan mali taster, uvucen, sluzi za paljenje na gas. Ne vidi se, treba samo prstom da se pritisne nakon kontakta. To je tu bas za "zlu ne trebalo".

EDIT: normalno zelena lampica blinka, a kad se pritisne taj taster onda ona svetli stalno i tad se krece u verglanje.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• nikola_VUK
        CBC Senator XXL
        • 20.09.2005
        • 317
        • Podgorica - Novi Sad
        • Mercedes vaneo 1.7

Pise BRC elegance, hvala puno momci, problem je sto ni kad se taj prekidac na plinu prebaci opet nece da pali na plin, ali kad se vuce drugim kolima i pali na benzin da bi sam prebacio na plin onda hoce i prebaci na plin i radi regularno???

Ima li neko ideja sta moze da bude problem...

p.s. Kad radi na benzin hoce stalno da se ugasi.

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Mozda gresis u redosledu radnji.

Polozaj prekidaca treba da bude na plin.
          das kontakt.
          pritisnes mali taster sa zadnje strane prekidaca
          sve vreme gledas u lampicu. pre priskanja tastera treperi, kad stisnes taster prestaje da treperi i svetli stalno ZELENO.
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• nikola_VUK
            CBC Senator XXL
            • 20.09.2005
            • 317
            • Podgorica - Novi Sad
            • Mercedes vaneo 1.7

Problem resen neko crevo na K-glavi se sjebalo

Comment

Working...
            X