POTROŠNJA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • calepa
    CBC Član
    • 30.01.2008
    • 16
    • Kikinda

POTROŠNJA

Interesuje me da li je ovo normalna potrošnja za ovaj auto.
    Vectra A 1995 god. 1.6i
    Potrošnja plina:
    Gradska vožnja: 12,5 lit./100km
    Otvorena vožnja: 9lit/100km
    Još jedno pitanje. Prilikom vožnje ponekad ne uvek mi se pali ona žuta lampica (ceck engine valjda). Da li to nešto znači i da li mu smeta?
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Nisi napisao koji je sistem ugrađen, venturi ili sekvent i ako je venturi da li ima lambda kontrolu, od toga zavise dalji odgovori oko štelovanja i paljenja check lampice (npr, manjak gasa u većem optereću, što nije dobro zbog siromašne smeše)

A onda će se i potrošnja sama po sebi popraviti, dok se ne javi neko sa istim autom (i ako je pitanje da li postoje dva "ista" motora i dva ista vozača, ja svojim stilom vožnje sigurno trošim 1-2 litre više, nego kad neko drugi vozi moj auto).
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Imam skoro identicnu potrosnju na starijem autu od tvog, tako da mislim da mozda malkice moze da se koriguje stelovanjem i urednim zamenama filtera gasa i vazduha.
      Kod venturija je check valjda normalna pojava. Meni se gasi samo na autoputu izmedju 2500 i 3000 rpm, al' sam ja namerno tako stelovao. Po gradu mi se check gasi kad ostrije vozim, dakle kad menjam na visim obrtajima.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• GM
        CBC Član
        • 01.04.2005
        • 79
        • Beograd
        • Opel Astra, 1.6

Re: POTROŠNJA

Ista potrosnja i na mojoj astri 1.6
        U gradu (Beogradu) 12-13, a na otvorenom od 7.5 do 10 u zavisnosti od brzine (80-140km/h). Venturi, bez lambda kontrole.

Comment

• Uča
          CBC Veteran
          • 24.01.2008
          • 168
          • Kruševac

Potrošnja

Motor na mom kadetu je identičan. Potrošnja u gradskoj vožnji se kreće od 10.5l do 12l. Tvoja potrošnja je nešto veća - za nijansu. Takva mi je bila potrošnja sve dok nisam zamenio filter vazduha i zatvorio dovod toplog vazduha. Na taj nači sam smanjio količinu vazduha, a srazmerno tome i dovod plina. Potrošnja mi se smanjila. Što se tiče paljenja žute lampice ( sa munjom ), to ne treba da te brine jer se to pšaljenje desi ponekada i kod lošeg benzina ( bar se meni to dešavalo ). S obzirom da sonda registruje sagorevanje i šalje signal kompjuteru, on odmah odreaguje paljenjem lampice. Zašto se to dešava? Zato što je došlo do razlike u sagorevanju i to se odmah registruje. To ne treba da te brine jer i tvoj želudac nešto svari lakše, a nešto teže, pa si Bogu hvala živ i zdrav i nadam se da ćeš funkcionisati dovoljno dugo i da budeš u prilici da nabaviš neki noviji auto sa drugačijim sistemom ( motorom ) novije generacije. Što želim tebi, želim i sebi
          Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• AllE
            CBC Početnik
            • 19.03.2008
            • 7
            • POzarevac

Veca A 1.6 carb ,grad 10-11,otvoreno 7,5-8.

Comment

Working...
            X