savet oko preuredjivanja gasne instalacije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

savet oko preuredjivanja gasne instalacije

Preventive radi, menjaju se membrane, el.ventil ide napolje (stavljam novi posto mi je dozlogrdilo da cistim parce filca), i verovatno sva creva oko isparivaca, takodje zbog godine proizvodnje.

Mikser sam zaboravio da slikam, ocistio sam ga wurthovim cistacem karburatora u spreju i sad je k;o nov.

Crevo u**** je okrenuto u stranu, ali prema hladnjaku. Dosad nisam imao problema pa nisam siguran da bi nesto tu trebalo da menjam.

Evo par slicica, svaki savet je dobrodosao, u smislu polozaja isparivaca, miksera ili bilo cega drugog.

Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

sve sto radi nebi trebao da diras ,ali kako god..

nego hteo sam nesto drugo da te pitam,posto imam neku Omegu u ponudi sa 20SE motorom ( 8 ventila , 126 KS ) .. koliko tvoj auto trosi gasa ko je su margine od-do ? a koliko benzina.

jel ti ovo pusta ulje na cepu ili na poklopcu ventila ? ,ruzno je tako,masan ceo motor..to ti je bar jeftino da se namesti..
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Sve radi , al' je 70.000 km valjda mnogo za jedan isparivac bez otvaranja. Strah me da me ne izda zimi, posto cesto idem na planine vikendom.

Potrosnja je 12-13l po gradu. Zanimljivo je da ponekad (al'samo ponekad) 2-3 rezervoara trosi 11 pa onda opet po starom. check engine se gasi skoro na 3000rpm, tako da je smesa verovatno malo bogatija, ali ide super pa ne diram nista.

Za benzin stvarno ne znam, protokomer mi je los, a posteno - i ne zanima me.

Curi na poklopcu ventila (plutanom) koji sam zamenio samo jednom , a trebalo bi valjda svaki put kod zamene ulja (procitao na forumu).

Bez tog ulja se motor ne bi ni video od stroke i prasine, ovako se jasno vidi

Comment

• dima
        CBC Senator
        • 14.02.2007
        • 200
        • Niš

Deki bre, plakni motor malo cisto reda radi.

Ne bih rekao da ti curi na plutanom zaptivacu samo - odakle ti onda ono ulje u rebrima na poklopcu? Proveri ti cep ulja.

Moj isparivac je izgurao preko 80000 km i jos mu ne hvali nista ali takodje planiram preventivnu zamenu.

Imas original membrane u Nis-u kod Impeksovog supermarketa.
        OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

• error
          CBC Veteran
          • 28.03.2008
          • 175
          • beograd

isparivach nemoj da dirash jer tvoj moze da gura josh dosta vremena bez remonta. promeni taj gasni ventil kad si vech zapeo i promeni mu filter fazduha jer ti je rachva skoro skroz zavijena. preshteluj i to je to
          https://t.me/pump_upp

Comment

• gorky
            CBC Senator XXL
            • 08.06.2007
            • 860
            • Vojvodina,Kikinda

nemoj da diras reduktor u smislu da ga otvaras,samo ispusti talog iz njega, promeni kompletan gasni ventil,creva ,stel sraf.za taj reduktor postoji originalna mesingana lula na 90 stepeni,pokusaj to da nabavis negde da ti nije tako smotano i nastavljano crevo gasa

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Onda ce tako i da bude : nova creva, racva, el.ventil, creva i mesingana lula. Set membrana sam vec nabavio, pa nek stoji u rezervi.

hvala svima

Comment

Working...
              X