Plin na "bubu"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Trivo
    CBC Senator
    • 02.06.2005
    • 202
    • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Plin na "bubu"

Pozdrav svima!Pišem iz BiH,imam 25 god,posjedujem bubu iz 1972 pa me zanima da li iko ugrađuje plin u bubu.Već sam se raspitao dosta,znam da može,da se plin grije preko auspuha i sl i da je nemoguće dobiti atest.Mene zanima da li bi se moglo napraviti da se plin grije sa toplim uljem pošto buba ima hladnjak ulja pa da se eventualno to iskoristi i da li tako riješen sistem prošao atest.
    Hvala vam unapred!
    VW 1200 1972god.
    VW Golf 1.3 1988god.
    FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: Plin na "bubu"

Originally posted by trivo
    Pozdrav svima!Pišem iz BiH,imam 25 god,posjedujem bubu iz 1972 pa me zanima da li iko ugrađuje plin u bubu.Već sam se raspitao dosta,znam da može,da se plin grije preko auspuha i sl i da je nemoguće dobiti atest.Mene zanima da li bi se moglo napraviti da se plin grije sa toplim uljem pošto buba ima hladnjak ulja pa da se eventualno to iskoristi i da li tako riješen sistem prošao atest.
    Hvala vam unapred!
    U SCG je zabranjeno ugradjivati autogas u motore koji imaju vazdushno hladjenje i takvo vozilo ne moze da prodje atest.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Evo u temi vazdushara, pa se igrajte.

Comment

• Heinz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 1027
        • Beograd, Voždovac
        • Avensis 2.0 D4D

Isti tekst u elektronskoj formi na:

http://www.kurir-info.co.yu/dnevne-vest ... 2005.shtml

Code:
        PLINSKA BOCA RAZNELA KOMBI

Zbog nestručno ugrađenog plinskog uređaja eksplodirao kombi Zorana Stojića. Delovi vozila punog jagoda leteli 40 metara okolo

GORNJI MILANOVAC - Zbog nestručno ugrađenog plinskog uređaja, kombi Zorana Stojića iz Banje Trepča eksplodirao je u četvrtak uveče na putu kod Gornjeg Milanovca. Na sreću, Stojić i njegova supruga uspeli su na vreme da izađu iz zapaljenog vozila. Posle strahovite eksplozije delovi kombija "folksvagen", koji je bio pun jagoda, leteli su i 40 metara!

- U toku vožnje primetio sam plamen i sa suprugom istrčao iz kombija. Dograbio sam protivpožarni aparat i počeo da gasim vatru. Žena me je u poslednjem momentu odvukla od kombija. Eksplozija je bila strahovita, 105 gajbi sa jagodama koje sam prodavao na pijaci u Gornjem Milanovcu odletelo je u vazduh. Zadnja vrata kombija eksplozija je odbacila čak 40 metara. Izgoreo mi je i novac koji mi je ostao u kombiju, oko 700 evra i 50.000 dinara od prodatih jagoda - priča uzbuđeni Stojić.

On dodaje da je na preporuku plinski uređaj ugradio u divljem servisu Miroslava Đorđevića u Donjoj Gorevnici kod Čačka:
        - Zbog 100 evra koje sam hteo da uštedim na ugradnji plina zamalo nisam poginuo, a ukupna šteta je skoro 3.000 evra! Rekli su mi da je Đorđević najjeftiniji. Međutim, odmah mi je bilo sumnjivo kada sam video da majstor stavlja bakarnu cev koja vodi plin iz boce do motora i da je obavija oko auspuha. Pitao sam ga da li je to sigurno. Uz osmeh mi je odgovorio da mogu samo da odletim u vazduh - dodaje Zoran Stojić.

Zoran Nikolić, član predsedništva Asocijacije uvoznika i servisera auto gas uređaja, kaže za Kurir da je ovo udruženje pre dva meseca pokrenulo inicijativu kod nadležnih organa za pooštravanje propisa koji regulišu ovu oblast.
        - Ovo je čist primer nestručno urađenog posla, jer u taj model kombija plin nije ni mogao da se ugradi. Od 5.000 uređaja koji se godišnje ugrade, čak 70 % u zemlju uđe nelegalno. Država godišnje zbog ovog izgubi oko 2 miliona evra. 

- Našu inicijativu su prihvatili iz Ministarstva finansija i Ministarstva za kapitalne investicije, kao i MUP-a, i ovih dana očekujemo da Vlada donese Uredbu o kontroli i upotrebi gasnih uređaja, kako bi definitivno regulisali ovu oblast u kojoj sada vlada haos. Zamislite da se eksplozija dogodila na Terazijama, umesto u selu, koliko bi ljudi nastradalo - upozorava Nikolić.
        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

Pre neki dan na komsijinom VW transporteru ugledah cep za punjenje gasa.Da napomenem da je u pitanju benzinac sa vazdusnim hladjenjem.Stanem pa gledam
          Elem, ne budem lenj...knock,knock,Dobar dan,Komso samo da pitam...
          Isti majstor koji je na moju Toyotu ugradio gas,shvatio je njegovo cviljenje o potrosnji benzina kao izazov i smislio nezavisan sistem sa elektricnim grejacem vode(antifriza)koji se aktivira par minuta pre paljenja kombija na gas. Grejac radi sve vreme i ima ugradjen termostat
          (zaboravio sam da pitam na koliko stepeni isklucuje...)Uglavnom, uverio sam se da to radi,o bezbednosti... Pa,deluje uverljivo,ali vreme ce reci...
          Podrav forumu

Comment

• @lix
            CBC Senator XXL
            • 17.12.2004
            • 875
            • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

No Dora, IvaneT, sta kazete na ovaj gornji post? Ja znam kad vam neko dodje sa takvim zahtevom da kolutate ocima jer se navodno ne isplati pa bi ljudi da prodjuza dzaba itd. Da li bi se prihvatili takvog izazova? A sta ako bi ja pripremio sistem za grejanje membrane isparivaca? Da li bi tada prosao atest? Ili bi me ovi kreteni otkacili ne pogledavsi resenje?
            Što više za što manje

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Bash tako alix! Ja sam u jednom postu napisao da je zabranjeno ugradjivati gas u motore sa vazdushnim hladjenjem. Novac nije prepreka.

Jednostavno ljude koji rade na atestiranju ne zanima reshenje grejanja isparivacha. Ogranicheni su i samo kazu NEMOZE!!!

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

Ma vozi na divljaka.....ko ih j......
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Deki
                  CBC Senator XXL
                  • 18.02.2005
                  • 307
                  • Beograd

Jel' moze da se napravi na Bubi nesto sto bi bilo pre svega bezbedno. Nije stvar cene.

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Tehnicki moze na vise nacina od kojih ni jedan nije nesto posebno skup u materijalu. Sta to vredi kad ne moze da prodje atest NIKADA jer je takav zakon u Srbiji. Odustani odmah.
                    Nesto se sad pitam kako li je to reseno ovde na zapadu. Stvarno ne znam.
                    Znam da se na skuterima u Italiji mota bakarna cev oko auspuha i to je ok. Za mene je to ubedljivo najprimitivniji nacin ali i najjevtiniji takodje. Pisano je o ovome vec ovde na forumu. Prelistaj, samo ti je sve dzabe.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Skuteri na plin ?
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Mora da se stedi... Zar nisi cuo?!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• supercow
                          CBC Član
                          • 14.08.2006
                          • 98
                          • Zarkovo - BG.

U firmi skuter koji vozim trosi oko 5-6 litara benzina .
                          STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

O cemu vi to?
                            Citajte lepo. ITALIJA.
                            Zasto postoje scooteri na LPG pise negde na forumu ali vi ne citate nego komentarisete napamet i okrecete tezu onako kako vama odgovara kao zaludne babe. Ne znam zasto vam bas tako odgovara. Uzivajte u citanju foruma i googlovanju. Ima svasta fino da se sazna a sto, gle cuda, niste znali.

Comment

• KdF
                              CBC Senator
                              • 06.12.2004
                              • 242
                              • Beograd

Mislite na ovako nesto... Samo, rekose mi da je u sistemu transformatorsko ulje. Jedino mi nije jasno kolika je snaga grejaca...

Bluehost - Top rated web hosting provider - Free 1 click installs For blogs, shopping carts, and more. Get a free domain name, real NON-outsourced 24/7 support, and superior speed. web hosting provider php hosting cheap web hosting, Web hosting, domain names, front page hosting, email hosting. We offer affordable hosting, web hosting provider business web hosting, ecommerce hosting, unix hosting. Phone support available, Free Domain, and Free Setup.

Comment

Working...
                              X