Problem prilikom startovanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miroo
    CBC Početnik
    • 07.04.2008
    • 4
    • Čačak

Problem prilikom startovanja

Posedujem Renaul Clio II 1.2 8V, 2002. godiste, sa fabricki ugradnjenim plinskim sistemom "Teleflex", a uvezen je iz Francuske u decembru prosle godine i od tada je u mom vlasnistvu.

Unazad nekoliko dana, prilikom startovanja motora, kompjuter je poceo da prijavljuje gresku "SERV" + "GAS". Ugasim auto, ponovim startovanje, (nekada samo 1 put, a nekada 2-3 puta), auto upali a kompjuter ne registruje nikakvu gresku. Nakon toga, mogu da vozim ceo dan bez problema, odnosno, do sledeceg gasenja, odnosno, startovanja motora.

Napominjem da se ovo desava i ako rucno prebacim da auto radi samo na benzin.

Isao sam kod par, u mestu gde zivim, provereno dobrih majstora za plinske uredjaje ali mi nisu mogli pomoci jer je kompjuter od plinskog sistema sveden u glavni kompjuter od auta, a oni nisu bili u mogucnosti da se prikljuce na comp.

Ako neko ima ideju u cemu bi mogao biti problem ili da trpim do odlaska u Beograd i posete nekom od ovlastenih servisa Renault-a.

Hvala unapred!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Sumnjam da će ti u Renoovom servisu pomoći pa pre toga nazovi da se raspitaš da ne akaš put džabe.

Integrisani sistem proverava sve pre paljenja pa tako i kontakte. Obzirom na godinu ugradnje moguće da imaš neki problem sa neprijavljivanjem nekog dela uredjaja za plin. Probaj da pregledaš džekove, ono raskopčaj pa prikopčaj od dizni i sve što misliš da je u vezi plina. Normalno kad je motor ugašen.

Bez dijagnostike ili koda greške teško da ti ovako neko može pomoći.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
    X