X-files

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boki1982
    Banovan
    • 16.03.2008
    • 273
    • Beograd
    • Fiat stilo JTD

X-files

majstori tvrde da mi je PLIN upropastio kompijuter po meni nemoguce,dakle desava se to da auto kad je hladan kad mu dodajem gas kao da proguta knedlu pa tek onda prima gas,oni predlazu da mi daju njihov kompijuter da bi mi dokazali ne mogu da verujem da je zbog plina sve sam zivo uradio,zamenio step motor,potenciometar gasa,cistio leptir gasa,cistio DIZNE,zamenio jos par stvari DA LI JE MOGUCE?

NA KRAJU SU KAO URADILI ADAPTACIJU KOMPIJUTERA,SAD TREBA DA VOZIM NA BENZIN 24H DA VIDIM DA LI IMA PROMENE

OVDE IMA LJUDI KOJI SE EXTRA RAZUMEJU U PLIN MOLIM ZA INFORMACIJU DA LI JE TO MOGUCE(posto nemam nameru da jurim i menjamm komp)i uopste ako se to desava na kolima samo dok je hladan da li moze da skodi nesto
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Majstori jedu braon perece...
    Skini klemnu na par minuta pa je vrati i videćeš kako se kompjuter sam od sebe čarobno popravlja.

Onda objasni majstorima da ti imaš čarobni komjuter koji se sam popravlja i prodaj ga njima za debele pare da oni preprodaju nekom ko ima plin i nek zarade masno....
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• boki1982
      Banovan
      • 16.03.2008
      • 273
      • Beograd
      • Fiat stilo JTD

bio sam u servisu koji je dosta posecen od ljudi sa foruma mozda ne hvaljen ali sta je tu je,nisam vise pametan skidao sam klemu i sve je isto znaci neka promena postoji ali neverujem da je sad to toliko dramaticno da bih ubacivao nov kompijuter pitaj boga odakle.(auto je pre mene vozio moj burazer i kupljen je u delti prvi vlasnik je bio on) to se desava samo dok auto radi na benzinu i samo dok se nezagreje da li moze da mu steti ako ga ostavim tako?

Comment

• bokija
        CBC Senator XXL
        • 25.01.2008
        • 640
        • Beograd

Originally posted by Dora
        Skini klemnu na par minuta pa je vrati i videćeš kako se kompjuter sam od sebe čarobno popravlja.

Onda objasni majstorima da ti imaš čarobni komjuter koji se sam popravlja i prodaj ga njima za debele pare da oni preprodaju nekom ko ima plin i nek zarade masno....
        Slazem se.Kompjuter upravlja elementima i moze da upravlja lose jer ga zbunjuju parametri koje dobija od svojih senzora.Komp jednostavno pokusava da sa trenutnim parametreima upotrebi odredjeni deo mape ubrizgavanja,posto siroma nije cuo za plin moze da mu se desi da malo zablentavi u svom neznanju,ali nikako da se POKVARI.Prostim resetom mu brises reakcije na odredjeni skup parametara koji aktiviraju neki rezim sa mape i on ponovo uci.Ukoliko komp fizicki ne crkne,a to ne moze zbog plina,on nije pokvaren za menjanje.Moze se cak ponovo instalirati chip bilo originalan ili custom.Mada nema potrbe jer plin ne moze da osteti mape u kompu posto su one sistemski fajlovi i nisu podlozne pisanju vec samo sistemskom citanju od strane sistema.Jedino sto prostim resetom ne mozes da promenis je reset laptira gasa tako da bi to trebalo uraditi na kompu.Da li ti svoj PC bacis u djubre svski put kad ti neki bag zakoci racunar ili ga restartujes?
        I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• ale944
          CBC Senator XXL
          • 20.03.2006
          • 1457
          • Beograd

gas ni u najludjim snovima nije mogao da ti pokvari kompjuter.
          to sto se desava lici cak i na prljavu diznu/dizne sto hoce da se desi pri voznji na gas , i nije nista novo niti strasno niti ce ti pokvariti motor.
          vozi i ne sekiraj se...kad je hladan , polako s gasom, ionako brzo prebacis na plin, pa cepaj...
          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• boki1982
            Banovan
            • 16.03.2008
            • 273
            • Beograd
            • Fiat stilo JTD

mehanicari,elektricari,svi cim vide plin odmah skidaju krivicu sa sebe i prebacuju na plinadzije,da covek poludi ako iole logicki gledas u mom slucaju plin na kolima je tu vec dve godine,nemoguce da je tek pre mesec ,dva pokvario kompijuter mislim ne bukvalno pokvario ali kao ga nesto bagovo pa sad je to problem nemam pojma vozim pa sta mu bog da bolje da prsne on nego ja

Comment

• boki1982
              Banovan
              • 16.03.2008
              • 273
              • Beograd
              • Fiat stilo JTD

danas sam ubacio komjuter iz drugih kola da bude kod mene 3,4 dana da vidim da li ce se te oscilacije sa obrtometrom i dalje desavati da li ce ujutru da guta knedlu ako je hladan pri dodavanju gasa i jos par stvari,e ja sam se na pocetku teme pogresno izrazio nije meni plin pokvario komp nego je zbog plina pobrljavio i nema mu spasa,za odgovor cu sacekati 3-4 dana da vidim sta ce da se desi sa novim,a da li je tako nesto moguce??????????????

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by Dora

https.autogas.rs

Comment

• boki1982
                  Banovan
                  • 16.03.2008
                  • 273
                  • Beograd
                  • Fiat stilo JTD

sve sam ja to uradio vec 4-5 puta,ostavljao cak i 12h bez -kleme da bi ga resetovao bude 2 dana ok i opet isto

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ja ne tvrdim da je nešto drugo neispravno, ali tvrdim da ono što plin pokvari na komjuteru rešava jedan reset kompjutera i to trajno dok se opet ne "pokvare" podaci koje komp šalje motoru. što se opet rešava jednim resetom i tako u krug u beskraju.

Zato ako majtstor tvrdi da je plin "pokvario" kompjuter na bilo koji način sem softverski što se rešava resetom, ja tvrdim da majstor jede braon perece.

Podrazumeva se da plinski majstor nije okrenuo napajanje natapačke i spalio komp ali to nije pošto je do sada radio.

To znači da majstor koji to tvrdi nauči šta i kako radi nešto na kolima pa i plin jer je sve više vozila na plin i nemože se više svako svoje neznanje ili vaćarenje mušterija svaljivati na plinadžije. Jesmo stoka ali imamo dušu

Ako ti ne veruje, slobodno ga uputi na ovaj forum nešto će naučiti i mi ćemu mu rado objasniti ono što bi trebalo da zna ako pretenduje da se naziva majstorom. Za montere su poslednja vrata na dnu hodnika i takve ovde ne obučavamo....

S.R
                    Zoran Doroslovac

https.autogas.rs

Comment

• boki1982
                      Banovan
                      • 16.03.2008
                      • 273
                      • Beograd
                      • Fiat stilo JTD

potpuno se slazem sa tobom,cak sta vise protivim se tom menjanju kompijutera ali ipak uzeo sam ga ajde cisto da probam jer danas vozim auto ubacim u ler on drzi obrtaje recimo na 3000 ili 2500 nece da spusti pa tek onda polako krene da spusta s obzirom da sam sve te sitne delova izmenjao tipa step motor itd. jedino mi je ostalo jos ovo da probam

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by boki1982
                        sve sam ja to uradio vec 4-5 puta,ostavljao cak i 12h bez -kleme da bi ga resetovao bude 2 dana ok i opet isto
                        Sad sam tek pročitao pažljivo, promaklo mi je ono "bude 2 dana ok"
                        Znači da reset pomaže, znači da treba namontirati automatski reset što je trivijalna operacija za svakog krštenog plindžiju i izgleda nemoguća misija za 99% meanićara....

https.autogas.rs

Comment

• boki1982
                          Banovan
                          • 16.03.2008
                          • 273
                          • Beograd
                          • Fiat stilo JTD

inace po prvi put sam u tom A C ninic po preporuci drugara mislim ozbiljno mi deluju otkud znam

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pa sta ti je onda nejasno, dokaz da je kompjuter apsolutno i potpuno ispravan.

na pogresan nacin pogresnim metodom otklanjas pogresan/ nepostojeci kvar.

kompjuter MORA da se STRUCNO podesi da bi ispravno funckionisao.

plin kao gorivo sa time nema veze, vec neznjanje i nepoznavanje rada vozila onoga ko ti pokusava popraviti smetnju.

potreban ti je covek sa znanjem, a to se kupuje u servisu, ili da se sam obucis za rukovanje kompjuterskim softverima.
                            ( u servisu treba da postoji i covek koji zna kako se i sta radi, ne samo da postoji tabla servis za ugradnju gasa).
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• boki1982
                              Banovan
                              • 16.03.2008
                              • 273
                              • Beograd
                              • Fiat stilo JTD

plin,benzin sve jedno kad sam kupio auto plin je vec bio u njemu za neke probleme sa plinom odlazim u Rasic,ovaj sad problem resavam u A.C Ninic u mirijevu po preporuci prijatelja a evo sta je sad problem:

danas sam opet stavio nov step motor ovog puta od proizvodjaca Magneti mareli,dakle na kolima je trenutno zamenjeno,step motor 2 komada sad cu da vidim kako se ponasa ovaj(magneti mareli),potenciometar gasa,ciscen je leptir gasa mada nije skroz skidan al je ciscen bio sam prisutan,stavljen nov senzor temperature,i kao finale stavljen drugi kompjuter,sad skazaljka miruje u leru ali neki put kada iz neke brzine u voznji izbacim u ler zakuca na 1200 obrtaja pa onda ponovo kad dam gas ono bude normalno i posto sam zurio sad kad su mi stavljali ovaj step motor nisu resetovali komp pa sam sad ja skinuo klemu,i zapazio sam da se desava samo kad je auto zagrejan i isto tvrdim da ne bi trebalo da ime veze sa plinom jer auto kod mene vec skoro 9 meseci radio je ok

Comment

Working...
                              X