to sam zaboravio da kazem da je postavljen taj prsten ali nisam znao da je rasprsivac postavljen visoko.Kako da postavim rasprsivac?
Gasi se na leru
Collapse
X
-
-
skini crevo sa shtel rachve, zaverglaj ga kratko na plin i oslushni posle verglanja da li se u crevu chuje blago shishtanje. ako se chuje riknula je neka gumica u njemu. ova voltran djubrad su poznata po tome...
Comment
-
-
Sitne cake!
Prijatelju, svaka mašina je priča za sebe, ali uvek postoji rešenje. Nemoj da paničiš i onda se do rešenja dolazi 100%. Moj ti je savet da ne diraš isparivač. Mislim da je lepo postavljen jer i kod mene stoji na istom mestu i sve funkcioniše besprekorno. Drugo, promeni kućište filtera ( zbog mogućnosti da klapna nije dobra ),a nije skupo (imaš ga na svakom otpadu ), kupi filter vazduha matke MAN, treće, zatvori dovod toplog , a ne hladnog vazduha (uguraj neku vunenu čarapu unutra i stavi okrugli klingerit na rebrasto crevo ), četvrto, izvrši štelovanje na 3000 obrta, kada je motor zagrejan i doteraj ler gas. Nakon toga sedi i VOZIIII. Tvrdim da će biti sve u redu. Pogotovo obrati pažnju na štelovawe lera - polako i strpljivo ( na uvo ). Nadam se da ćeš uspeti u tome!Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
Comment
-
-
Re: Sitne cake!
Originally posted by UčaPrijatelju, svaka mašina je priča za sebe, ali uvek postoji rešenje. Nemoj da paničiš i onda se do rešenja dolazi 100%. Moj ti je savet da ne diraš isparivač. Mislim da je lepo postavljen jer i kod mene stoji na istom mestu i sve funkcioniše besprekorno. Drugo, promeni kućište filtera ( zbog mogućnosti da klapna nije dobra ),a nije skupo (imaš ga na svakom otpadu ), kupi filter vazduha matke MAN, treće, zatvori dovod toplog , a ne hladnog vazduha (uguraj neku vunenu čarapu unutra i stavi okrugli klingerit na rebrasto crevo ), četvrto, izvrši štelovanje na 3000 obrta, kada je motor zagrejan i doteraj ler gas. Nakon toga sedi i VOZIIII. Tvrdim da će biti sve u redu. Pogotovo obrati pažnju na štelovawe lera - polako i strpljivo ( na uvo ). Nadam se da ćeš uspeti u tome!
Comment
-
-
Dovod toplog vazduha
Da budem iskren, nisam baš vešt oko baratanja sa slikama, ali ću ti objasniti ukratko. Dovod toplog vazduha je ispod same klapne ( iznad izduvne grane. Na izduvnoj grani treba da ima jedan usmerivač toplog vazduha na koji se kači rebrasto srevo i ulazi odozdo (ispod klapne ). Na taj nači ne samo da zatvaraš dovod toplog vazduha, nego se i oslobađaš viška vazduha što znači da ćeš i dovod plina smanjiti ( zavrtanjem točkića za dovod plina ). I još nešto, to što ti isparivač ledi, postoji mogućnost da si dolivao ili menjao antifriz, a onda nisi izvršio obezvazdušenje sistema, pa se stvorio vazdušni čep koji ne dozvoljava prolaz tople vode koja je prvi i osnovni uslova da isparivač radi kako treba, a samim tim i ceo sistem.Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
Comment
-
Comment