Trik pitanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shon3i
    CBC Član
    • 25.07.2008
    • 16
    • Beograd

Trik pitanje

Za vikend sam bio nekih 400km od Beograda, na tamo otisao bez problema koristeci gas. Kada sam trebao juce da se vratim za Beograd, sednem u auto i dam kontakt i primetim da ne svetli ni jedna led dioda na prekidacu. Najnormalnije upalim auto na benzin, i u toku voznje vise puta sam pokusavao da prebacim na plin, ali jednostavno kao da u tom sistemu u opste nema struje, na prvoj pumpi sam sipao dovoljno benzina do Beograda, i cisto pregledao osigurace pokusavajuci da startujem plin, ali nisam hteo da eksperimentisem puno. Kada sam dosao u Beograd, opet sam pregledao osigurace i nista, u par navrata sam silazio do auta da vidim da li je mozda proradio sistem i nista. Jutros se spremam da odem do majstora sednem u auto, dam kontakt i ko za inat sve radi normalno.

Sta bi moglo biti?
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Pa to liči kao da je negdje bio izgubljen kontakt u strujnom krugu, pa kao da ga struja "nije ni vidjela da postoji" (plin)... A ujutro se kontakt opet "stvorio"...

Nekad na nekim drugim kontaktima (zasad ne na plinu) kod mene (lampica u instrument tabli, lampica u zadnjem svjetlu pozicije) dođe do nedostatka kontakta, pa ne rade sijalice, oksidacija vjerovatno, jer kad ih malo "lupim" pod odgovajaćim uglom, prorade...

Comment

• error
      CBC Veteran
      • 28.03.2008
      • 175
      • beograd

gremlini...
      https://t.me/pump_upp

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Nemas gasa. 400km. Koliki ti je to tank? Napuni gas do kraja pa javi.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

to je do kontakta.. to jest nemas struje do prekidaca.
          proveri sve kontakte koji vode do prekidaca,jer tje ti se desiti ponovo.(zategni sve kontakte,pritegni i naprskaj sa WD40 ili nesto slicno.
          zameni i osigurac na gasnoj liniji za svaki slucaj.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Dok auto radi na gas protresi rukom kablove i kontakte da vidis gde prekida. Majstor verovatno nije uradio posao kako treba ako je instalacija nova a ako je stara mozda je korozija ili si prao motor vodom pa ima jos vise korozije nego sto bi normalno bilo.
            Mozda ce sve popraviti i vadjenje i ponovo stavljanje osiguraca od gasnog prekidaca. Ta kucista znaju da budu dosta losa.
            Nije dobro ako ne utvrdis tacno gde je taj prekid jer ti se isto moze desiti uvek kad se najmanje nadas.

Comment

• shon3i
              CBC Član
              • 25.07.2008
              • 16
              • Beograd

Hvala na korisnim odgovorima,

Instalacija je nova svega mesec dana, inace juce sam bio kod majsora, i pregledali su kompletnu instalaciju, zamenili taj osigurac, proverili sve "mase" i na kraju ustanovili da prekidac pravi problem, mada nisu uspeli da isprovociraju da se ponovo desi. Stavili su mi novi prekidac, za sada sve radi kao podmazano, inace imalo je plina tu jos dosta, auto mi trosi oko 11l po gradu, na otvorenom je trosio izgleda oko 8l. Tako da sam genearlno zadovoljan

Comment

• broj 123
                CBC Senator
                • 29.08.2008
                • 221
                • srbija

mozda dijodica gubi kontakt....ako nisi probao da ga upalis

Comment

Working...
                X