Lada Niva tesko pali iz drugog pokusaja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dare
    CBC Senator
    • 16.09.2007
    • 219
    • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

Lada Niva tesko pali iz drugog pokusaja

Pozdrav majstori
    Imam jedan sitan problem. Lada Niva 1,7 kad je hladna skroz pali na plin odmah, ne vergla ni celu sekundu. Medjutim, kad upali i radi kratko - recimo manje od 5-6 minuta, pa kad je ugasim, posle toga trazi bas dugo verglanje da bi upalila. Kad se zagreje pali momentalno. Sta tu moze da fali? A i primetio sam da kad je upalim hladnu, pa malo poradi, da moze da radi 20-ak sekundi na oko 2500 obrtaja sa prekidacem plina u neutralu, tj ni na plin ni na benzin. Kad se zagreje i kad stopiram plin gasi se skoro odmah
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Imaš viška plina kad je hladan i ako se odmah ugasi ili u kratkom periodu dok se isparivač ne zagreje teško pali jer je puna plina, pre**** što bi rekli.
    Prva pomoć je gas do daske kad se pali a druga pomoć je servis ili štelovanje.

Postoj i treća pomoć

A četvrtu sam već uradio, prepravio sam malo naslov.

Kako vidite ulažemo veliki trud da se forum dovede u red i treba dati bar osnovne podatke o kolima, vrsti instalacije, stanju i sl...

Sve to piše gore malo iznad.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dare
      CBC Senator
      • 16.09.2007
      • 219
      • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

nemam mnogo iskustva sa plinskim autom, ovo mi je prva zima sa plinom. Ugradjen je proletos.
      Niva je 1,7 sa karburatorom, plin Lovato... ne znam sta bi jos moglo da koristi od podataka. Eto recimo da je presla jedno 10k km sa plinom. toliko o podacima.

procitao sam jos kad ovo uputstvo, nego rekoh da se prvo konsultujem ovde pre nego odem kod plinadzije posto covek uvek nadje da je nesto u pitanju sto nije njegov resor

a na kakvo podesavanje konkretno mislis? ovako auto ide kao i obicno, a i potrosnja mislim da je normalna. Ili da pocnem da koristim benzin dok se ne zagreje auto, mada koliko cujem retko ko to praktikuje?

hvala

Comment

Working...
      X