ECC - elektronski karburator + plin = problemi na benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Veseli
    CBC Veteran
    • 23.09.2005
    • 107
    • Vreoci

ECC - elektronski karburator + plin = problemi na benzin

U pitanju je Nisan Mikra K10 '91 1.2l sa kompjuterskom kontrolom solenoida u karburatoru. Od kad je ugrađen plin, na koji radi bez problema, na benzin dolazi do gušenja prilikom naglog dodavanja gasa i naglog pada snage na visokim obrtajima. Osim toga, javljaju se detonacije, iako sam pretpaljenje postavio negde oko 0KV. Sa električne šeme rekao bih da senzori pritiska u kućištu filtera prave problem, kao i smanjeni dotok vazduha, obzirom da je na difjuzeru suženje u**** poprilično. Takođe, mislim da uopšte ne prelazi na hladan vazduh, probao sam i na zagrejan motor u zatvorenoj garaži. Zna li neko za ovakve slučajeve i koje je rešenje problema? Novi difjuzer sa većim unutrašnjim prečnikom?
    EDIT: Mislim da nije relevantno, ali za svaki slučaj da pomenem, uređaj je neka turska kopija BRC-a. I još nešto, usis je dobro zaptiven, to sam lično naknadno sređivao.
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: ECC - elektronski karburator + plin = problemi na benzin

Već znaš odgovor...neodgovarajući difuzor. Stavi sa većim prečnikom i rešio si problem.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Veseli
      CBC Veteran
      • 23.09.2005
      • 107
      • Vreoci

Re: ECC - elektronski karburator + plin = problemi na benzin

E, hvala ti. I nadao sam se odgovoru nekog sa iskustvom, da ne prepravljam ako nema potrebe. Za one koje bi možda interesovalo, mogu reći da fantastično radi na gas - automatska korekcija praznog hoda, snaga, potrošnja, sve je odlično, tako da preporučujem ugradnju.

Comment

Working...
      X