Gasi se na leru i ne prima gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BiT
    CBC Početnik
    • 21.08.2008
    • 5
    • Banja Luka

Gasi se na leru i ne prima gas

Odmah da kazem da se uopste ne razumijem u auto gas.
    Kupio sam nedavno automobil Volvo 850, 2.4 benzin(125Kw) sa Zavoli vakum(valjda se tako zove, uglavnom nije sekvent ) plinom, a ima i neka kutijica crna u koju idu zice(racunar valjda), ona je koliko sam dokucio BRC proizvodnje.
    E problem je sledeci, kada dodam bilo kakav gas osim do poda, auto pocne da stuca(ne mogu krenuti) i zatim se ugasi. A kada dodam gas do poda, stuca i muci se, cak mi se i lampice na instrument tabli popale(kao kad se ugasi auto u voznji) ali se uspije nekako pokrenuti. To je prvi problem.
    E a drugi je, posto sam nedavno vadio akumulator, primetio sam da je motoric ler gasa iskljucen, i od kada sam ga ukljucio auto se gasi na leru, radi 10-ak sekundi i gotovo. Kada iskljucim ler gas, radi!
    I jos da dodam da sam samo jednom nasuo plin, oko 28 litara, i potrosio sam ga za nekih 90-ak kilometara, sto naravno nije normalno. Pretpostvaljao sam da je to sve povezano, pa vise nisam ni tocio plin jer je ionako benzin pojeftinio.

Eto, nadam se da nije preopsirno i zapetljano. Evo i jedna losija slika, ako treba nesto posebno slikati, nije problem.

• Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Gasi se na leru i ne prima gas

Obzirom da si sam rekao da se ne razumeš, ne vredi da se priča. Ukratko, sve je uradjeno kako ne treba i ovo je očigledan primer za onu temu "kako ne treba" Ler motorić je isključen zato što nije dobro povezan gas pa na leru radi samo na vazduh što nije moguće. 99% je to neko kompenzirao tako da je nasilno otvorio leptir gasa da bi imao ler na plinu, time je poremetio i benzin.
    To što ti se dogadja je posledice prevelike količine plina koja zaguši motor a prevelika je jer je Šaban samo tako mogao da nemesti kako tako da radi na leru.

Još kraće, pravac neki normalan servis da to namesti kako treba.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• BiT
      CBC Početnik
      • 21.08.2008
      • 5
      • Banja Luka

Hvala, znaci najverovatnije nije u pitanju kvar nekog od djelova, nego samo treba malo kvalitetnog fizickog i mentalnog rada.
      Nisam napomenuo da auto na benzinu normalno radi, ali to sigurno ne znaci mnogo.

A sto se tice majstora koji je to radio, je inace tvoj sugradjanin Dora, iz Novog Sada. Ne znam jel red da ga imenujem ili bi trebao ipak da bi drugi clanovi znali da ne idu kod njega.
      Radio je i kod nas u BiH, imao je radnju kod Jajca, ja sam ga zvao nekoliko puta(5 do 10) zbog navedenih problema, i stalno je govorio kako je u Srbiji i resava neke probleme. I onda je odjednom nestao, iskljucio mob. broj, a kad sam zvao na fiksni u njegovu radnju, gazda poslovnog prostora mi je rekao da ga je izbacio.
      Eto toliko!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Pošto se bavim ovim poslom, znam o kome se radi i jako je zabrinut za tebe a i za ostale
        Što se drugog dela tiče, pametniji popušta, zato budale vladaju svetom...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• BiT
          CBC Početnik
          • 21.08.2008
          • 5
          • Banja Luka

Originally posted by Dora
          Pošto se bavim ovim poslom, znam o kome se radi i jako je zabrinut za tebe a i za ostale
          Što se drugog dela tiče, pametniji popušta, zato biiiip! vladaju svetom...
          Pretpostavljam da sigurno pati od insomnije zbog nas.

A hvala Bogu da je otisao sad kad znam da nema pojma o poslu, jer bi vodeci se tim da je plin jos pod garancijom isao kod njega na servis!

Samo nije trebao da se 'odaje' i na svim mogucim reklamama napise da je K*****ic iz Novog Sada, ima svakakvih ljudi.

Comment

Working...
          X