Problem oko paljenje Vektra A

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vektra 1.6i
    CBC Početnik
    • 08.04.2007
    • 5
    • Zemun Polje

Problem oko paljenje Vektra A

Imam Vektru 88 1.6i problem mi se javlja kod paljenja ujutru.
    Vergla ali ne pali pomalo krene ali prestane,pomislio sam da je fora oko plina posto kad uvece ugasim auto ostane na plinu pa se benzin ispumpa iz instalacije.Ali opet kad dam kontakt ujutru cuje se zujanje pumpe dok radi i prestane.Posle toga auto duuugo vergla i isprazni akumulator (55Ah).
    Nisam menjao dugo onaj filter goriva pored rezervoara,jel moguce to da ga zeza,ili da kupim neki aditiv za ciscenje dizni ili je neki problem sa plinom.
    Sistem je BRC prebacivanje kada se doda gas...
    Jel ima neko slicna iskustva....
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

To se može saznati vrlo jednostavno. Kod poslednje vožnje u toku dana, prebaci na benzin jedno kilometar dva i ugasi ga tako. Javi kako je upalio ujutru.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Plinadzija
      CBC Senator XXL
      • 29.07.2008
      • 1514
      • Paracin

Ma koliko da ti se "ispumpa" benzin iz sistema, kada das kontakt samim tim sto pumpa zuji ancai da napravi pritisak skoro trenutno. Imaces isti problem i ujutro. Moja ti je preporuka da prekontrolises delove koji su zaduzeni za hladan start motora.
      UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Vektra 1.6i
        CBC Početnik
        • 08.04.2007
        • 5
        • Zemun Polje

Originally posted by Plinadzija
        Ma koliko da ti se "ispumpa" benzin iz sistema, kada das kontakt samim tim sto pumpa zuji ancai da napravi pritisak skoro trenutno. Imaces isti problem i ujutro. Moja ti je preporuka da prekontrolises delove koji su zaduzeni za hladan start motora.
        Na sta mislis pod ovim
        Moja ti je preporuka da prekontrolises delove koji su zaduzeni za hladan start motora....
        Svecice su nove kapu sam gledao ok je.Akumulator mi je malo sumnjiv ali ako probam ujutru na plin da upalim upali odma kad onda probam da vratim na benzin problema nema...Hm

Comment

• error
          CBC Veteran
          • 28.03.2008
          • 175
          • beograd

...i proveri pritisak benzina u sistemu.
          https://t.me/pump_upp

Comment

• povratnik
            CBC Član
            • 29.09.2008
            • 50
            • krusevac

Mislim da te zeza termo davac koji se nalazi odmah ispod usisne grane. Na njemu je jedan dzek sa dva kabla. Mnogo tesko se dolazi do samih pinova na t. davacu da bi izmerio vrednost koju salje ka ECU tako da ti je moj savet da odes do nekog majstora koji ima dijagnostiku za ocitavanje parametara (aktuatora) na tvom motoru.
            Na osnovu podataka sa t. davaca ECU "zna" da je motor hladan i povecava mu kolicinu goriva i vazduha koji su potrebni da bi motor radio dok je hladan.

Druga stvar moze da bude slab pritisak goriva...
            Ujutru,pre prvog paljenja,skini kuciste filtera za vazduh i otkaci prvo od tebe gumeno crevo (povratni vod goriva) na mono pointu. Neka ti neko pomogne i startuje motor dok ti posmatras sta se desava na onom slobodnom prikljucku za povratni vod goriva. Ako je sve u redu kada se startuje motor odmah mora da potece pravilan mlaz benzina slabog inteziteta tamo odakle je skinuto gumeno crevo! Ako se javi samo jednakapljica benzina ili uopste ga ne bude onda imas problema negde u dovodu goriva i to pocevsi od pumpe goriva,filtera za gorivo itd...
            Pozdrav
            Миром на рат идите,
            и ратом мир чините,
            љубављу на љубав идите,
            Али крвљу крв СРПСКУ браните.

Стефан Немања
            (Свети Симеон Мироточиви)

Comment

Working...
            X