Koliko smanjiti precnik usisne grane zbog plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Koliko smanjiti precnik usisne grane zbog plina

Sam alat ne čini čuda, da s ičitao o lambda sondama na ovom forumu znao bi da nema vrednosti na koju se podešava, treba da ide od kraja 0 do 100 i nazad, stalno da menja vrednost ima-nema. kad budeš držao na 3000 ili toliko koliko obično voziš pri vožnji, zavrći ili odvrći taj šraf da tu radi oscilaciju. Sve preko ili ispod toga će biti loše po tom uredjaju ali će ti to dati najbolji odnos ide-troši. Polje štelovanja je jako malo na takvom sistmemu pa radi polako sa šrafom.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• MirkoDamnjanovic
      CBC Senator
      • 26.09.2008
      • 291
      • Srbija
      • Cetvorotockas

Citao sam o sondama al izgleda da nesto ili nisam razumeo ili mi je promaklo.

Ono sto sam ja razumeo je da sonda vraca naposki signal komjuteru motora. On se trudi da smanjivanjem ili povecavanjem smese goriva i vazduha dovede sondin povratni signal oko 400 - 600 mV. Kada dam gas na benzinu ode na 700 - 800 mV i kad postigne ubrzanje spusti se na 500mV.

Kupio sam lambdatron sa idejom da cu pomocu njega moci da nastelujem smesu na plinu. Na minimalno dodavanje gasa lambdatron izadje iz mernog opsega. Licno ne znam kako je kalibrisan. Moguce da ne meri vrednosti od 0 - 1000mV nego je manja gornja granica. Gumetina kaze da radi od 0 - 1000mV. Zato sam pitao koje vrednosti vraca sonda. Mada je i sam Gumetina rekao da ako je sonda podesena da vraca druge vrednosti od 0 - 1000 mV da treba da se rekalibrise.

"stalno da menja vrednost ima-nema" - molim te da mi ovo malo bolje objasnis. Nisam nasao nista drugo sem da sonda radi tako sto osciluje ali to je lambda vrednost koja pokazuje pouzdanost rada sonde. Sto je manja amplituda to je sonda u losijem stanju.

Comment

• MirkoDamnjanovic
        CBC Senator
        • 26.09.2008
        • 291
        • Srbija
        • Cetvorotockas

Posle mukotrpnog stelovanja plina pomocu lambdatrona na osnovu predjenih 500 km prosecna izmerena potrosnja koju merim formulom [prosecna potrosnja = potrosenih litara*100 / predjeni kilometri] dobio sam da trosi 10.6 litara.
        Rezultat je da auto mnogo bolje vuce (najvise se oseti u 4. i 5. stepenu prenosa) a manje trosi.

Kada sam uklonio restrikciju morao sam da odvrnem zavrtanja na crevu sa 2,5 kruga na 5 krugova a na isparivacu membranu sa 9 na 12 okretaja. Ovo je neophodno jer posle uklanjanja restrikcije smanjuje se vakumska sila koja uvlaci plin.

Plin sam stelovao sam (bez pomoci nekoga da sedi u kolima drzi gas i gleda u lambdatron) tako da verovatno moze i bolje da se nasteluje.
        Kada budem nasao pomoc da se jos poigram sa stelovanjem stavicu rezultate.

Pozdrav

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Eto vidiš da radi, bilo bi najbolje kad bi mogao u vožnji (sa nekim) da našteluješ, jedan da vozi a drugi da gleda u lambdtron Tolik oodvrtanje govori da ti mikser verovatno nije odgovarajući.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• MirkoDamnjanovic
            CBC Senator
            • 26.09.2008
            • 291
            • Srbija
            • Cetvorotockas

Novo stelovanje i prosek je 10,17. Jedva cekam lepse vreme da vidim koliko ce se to odraziti na potrosnju

Comment

• MirkoDamnjanovic
              CBC Senator
              • 26.09.2008
              • 291
              • Srbija
              • Cetvorotockas

Na celu pricu do sada bila mi rupa na srednjem loncu pa je zavaren auspuh ( auspuh uopste nisam cuo da je supalj ) i sada automobil trosi oko 9 litara ( 9,2 i 9,4 pri ostrijoj voznji ), lepse vuce i ne gusi se pri dodavanju gasa.

Comment

Working...
              X