Imam problem vec duze vreme a niko od maistora nema resenje.Naime,vozim pasat 3 92 na metan i automobil se gasi na leru povremeno.Pokusali su sa svim mogucim podesavanjima ali bez uspeha.Trazio sam da mi promene isparivac posto auto na benzin ide dobro ali oni tvrde da nisu sigurni da ce to nesto promeniti vec misle da je problem u radu na benzin.Naime,na benzin se nikad nije ugasio ali ler gas povremeno padne na 500 obrtaja a obicno je 900.Po nagovoru maistora promenio sam step motor ali je sve ostalo isto.Da li mogu povecati ler gas na neki nacin da vidim da li je to uzrok problema ili da dam 110 e za novi isparivac i rizikujem?
Auto se povremeno gasi na leru,pogon metan
Collapse
X
-
Ok. Nego kazes isparivac a to je reduktor pritiska samo jer ne isparava nista.
Zamalo da pomislim da u Cacku vec postoji punionica.
Mislim da bi problem mogao da ti resi neki krsteni gasadzija posto je to sve isto sto se podesavanja tice kao i za TNG.
Mozda je ipak stradala neka membrana a onda si u vecem problemu.
Naravno da za pocetak trebas malo da podignes ler gas na metanu pa da testiras. To bi mogao i sam ako nadjes podatke gde se to radi na reduktoru.
Ler gas na benzinu mora da bude uvek potpuno stabilan da bi tacno znao sta radis. Ovako je sve nejasno kao u magli.
Comment
-
-
Da,u Cacku postoji punionica.Neko taj uredjaj naziva isparivac iako to nije pa sam ga prihvatio da bi ga drugi bolje razumeli.Sumnjam u memrane ali je to veliki problem,jer membrane se kod reduktora prave samo za tu vrstu reduktora i ne odgovaraju od drugih modela a ovaj reduktor je starijeg tipa(tartarini) i mozda je moguce samo naci u Italiji i nigde vise.Podesavanja na reduktoru nisu dala rezultat tako da cu zameniti reduktor.Hvala na pomoci
Comment
-
Comment