talijanski sistem zavoli honda civic

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • elmano
    CBC Početnik
    • 14.02.2009
    • 4
    • sarajevo

talijanski sistem zavoli honda civic

Pozdrav svim forumasima,vlasnik sam honde civic 1.6i LS proizvedene 1997 godine, 83 kw, benzinac.Javljam se iz sarajeva i volio bih da mi odgovorite na moje pitanje.prešao sam do sada 127000 KM, a kupljena je na 88800 km.želio bih ugraditi plinski uređaj.našao sam ozbiljnu ponudu od firme ASD viba Tuzla.ugradili bi mi sistem zavoli(lamda kontrol sistem).to bi me koštalo 750 maraka konvertibilnih.Kažu da ne bi trebalo biti problema sa autom.Imaju i sekvencijalni sistem zavoli on je oko 1500 maraka.Obzirom da u bosni nema mnogo ozbiljnih radionica za ugradnju, a postoji mnogo šalabajzera odlučio sam se za ove.Također imao sam i ponudu iz kiseljaka za češki uređaj lovtec za cijenu od 1100 maraka(lambda kontrol sistem).obzirom da ne pišete često o sistemu zavoli volio bih da čujem nešto o tome i vezano za hondu civic(metalna grana), da li će honda civic prihvatiti sistem zavoli, a posebno me interesuje da li je potrebno ulje za podmazivanje ventila i da li trebam promijeniti svjećice, skoro sam promijenio stavio original po katalogu NGK.Interesuje me šta mislite i o ovom lovtecu proizvodi ga firma hl propan češka i imaju certifikat.Volio bi na ovo pitanje da mi odgovore i vaši doajeni dora i ivan, i žao mi je što nemaju ispostave u bosni i hercegovini.ovdje postoje samo radić i sina i još neki servisi.također ako je ko čuo za ovaaj ASD VIBA TUZLA savjet bi dobro došao.možda sam malo preopširan i izvinjavam se što se nisam predstavio.Živism u sarajevu i vozim hondu civic.ako treba još nešto recite
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: talijanski sistem zavoli honda civic

Elmano, polako čoveče!

U svim mogućim forumima isto pitanje, po 10 puta....brišem ih od sinoć. Odgovoriće ti neko i nemoj više da kucaš nove poruke, dok ne dobiješ odgovor na ovu.

Ako imaš mogućnosti ugradi bilo koji sekvencijalni sistem i nećeš pogrešiti. Ukoliko je to mnogo novca, ugradi klasičan venturi i vozi. Pozz
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• elmano
      CBC Početnik
      • 14.02.2009
      • 4
      • sarajevo

pitanje nisam postavio deset puta, nego samo na dva foruma odnosno dva puta.pitanje nije teško nego obično.nisam pitao kako se pravi svemirski brod.od jednog stručnjaka sam očekivao malo više razumijevanja za obične laike za plin.ja znam da je sekvencijalni bolji, a pitao sam samo za ovaj venturi zavoli LCS i češki LOVTEC LCS.Ako je moje pitanje oduzelo vaše vrijeme, ali mislim da čovjeka koji prvi put dođe na ovakav forum niste baš lijepo dočekali.do sada sam o vama stekao fin dojam, pa ne bih želio da mijenjam mišljenje.lako je pametan u srbiji biti kada se dosta vozila pogoni na plin i svaki dan se susrećete sa raznim problemima, a ima i puno servisa za plin.u Bosni nije tako i ovdje je plin, velika nepoznanica i ima jako malo servisa za plin, a i to što ima su šalabajzeri.Do sada sam postavljao pitanje i na drugim plinskim forumima na području ex jugoslavije, ali su ljudi bili mnogo srdačniji i otvoreniji, nego što je bio vaš odgovor.ako ne valja moje pitanje, a bila su samo dva trebali ste sve obrisati i iščlaniti me.Ivane ovo nije škola, niti ste vi profesor niti sam ja đak.Ovo je otvorena zajednica gdje ljudi komuniciraju ako žele, ako ne žele onda šute i to je pametnije.Toliko je tema bilo sa promašenim odgovorima, ai ipak se na njih odgovaralo, i ne znam da je iko bio naružen.Ovo je normalno pitanje i volio bih odgovor ako neko poznaje sitem zavoli i lovtec.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Nije receno da je promaseno pitanje, vec samo da nema potreba istu temu postaviti na 3 mesta. Polako, tek si se uclanio na forum, pa ces se vremenom i uhodati, nauciti pravila.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• elmano
          CBC Početnik
          • 14.02.2009
          • 4
          • sarajevo

pravila su mi jasna i ne tražim mnogo.samo jednostavan ljudski odgovor na postavljeno pitanje.na pitanje o talijanskom sistemu zavoli i češkom lovtec još uvijek nisam dobio odgovor.nadam se da ne tražim puno.ukoliko ivan ne želi da mi odgovori i to razumijem.postoji i dora i valjda ima još neki profesionalac koji ugrađuje sisteme zavoli, pa ću biti ljubazan da ga zamolim za decidan odgovor oko ugradnje.ukoliko neko ima sistem zavoli venturi LCS ili češki LOVTEC volio bih ćuti i njegovo mišljenje.unaprijed hvala

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by elmano
            pitanje nisam postavio deset puta, nego samo na dva foruma odnosno dva puta.pitanje nije teško nego obično.nisam pitao kako se pravi svemirski brod.od jednog stručnjaka sam očekivao malo više razumijevanja za obične laike za plin.
            ...
            ali mislim da čovjeka koji prvi put dođe na ovakav forum niste baš lijepo dočekali.do sada sam o vama stekao fin dojam, pa ne bih želio da mijenjam mišljenje
            ...
            Do sada sam postavljao pitanje i na drugim plinskim forumima na području ex jugoslavije, ali su ljudi bili mnogo srdačniji i otvoreniji, nego što je bio vaš odgovor.ako ne valja moje pitanje, a bila su samo dva trebali ste sve obrisati i iščlaniti me.Ivane ovo nije škola, niti ste vi profesor niti sam ja đak.Ovo je otvorena zajednica gdje ljudi komuniciraju ako žele, ako ne žele onda šute i to je pametnije
            ...
            sanse da ti neko da odgovor posle ovakvog nastupa su ravne nuli. tek si dosao na forum a vec nesto trazis, zahtevas... ako cokulom otvoris vrata, ne ocekuj da te domacin ponudi hlebom i solju. toliko od mene.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Pitanje si postavio više puta, samo nije bilo tebi vidljivo odmah. Po logu se vidi da jedan moderator odobri pitanke a drugi obriše dupliranu temu i tako par puta. To nije bitno dešava se. Ono što jeste bitno je da si nestrpljiv, ovo nije 9821 pa okreneš broj i odmah ti kažu šta te zanima. U tri poruke si uspeo da se zameriš skoro svima ali i to nije bitno.

Ono što jeste bitno, nisi čitao dovoljno forum. Za Zavoli za Bosnu je zadužen AD Boksit iz Milića, pretpostavljam da ima na sajtu dovoljno informacija o servisima u Bosni il iservisu, ne znam da li ima više. Drugo bitno je da s ičitao forum, našao bi da je najbitniej ko i kako ti to uradi, uredjaj nije svemoguć pa će sam od sebe raditi. Ako je i najbolji na svetu a urade ga dunsteri, radiće nikako... Takodje lambda kontrola u odnosu na sekvent nema šta da traži poredjenje a sa sadašnjim cenama pogotovo, i to piše po forumu. Dodatno ulje Flašlube takodje ti netreba jer ide na mnogo novije motore a i to je nabrojano koje isto ovde na forumu. Uglavnom ne treba ti.
              Lovtec, ne znam da li ga ovde neko radi što neznači da ga nema ali je to bio lambda kontrol sistem koji se uvaljivao kao sekvent, bar kad sam bio na obuci, što opet ne znači da je i sad takva situacija, bilo pre dosta godina.

Ukratko, šta je bil ona drugim forumioma i kako je bilo ne zanima me. Ovde ima SVE što se tiče gasa, od stručnjaka do objašnjenja, sve je napisano mnogo puta. Očekuej se da se nešto malo pročita pre nego se napiše pitanje i ospe drvlje i kamenje na te koji su to sve pisali, besplatno, iz dobre volje da pomognu svima ali ne i svakome.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• elmano
                CBC Početnik
                • 14.02.2009
                • 4
                • sarajevo

ni na jednu osobu nisam osuo ni drvlje ni kamenje.ovdje je problem što su mnogi vrlo sujetni pa ako im kažeš nešto što ne vole ćuti nastaje požar.bez razloga.na sajtu kompanije AD boksit milići ni riječi o plinskom sistemu zavoli. ne znam zašto me upućujete na taj sajt.samo sam jednostavno želio odgovor kako bi se honda civic slagala sa sistemom zavoli.vidio sam na stranim sajtovima da ga koriste poljaci i turci i da se dosta ugrađuje.iz vašeg odgovora nisam saznao ništa o tom sistemu.žao mi je, samo sam želio uspostaviti ljudsku korespondenciju, jer kod nas u bosni nema ovakvih foruma.žao mi je što se nije oglasio i niko iz bosne, i ovako sam izložen napadima nekih drugih momaka, a možda je moj problem i za ovaj forum što pišem iz sarajeva, pa je između redova i to nekome zasmetalo da mi da odgovor na normalno pitanje.i prije je bilo vlasnika hondi koji su postavljali pitanja, ali niko nije bio dočekan na nož ako ja.stvarno mi je žao ako sam povrijedio nečiju sujetu ili ličnost, ali zaista mi to nije bila namjera.smatrao sam čitajući ovaj forum da je demokratski forum, međutim sada vidim da je daleko od toga.u svakom odgovoru bilo kojeg člana foruma bilo je toliko žuči da odgovora o tehničkom pitanju odnosa honde i zavoli nigdje nije bilo.mnogo je važnije odrubiti čovjeku glavu, nego pomoći nepoznatom.žao mi vas je i neću posjećivati više ovaj forum ma koliko vi stručni bili, jer hvala Bogu ima i drugih foruma na netu.Možda na njima neću dobiti pravi savjet, ali ću makar imati normalnu korespondenciju.poseno hvala ivanu i dori.molim vas da mi zabranite pristup na forum i izbrišete me kao člana.pozdrav iz lijepog sarajeva.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Da nisi toliko sujetan i da nemaš predrasude, shvatio bi da te niko ne mrzi po bilo kojoj osnovi i ne bi trošio energiju na to da objasniš kako si baš ti sunce a mi te baš ne razumemo.
                  Ovim poslednjim postom si mene lično uvredio i iskoristiću svoje pravo da te udaljim sa sistema, ne zato što si ti to želeo, i drugi su tražil i pa ne radim, stvar volje je da li će se vratiti ili ne. Ovde nema nikakve podele na to ko je odakle došao i ko koliko zna, ja to ne dozvoljavm, odrastao sam u multinacionalnoj sredini i meni je to strano telo, svaka takva pojava se kažnjava momentalno a i svaka insuinacija na tu temu.

Pozdrav,
                  Dora
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                  X