da li moze neko da objasni kakve smetnje moze da izazove lpg automatskom mjenjacu i kod koji sistem lpg-a najcesce prouzrukuje problem automatskog mjenjaca
automatski mjenjac i lpg
Collapse
X
-
Eventualne probleme može da izazove neodgovarajaći uređaj, usled nedovoljnog kapaciteta reduktora. Menjač tada "teško" šalta, zato što motor ne isporučuje dovoljno snage.
Sa odgovarajućim uređajem nema baš nikakvih problema i nebitno je da li menjač automatski ili manuelni.
-
-
-
Znao sam da ces se suprotstaviti. Ja sam malo drugacije shvatio njegovo pitanje i pisao sam istovremeno kad i ti. Tvoja je poruka uskochila sekundu prije moje.
Nedostatak snage motora moze biti uzrocen bilo kojim faktorima i bez ugradjenog gasa. S tog aspekta i voznju gdje vozac ubrzava vrlo polako i gdje nema brzog potiska motora bi mogao nazvati problemom.
Comment
-
-
imam mercedes vito ugradjen lcs loveco4EU i problem sa automatskim mjenjacem upalila se lampica za mjenjac i prebacivanjem npr iz D u P auto jako trzne i osjecaj kao da saltas kod manuelnog mjenjaca bez stiskanja kvacila
Comment
-
-
Ne mjenjaju ljudi ulje u mjenjaču. Eto to mu je.BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C
Comment
-
-
Još dobro provjeri dali ti je odgovarajući ler gas. Ako je povećan ti ti može praviti probleme. U svakom slučaju promjeni ATF u mjenjaču i filter mjenjača. Ja to uradim sad svaku izmjenu ulja. 3-4 litra ATF ne košta ništa naspram cijene skidanja imjenjača i promjene kvačila i pumpe.BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C
Comment
-
Comment