Vectra B i jeftini plinski uredjaj, paljenje i jos nesto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • marjanHAK
    CBC Član
    • 24.11.2008
    • 10
    • Celarevo

Vectra B i jeftini plinski uredjaj, paljenje i jos nesto

Auto o kome se radi je Opel Vectra B 1.8 16v '98 godiste sa ugradjenim BRC plinskim uredjajem (onaj jeftiniji). Problem kod mene tj auta je kad upalim auto, pustim ga uvek da spusti obrtaje ispod 1000 i malo se ugreje, kada stisnem papucicu gasa i dodjem do i preko 2000 obrtaja i uredjaj prebaci na plin auto se skoro uvek ugasi osim ako ne stiskam papucicu gasa kao blesav mada cak i tad se cesto ugasi, dok to traje motor radi kao da radi na jednom klipu i sav se trese jadnik i raspada a kad prodje to nekako onda radi koliko toliko lepo umiri se i posle bude normalno. Prvo sam mislio da je to samo kad je hladan motor medjutim pre par dana sam ceo dan vozio auto na benzin i kada sam pokusao da na tako vruc motor upalim auto opet ista stvar dam gas prebaci se na plin motor radi onako polupano par sekundi i auto se ugasi i onda ako opet uhocu da upalim auto nastupi detonacija spadanje onih creva i cirkus (osim ako ne odignem malo onaj gumeni prsten sa onog cuda pored protokomera). Ali u zadnjih par dana dugo nece da prebaci na plin nekad ni posle 3000 obrtaja se nista ne desava i onda samo odjednom prebaci i ako drzim gas ostane upaljen. Isao sam kod majstora koji je ugradio plin vise puta ali problem nikad nije resen, zadnji put kad sam bio i objasnio mu u cemu je stvar ostavim auto ohladio se motor upalim ponovo da mu pokazem i on lepo uzme i stisne gascinu na 4-5 hiljada obrtaja i auto prebaci na plin motor malo stucne ali neprimetno i nastavi da radi i kao eto prebacio je. Pa gde je tu 2000 obrtaja ? Sta ja sad treba da kad hocu da mi se prebaci na plin zalepim papucicu gasa do poda i drzim je tako ?

Voleo bih da znam u cemu je problem i da li je ovo uopste resivo ? Uopste nemam volje vise da slusam prebacivanje na druge stvari, te ne valja ti ovo, ne valja ti ono, nije dobro ono... brate auto pevao arije na benzinu a sad na plinu umire.
    Svaka pomoc i preoruka mi je dobrodosla.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Verovatno nemaš emulator dizni na kome se može podesti vreme puštanja plina u odnosu na zatvaranje benzina prilikom prebacivanja. Dolazi do preklapanja oba goriva ili nedostatka oba goriva u kratkom periodu.
    Ako je rele u pitanju nema spasa sem toga što ti je majstor pokazao, a najgore je ako dodaš gas par puta u toku prebacivanja jer to može izazvati detonaciju.

Ako ima emulator neke se poigra tim trimerom.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

HA prepoznao sam moj problem u jednom delu. Doro, kako moze da se steluje taj emulator?? Sta treba od opreme ili moze "na uvce"? Mogu da iscitam oznaku emulatora pa da vidimo da li ima timer ili nema?
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Svaki emulator ima trimer, nalazi se ispod gume koja štiti kabel. Potreban je mali šrafciger i dobra volja. Ima obično oznaku za plus i minus ali niej bitno. Okreneš malo na jednu stranu i probaš da prebaciš i nediraš gas iako se gasi. Ako je bolje onda na tu stranu dok ne bude najbolje. AKo nije onda na kontra stranu isti postupak.

https.autogas.rs

Comment

• marjanHAK
          CBC Član
          • 24.11.2008
          • 10
          • Celarevo

A gde mi stoji taj emulator ? Jel to ona mala crna kutijca, pise nesto Lovato...., sa onim dzeksnicama sto se ubada negde na motor ?

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875
            • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Ok. Hvala, probam pa javljam rezultate. Znao sam da ima neka fora, jer kada mi prebacuje sa benz na plin bas cimne (knedla) na 2000 RPM i prebaci. To uradi u voznji (pokretu). U mestu se to ne oseti, ali u voznji je bas gadno. To mi tako ide na nerve da je to cudo. Hocu da probam da ispravim taj prelaz da ne cima (znam da moze, na proslom autu je to radilo bez problema). Predpostavljam da bi trebao malo da pomerim to u + zar ne?
            You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• marjanHAK
              CBC Član
              • 24.11.2008
              • 10
              • Celarevo

Imam ovaj neki emulator

ali na njemu nema nikakav sraf za stelovanje.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Svuci dole tu gumu što štiti kabel od vlage i pogledaj, ima jedan mali trimer potenciometar kojim se šteluje vreme početka puštanja gasa u odnosu na vreme zaustavljanja benzinskih dizni.

https.autogas.rs

Comment

• marjanHAK
                  CBC Član
                  • 24.11.2008
                  • 10
                  • Celarevo

Gledao sam ispod gume ali nista nisam nasao, ima samo bela dzeksna sa kablovima. Pogledacu sutra opet.

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Biće da se radi o emulatoru bez trimera, koji ima fabrički setovano vreme prebacivanja na 1s, ali pogledaj ponovo.
                    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• marjanHAK
                      CBC Član
                      • 24.11.2008
                      • 10
                      • Celarevo

Originally posted by *IvanT*
                      Biće da se radi o emulatoru bez trimera, koji ima fabrički setovano vreme prebacivanja na 1s, ali pogledaj ponovo.

A reci mi ako jeste taj sa tim fabrickim setovanjem tu nema stelovanja jel tako ? Jel moze onda umesto njega da se stavi neki drugi emulator koji moze da se steluje i gde to mogu uraditi ?

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Ako je taj nema štelovanja, a možeš ga zameniti u svakom servisu za gas.
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• marjanHAK
                          CBC Član
                          • 24.11.2008
                          • 10
                          • Celarevo

Pogledao sam malopre, ipak sam dobro video sinoc nema tog trimera za stelovanje.

Comment

• error
                            CBC Veteran
                            • 28.03.2008
                            • 175
                            • beograd

daj ti sliq celog motornog prostora
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• marjanHAK
                              CBC Član
                              • 24.11.2008