Auto o kome se radi je Opel Vectra B 1.8 16v '98 godiste sa ugradjenim BRC plinskim uredjajem (onaj jeftiniji). Problem kod mene tj auta je kad upalim auto, pustim ga uvek da spusti obrtaje ispod 1000 i malo se ugreje, kada stisnem papucicu gasa i dodjem do i preko 2000 obrtaja i uredjaj prebaci na plin auto se skoro uvek ugasi osim ako ne stiskam papucicu gasa kao blesav mada cak i tad se cesto ugasi, dok to traje motor radi kao da radi na jednom klipu i sav se trese jadnik i raspada a kad prodje to nekako onda radi koliko toliko lepo umiri se i posle bude normalno. Prvo sam mislio da je to samo kad je hladan motor medjutim pre par dana sam ceo dan vozio auto na benzin i kada sam pokusao da na tako vruc motor upalim auto opet ista stvar dam gas prebaci se na plin motor radi onako polupano par sekundi i auto se ugasi i onda ako opet uhocu da upalim auto nastupi detonacija spadanje onih creva i cirkus (osim ako ne odignem malo onaj gumeni prsten sa onog cuda pored protokomera). Ali u zadnjih par dana dugo nece da prebaci na plin nekad ni posle 3000 obrtaja se nista ne desava i onda samo odjednom prebaci i ako drzim gas ostane upaljen. Isao sam kod majstora koji je ugradio plin vise puta ali problem nikad nije resen, zadnji put kad sam bio i objasnio mu u cemu je stvar ostavim auto ohladio se motor upalim ponovo da mu pokazem i on lepo uzme i stisne gascinu na 4-5 hiljada obrtaja i auto prebaci na plin motor malo stucne ali neprimetno i nastavi da radi i kao eto prebacio je. Pa gde je tu 2000 obrtaja ? Sta ja sad treba da kad hocu da mi se prebaci na plin zalepim papucicu gasa do poda i drzim je tako ?
Voleo bih da znam u cemu je problem i da li je ovo uopste resivo ? Uopste nemam volje vise da slusam prebacivanje na druge stvari, te ne valja ti ovo, ne valja ti ono, nije dobro ono... brate auto pevao arije na benzinu a sad na plinu umire.
Svaka pomoc i preoruka mi je dobrodosla.
Voleo bih da znam u cemu je problem i da li je ovo uopste resivo ? Uopste nemam volje vise da slusam prebacivanje na druge stvari, te ne valja ti ovo, ne valja ti ono, nije dobro ono... brate auto pevao arije na benzinu a sad na plinu umire.
Svaka pomoc i preoruka mi je dobrodosla.
Comment