Home made ugradnja auto gas instalacije ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasha015
    CBC Veteran
    • 29.02.2008
    • 153
    • LOznica
    • Hyundai i-20

Svaka cast za entuzijazam za samostalnu ugradnju gasa....To je za postovanje.Ja iskreno ne mogu da ti pomognem jer nemam znanja ni iskustva sa gasnim instalacijama.Morao sam ovo da napisem,ne mogu da precutim.Mislim da se igras sa vatrom.Ja licno ne bih nikada seo sa tobom u taj auto.Razumem ja sve....i besparicu i lose majstore....ajde da ta ugradnja i prodje ok,vidim da si nabavio ceo uredjaj,ali to sto kazes"da imas druga na tehnickom koji ce te pustiti bez atesta".....samo je ljudska glupost beskonacna....time dovodis u opasnost i sebe i druge ucesnike u saobracaju....jednostavno vise nemam nikakav komentar,sem da ti pozelim da se to sve dobro zavrsi.....

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ja sam protiv samogradnje ako ne znaš šta radiš. Ovo je jednostavan posao i uz malo upita koje si uradio nešto će možda i biti od toga.
      Ovo pišem samo zato ejr ima mnogo servisa koji n iovo nisu pitali a počeli su da ugradjuju gas a neki su i dan danas na tom nivou

Vakum crvevce služi samo za ler i mora imati potpritisak iz usisne grane. Taj deo koji ide na razvodnik je obično poluzapušen ali ne mora da znači. Onaj deo (cevčica) koja ide na filter sa karburatora nije dobar potpritisak. Izbuši najbližu granu prema isparivaču i nareži navoj 6 mm pa zavrni jednu onu sa slike (dve sise)
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

E pa nisi bio jasan. Trebao si ODMAH da kazes da si nabavio takvu instalaciju povoljno i sta dalje da radis.
        Ne zaboravi da je bukvalno sve bitno. To znaci i raspored elemenata i sve ostalo. Mozda se ipak nekad desi da pozelis na atest. Ko zna?
        Malo se salim ali uradi kako valja ako vec radis. Kad uslikas da imamo sta da vidimo i da ti iskusni majstori ne zaguljevaju da je moglo bolje.
        Zaebani su oni do zla boga.

Comment

• breboki
          CBC Član
          • 17.06.2008
          • 14
          • sombor

Pozdrav svima !
          Evo uradio sam danas jedan deo pa da postavim slike, ostatak radim ovih dana. Recite ako nešta nije po propisu

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

http://img165.imageshack.us/my.php?imag ... 227gu2.jpg

Blombinu sam premestio ovde da bih na njeno mesto postavio el. ventil gasa

Može li na ovo mesto da se montira el. ventil benzina posto mi je tu naj zgodnije ali pošto je to plastična kutija može li poslužiti kao nosač ventila???

http://img147.imageshack.us/my.php?imag ... 230us2.jpg

Ovde ću da bušim za ulaz i izlaz vodova pošto moram ispoštovati udaljenost gasne instalacije od auspuha 20cm, auspuh je sa desne strane

http://img149.imageshack.us/my.php?imag ... 236ml1.jpg

Onaj ventil sa crvenom ručicom zatvara dovod tople vode u sistem za grejanje pošto ventil na samom grejaniju ne valja pa se ovde ručno zatvara preko leta, ali kada budem stavljao t-račve za isparivač pomeriti ću ga malo gore.

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

Tako je mom komsiji na kecu ugradjivao drugar.
            Radio je kao segrt u nekom gas servisu.
            Od jutra su poceli!
            Pet puta su isli da kupuju neke sitne delove selne i slicno.
            U deset uvece zovu me kazu upale auto ali ler gas nikako.
            Odem tamo i prvo pitam dal su proverili sapunicom da ne pusta negde kazu jesu.
            Vidim instalacija dobro slozena i ne zagledam mnogo a i mrak!
            Lovato isparivac.
            Oko auta petorica svi po malo majstori al skoro.
            Kazu ne moze da radi na leru i na malom gasu.
            Upalise ga! Reko sad cu ja za minut.
            Al oces sraf za ler ne reaguje nikako.
            Razmisljam culi su pa mozda pomerali paljenje.
            Kazu nisu i nema razloga da lazu.
            Stojim pored a drugi vec pokusava da ga usteluje.
            Ma daj da pregledam detaljno instalaciju uz lampu.
            Sve lepo slozeno.
            Kad vidim nema vakum creva.
            Kazem decku koji je ugradjivao nema vakum creva a on a sta ti je to!
            Kaze mi nismo to stavljali nikad.
            Pitam sta ste ugradjivali kaze landi rence.
            Sve mi je bilo jasno.
            A radio je u servisu!!!

Comment

• alfaskorpion
              CBC Senator XXL
              • 24.02.2007
              • 361
              • Smederevo

Originally posted by b_samardzic
              Tako je mom komsiji na kecu ugradjivao drugar.
              Radio je kao segrt u nekom gas servisu.
              Od jutra su poceli!
              Pet puta su isli da kupuju neke sitne delove selne i slicno.
              U deset uvece zovu me kazu upale auto ali ler gas nikako.
              Odem tamo i prvo pitam dal su proverili sapunicom da ne pusta negde kazu jesu.
              Vidim instalacija dobro slozena i ne zagledam mnogo a i mrak!
              Lovato isparivac.
              Oko auta petorica svi po malo majstori al skoro.
              Kazu ne moze da radi na leru i na malom gasu.
              Upalise ga! Reko sad cu ja za minut.
              Al oces sraf za ler ne reaguje nikako.
              Razmisljam culi su pa mozda pomerali paljenje.
              Kazu nisu i nema razloga da lazu.
              Stojim pored a drugi vec pokusava da ga usteluje.
              Ma daj da pregledam detaljno instalaciju uz lampu.
              Sve lepo slozeno.
              Kad vidim nema vakum creva.
              Kazem decku koji je ugradjivao nema vakum creva a on a sta ti je to!
              Kaze mi nismo to stavljali nikad.
              Pitam sta ste ugradjivali kaze landi rence.
              Sve mi je bilo jasno.
              A radio je u servisu!!!
              ... a mozda su u shumi

Comment

• Hermes
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 1306
                • https://t.me/pump_upp
                • bemve

Sve zavisi koliko se posvetis problemu, ja sam 2003. kad nije ni bilo ovog foruma hteo da ugradim gas, njuskao sam jedno nedelju dana po internetu, a nikog nisam uzivo pitao, kupio opremu (kit), poredjao je ispred automobila, onda jos jedno nedelju dana planirao kako da razmestim delove, a da to bude najbolje, kad sam proucio, krenuo da montiram, i od ujutru do uvece, proradio je iz prve, vrlo malo sam ga dostelovao i vozio ga skoro dve godine bez ikakvog pipanja. Onda je osnovan ovaj forum, pa se tu svasta pisalo o gasu, pa sam onda poceo da ga cackam i preispitujem, i dobro je da nista nisam poremetio posle

Ipak, za sadasnji auto sam otisao u servis na ugradnju, jer je malo glupo izgubiti toliko vremena na proucavanje problema....licna satisfakcija postoji, ali nema veze, lakse je da platim, a da se neko drugi sekira kako ce da odradi......a ja cu da se sekiram za ono sto ja radim i za sta sam placen, pa ce svi biti zadovoljni
                https://t.me/pump_upp

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

najlakse ti da uhvatis el.ventil benzina,za .mali sraf od amortizera na koshu.stavis jedan S uvijen flah i za njega zasrafis ventil.
                  da si izbusio karburator sa suprotne strane crevo koje dovodi gas bi ti islo iza karburatora ka kabini,,pa nebi bilo ovako "transparentno'.
                  .. nesto mi se cini da je vakuum crevo predebelo? .. to treba da je tanko crevce .. nerazumem-nevidim,zasto je ovako debelo.
                  isparivac da si vezao normalno paralelno imao bi grejanje... kod mene je cak bilo "redno" vezano,pa nisam imao problema..zagreje se on i tako..mada je bolje paralelno.. i nista nisam dirao sistem grejanja kabine..nikakvi ventili nista..
                  pogledaj par Yugitja.. pa prostudiraj .. sta kako je najbolje.
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Redno može samo ako auto nema slavinu (tako je kod mene sada na Citroenu AX), inače mora paralelno (do sada na svim kolima).
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                    X