kako da spojim zice prekidaca ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pistre
    CBC Senator
    • 19.02.2008
    • 234
    • bg, vozdovac

kako da spojim zice prekidaca ?

Molio bih za pomoc oko instalacije prekidaca jer sam kupio klasican prekidac jer nije bilo mog, e sad ispod volana mi vire 4 zice crvena, plava, braon i crna, dok na inst. novog prekidaca imam dve zice vise (bela i zuta). Da li da menjam kompletnu inst. ili mogu da povezem zice novog prekidaca sa starim zicama ? Ako neko zna da li trebaju da se zuta i bela spoje sa crnom ili dr. ili bi moglo da radi ako njih izostavim ili ipak moram da ih provlacim do emulatora i spajam sa njegovim dzekom koji ima 6 zica ali razlicitih boja (bela, zuta, dve zelene, crna i valjda braon). Nadam se da nisam previse iskomplikovao pitanje
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Re: kako da spojim zice prekidaca ?

najbolje da izvuches celu novu instalaciju tu shto si dobio...

a to pitanje ti je malo "chudno" .. ti bi "onako" spajao boju sa bojom bez provere gde ta zhica od stare instalacije vodi ?

razlichiti proizvodjachi koriste razlichite boje .. meni kad je crko BRC prekidach stavio sam Lovato .. nijedna boja se ne poklapa ili mozda jedna..
    ali to se i negleda ,negose gleda koja boja sa prekidacha je zashta.. i onda se spaja sa odgovarajutjom zhicom od stare instalacije bez obzira koje je boje .

nema veze ako ti je prekidach iste marke kao stari koji je crko .. NIKAD nemoj u boje zica da se pouzdash , a da predhodno ne otpratish gde zica stvarno vodi.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• djurdjija
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 365
      • Prokuplje

Po svemu sudeci kupio si prekidac koji ne mozes da vezes pravilno za emulator.Slikaj taj prekidac pa ga okaci na forum da vidimo o cemu se tu radi.

Comment

• pistre
        CBC Senator
        • 19.02.2008
        • 234
        • bg, vozdovac

ovo je prekidac a bilo bi mi mnogo lakse kad bi ga povezao u kabini nego da se zezam sa instalacijom napolju po ovom vremenu, ali probacu sutra da ga zamenim ali tesko da cu naci moj jer svi imaju ovaj

ovaj mi treba

Comment

• vlada brc
          CBC Član
          • 15.02.2009
          • 17

Subotom na bubnju mozes naci tvoj prekidac sa cetiri zice (new lyne brc ). Prodaju bugari.

Comment

• pistre
            CBC Senator
            • 19.02.2008
            • 234
            • bg, vozdovac

e onda cu da probam da povezem ovaj sa 6 zica a da dve izostavim pa ako ne radi odo na bubanj sutra. hvala

Comment

• pistre
              CBC Senator
              • 19.02.2008
              • 234
              • bg, vozdovac

uspeo sam da ga prespojim ali vise nemam autom. prebacivanje na plin preko gasa nego mora rucno na dugme, ali sada mogu da ga palim na plinu i zanima me da li mogu da se naprave detonacije jer sam ga nekoliko puta upalio na plinu i nije bilo nikakvih problema pa da li da izbegavam da ga palim na plinu ? Naravno kad je hladno uvek ga palim na benzinu ali kada bude otoplilo da li bi imao probleme ?

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Nešto nisi lepo spojio... automatsko prebacivanje na tom tipu prekidača je kada je taster na srednjem položaju. Dok ne povežeš da imaš automatsko prebacivanje, izbegavaj startovanje motora direktno na gas.
                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• pistre
                  CBC Senator
                  • 19.02.2008
                  • 234
                  • bg, vozdovac

ja mislim da je to do emulatora koji je promenjen pre 3 dana, izgleda da su mi dali klasican a ne koji meni treba ali za sada sve radi normalno

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Emulator nije povezan sa signalom broja obrtaja, tako da ne može da bude do njega. Samo prekidač treba ispravno povezati. Dobio si uz njega (verovatno) i šemu za povezivanje, pa je najbezbolnije i najsigurnije da izvučeš celu novu instalaciju.
                    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• pistre
                      CBC Senator
                      • 19.02.2008
                      • 234
                      • bg, vozdovac

cim bude malo otoplilo menjam instalaciju. Hvala na savetima

Comment

Working...
                      X