Pozdrav svima na forumu imam ugradjen plin marke mimgas na mazdi 323 dohc 1600cc. Problem je stelovanje, kad ga odvrnem da lepo prima gas i vuce bez trokiranja onda nevalja jer na leru mi se mnogo oseca plin,buka iz auspuha kao da brbori i motor nepravilno radi kao da je smesa prezasicena a kad ga zavrcem onda mi se ler gas povecava i tu mu nadjem najbolji rad na leru bez trzanja i buke iz auspuha ali tu nastaje problem jer se ugusi cim dodam gas i nemogu da vozim jer samo na leru radi. molim za pomoc plin sam ugradio sam i ako neko zeli da pomogne bicu mu zahvalan
mnogo trosi ili ne ide
Collapse
X
-
Potraži po forumu štelovanje plina-gasa pa probaj tako da našteluješ. Podešava se na dva mesta, nemože samo na jednom.
Comment
-
-
Hvala sto ste zainteresovani za pomoc.
Motor je multipoint 16 ventila i posedovao je turbinu pa je ista skinuta zbog kvara ali to vise nije bitno. Postavicu neku sliku uskoro jer ih trenutno nemam.
Ugradnja plina je uradjena po propisu poseduje elektricni ventil na multiventilu na boci i isto na isparivacu izmedju je ventil gasa sve kako treba iz isparivaca deblje crevo do slavine i od nje se racvaju dva tanja koja idu u mikser ispred leptira i postavljena klapna na izlazu protokomera protiv ostecenja od detonacije. Relej je postavljen da gasi pumpu goriva u rezervoaru ali posto mi se to nesvidja spremio sam emulator ali on nece pomoci u resavanju problema. Drugari koji voze na plin kazu da ga nastelujem da lepo radi na leru a posto nece da prima tad gas da mu smanjim rupu u**** na protokomeru i da ce tad da radi normalno ali bolje da pitam ovde jer mi to deluje malo neprofesionalno. Stelovao sam zavrtanj na isparivacu ali on kao da ne reaguje ili vrlo malo pa ja ne primecujem.
Na slicnoj mazdi je ugradjen mesac pre protokomera i tamo lepo radi ali mene prvo zanima zasto ne radi kod mene i dali moze da se nadje problem
Comment
-
-
ja sam mislio da je tom autu potreban sekvencionalni sistem,al kad sam pročitao da ima i elektro ventil na boci i gasni ventil i deblje i tanje crevo e onda mu samo emulator fali ima da bude kao grom.preporuka sa najboljom namerom je da ipak posetiš nekog čestitog majstora jer nigde nećeš naći uputstvo za štelovanje toga,bar do danas niko nije izmislio pisano uputstvo...
Comment
-
-
Originally posted by gorkyja sam mislio da je tom autu potreban sekvencionalni sistem,al kad sam pročitao da ima i elektro ventil na boci i gasni ventil i deblje i tanje crevo e onda mu samo emulator fali ima da bude kao grom.
Po mom nekom razmisljanju i iskustvu kad odvrnem slavinu za plin od zatvorenog stanja jedno pola kruga tad mi je lepo i mirno radi na leru motor ne trese i ne cuje se brbljanje iz auspuha moram tako da se izrazim jer podseca ali kad stisnem papucicu gasa on vrlo malo primi obrtaje i onda se ugasi, odvrnem slavinu na jos 1/4 do pola kruga onda mu se smanjuje ler pocinje malo losije da radi ali prima gas do oko 3000 obrtaja u minuti i onda se ugusi, odvrnem jos malo i izadje otprilike krug ipo od zatvorenog stanja tad lera vise nema pa ga povecam na strafu za stelovanje lera pored leptira ali tad mnogo lose radi brbori iz auspuha i smrdi na nesagoreli plin tako da ustanovim da je to mnogo plina ali zato prima obrtaje do kraja u voznji i trosi mnogo.
Sa 20l plina predjem oko 130 km.
Nadam se da sam zivopisnije opisao problem pa mozda ce vam tako biti lakse da mi date neki predlog.
Comment
-
-
Originally posted by TECANa slicnoj mazdi je ugradjen mesac pre protokomera i tamo lepo radi ali mene prvo zanima zasto ne radi kod mene i dali moze da se nadje problem
Comment
-
-
Originally posted by DoraPotraži po forumu štelovanje plina-gasa pa probaj tako da našteluješ. Podešava se na dva mesta, nemože samo na jednom.
Comment
-
-
Posle dosta poruka se utvrdi da je protokomer sa klapnom, mislim mogao sam ja da tražim po autodati tip ubrizgavanja ili da to znam napamet. Ne pada mi na pamet nijedno ni drugo da radim.
Ali recimo da si to napisao u prvom postu i opisao instalciju rekao bih ti odmah da to ne može raditi i nikad niej radilo.
Mikser mora biti ispred protokomera, ako se stavi na usis ima prevelik potpritisak i vuče previše plina što ga normalno guši na leru pa kad se zavrne da radi na leru nema snage i obrnuto.
Comment
-
Comment