nov sam na forumu i prvo zelim da pozdravim sve forumase. da li neko moze da mi kaze gde da nabavim originalni mesac za skodu feliciju 1.3 karb.IKOV 28-30 ( PIERBURG 2E3 ) . gasni uredjaj je lovato i ugradjen je ( a bolje da nije ) u sirigu .automobil je vozen kod nekoliko "majstora" u novom sadu na razna stelovanja i zamene mesaca - trenutno redukcija u**** vazduha i potrosnja plina je 13.5 litara a benzina oko 14-15 u gradskoj voznji ( nove svecice, filteri , servisiran karburator ). kod pojedinaca sa istim automobilom redukcija u**** vazduha nije stavljena , potrosnja plina oko 10-11 lit. u gradu.
ODGOVARAJUCI MESAC ZA FELICIJU ( karb.IKOV 28-30 )
Collapse
X
-
dobrodosao makarije
ako odvojis malo vise vremena za ovaj forum puno ces toga nauciti i o gasu kao gorivu i o svom autmobilu
sto se tice tvog problema
automobil je vozen kod nekoliko "majstora"
-
-
jel ti mixer stavljen direktno na karburator pa na njega qchishte filtera ili je stavljen u qchishte filtera?
Comment
-
-
ja sam stavio mesac izmecju kucista i karburatora,mesac ima dve rupe iznad svakog grla,podignut je da ne kaci leptir sauha i steluje se sa slavinom koja ide iz jedne u dve sa jednim srafom,bez redukcije u**** ide solidno nije zivahna kao na benzin ali ide,potrosnja benzina je po lokalu preko 10L zimi ide i na 14L,leti je nesto oko pa i ispod 10L,na plin, na otvorenom trosi oko 8(+-)L po lokalu ode i do 14L zimi
ja sam ga ugradjivao i stavljena je fema isparivac,fema ventili,boca je poljska,za tri godine i oko 80000km,cetiri plinska ventila,dve membrane i jednom isparivac koji nov kosta 25e,inace je vesta kopija lovata,cak i lovatov set za remont koristim i sve odgovara
ugradio sam na 5 auta,jedino kod caleta nije prosao atest jer nije imao seriski broj ukucan,mesto je bilo blanko,i cale ode do prvog servisa uzme lovata od 70e i zameni ga na licu mesta,prodje atest i svima lepo ali 70e malo je preterivanje,ako je samo zbog eloksiranog poklopca,svaka im castko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
kada je ugradjen plin stavljen je obican mesac ( jedan otvor na kuciste filtera ) i trosio je 16-17 lit i nije imao snagu . posle je stavljen mesac za golfa sa 2 otvora i 2 creva za dovod plina koji ide na karburator i potrosnja se smanjila na oko 14 lit ali je poklopac filtera bio jako visoko i udarao je u haubu kada se zatvori.Trenutno mesac ima 2 otvora , za svako grlo i jedno crevo za dovod plina , postavljen je na kuciste filtera,leptir karb.moze nesmatano da se pomera i potrosnja je oko 13.5 l u letnjem vremenu ( dato jace predpaljenje ). Medjutim na usisu redukovan je dotok vazduha , blokirana klapna za dovod toplog vazduha iz motora tako da na benzin ide lose i mnogo mu je povecana potrosnja-oko 15-16 lit u gradskoj voznji
vidjao sam na da nekim felicijama nije redukovan dovod vazduha ( nista nije dirano samo je ubacen plin )i ljudi su prezadovoljni ali niko da mi pokaze kakav je mesac stavljen
Comment
-
-
pa izgleda da je taj meshach koji trenutno imash ustvari odgovarajuchi...
a shtel shraf na crevu u kom polozaju stoji?
mislim, koliko je odvrnut? jel previshe zavijen, jel previshe odvijen i sl.
a to shto je klapna blokirana je ok i to ti sigurno ne gushi auto na benzinu.
okachi neku sliku...
Comment
-
-
plin nastelovan kako bog i plindzije zapovedaju , 3000 obrtaja pa zavrtanje i nakon toga odvijanje za 1-1.5 krug i vazduh na isparivacu za najmirniji rad. medjutim kad skinem difuzor na dovodu vazduha u leru radi dobro na oko 850 obrtaja ali cim mu dam jaci gas trokira .probao sam da ga namestim ali nema snagu , gusi se . sto se tice slike postavicu je za dan-dva . plinski uredjaj presao oko 10.000 km
Comment
-
-
Mikser potraži kod Eurogasa, pumpa kod železničke stanice, ova jmikser ima rupe ka oza slona od 3000 kubika što možda i nije problem ali može da bude. Original mikser je tanji da bi imao više prostora izmedju poklopca kućišta i miksera.
Na srenjoj slice sa desne strane se vidi koliko svetla prolazi kroz filter vazduha, to znači da zadržava samo vrapce da ne ulete u motor. Stavi neki normalniji filter i sa boljim mikserom neće trebati kompenzacija na usisu. Klapna treba da je blokirana.
Comment
-
-
Mešač je neodgovarajući i samo podseća na mešač, a ustvari je na njemu sve pogrešno napravljeno. Sa pravim mešačem, skini sve redukcije na usisu vazduha, našteluj smešu i imaćeš odgovarajuće performanse i potrošnju.
Comment
-
-
Comment