Pozdrav svima! Pre malo vise od mesec dana sam postao ponosni vlasnih Honde Civic 1.6i SR, u pitanju je motor D16Y8. Odmah da napomenem da je u pitanju obican venturi sistem. Od pre par dana je pocela da mi se pali "check engine" lampica i to iskljucivo prilikom voznje na plin. Auto normalno pali ali posle nekih 10ak minuta voznje lampica se pali i to svaki put dok je na leru. Inace ler mu je na nekih 900-950rpm...e sad...primetio sam da prilikom svakog usporavanja, odnosno stajanja, ler malo zastane na nekih 1300-1400 i posle par sekundi se spusta na normalno stanje. Nakon nekog vremena se pali se "check" i ler skace na konstantnih 1500rpm. Nakon toga cak i kada prebacim na benznin, situacija ostaje ista, dok se to nikada ne desava ukoliko vozim iskljucivo na benz. Ono sto sam ja uradio je sledece:
1. Resetovao ECU (nije pomoglo).
2. Ocistio leptir u**** (u konkretnom problemu, nije pomoglo).
3. Ocistio motor ler gasa (takodje, nije pomoglo).
4. Stelovao smesu (nije pomoglo osim sto mi se ucinilo da se "check" javljao malo kasnije u toku voznje).
Slusam vas...
1. Resetovao ECU (nije pomoglo).
2. Ocistio leptir u**** (u konkretnom problemu, nije pomoglo).
3. Ocistio motor ler gasa (takodje, nije pomoglo).
4. Stelovao smesu (nije pomoglo osim sto mi se ucinilo da se "check" javljao malo kasnije u toku voznje).
Slusam vas...

Comment