Potrosnja plina i benzina - mazda 626 12v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • FF III
    CBC Član
    • 19.04.2008
    • 25
    • bgd

Potrosnja plina i benzina - mazda 626 12v

Pozdrav svima,
    od nedavno posedujem mazdu 626 2.0 12v '90. god. koja je pocela cudno da mi se ponasa.
    Naime, nikako da sredim ler gas na benzin i plin, pa posle intervencije prskanja WD 40
    u karburator a sa idejom da leptir gas pocne da radi svoj posao, poceo je da radi normalnije
    pri jutarnjem paljenju (dobio sam stabilniji ler gas), ali sa malim odstupanjem pri zaustavljanju
    na semaforu ili... ler opet pocne da varira.
    Jutros kada sam usao u auto i kresnuo ga radio je normalno, medjutim iznenada je izgubio ler i
    poceo da se gusi. Nikako nisam mogo da stabilizujem ler na gas na plinu. Vozio ga nekoliko km
    tako sa idejom da nije zagrejan, ali nista od stabilizacije lera.
    Posle silnih pokusaja prebacim na benzin i ukapiram da sam ostao bez benzina, i to bez 25 l.
    sa predjenih max. 20-30 km na benzinu . Imam neku teoriju da je plin stelovan sa zajednickom
    potrosnjom i da je sada ostao bez benzina i plin radi totalno nestabilno!
    Moje pitanje je da li je moguce da trosi i plin i benzin? I ako je odgovor pozitivan
    koji uzrok moze da bude?

hvala i pozdrav,
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: Potrosnja plina i benzina - mazda 626 12v

Proveri nivo ulja u motoru i pomiriši ulje...tj. oseti da li miriše na benzin .
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• FF III
      CBC Član
      • 19.04.2008
      • 25
      • bgd

[quote=FF III]
      Originally posted by "*IvanT*":3cjqrw8k
      Proveri nivo ulja u motoru i pomiriši ulje...tj. oseti da li miriše na benzin .
      Pozdrav Ivane, sinoc sam na kratko video poruku i otiso na kraci put sa ovakvom mazdom.
      Ponasala se krajnje korektno, sa malim neznatnim ispadima u leru
      (na predjenih 350km se samo jednom zagusila) .
      Napominjem da sam ostao bez kapi benzina koji ne zelim da dosipujem dok ne vidim
      zasto se desava to sto se desava, tj. trosi benzin dok ga vozim na plin.
      A sto se tice provere ulja sve je u redu, ne mirise na benzin, nije razvodnjeno...
      Ako mozes da mi pojasnis to sa sumnjom na ulje + benzin?

hvala na odgovoru,[/quote:3cjqrw8k]

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Obavezno sipaj benzina, umorićeš benzinsku pumpu strašnom smrću ako radi na prazno, pod hitno...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Ako mozes da mi pojasnis to sa sumnjom na ulje + benzin?
          Ako je benzinska pumapa već stradala, kroz polugicu pumpe može doći do curenja benzina i mešanja sa uljem. Nivo ulja se podigne, a motor na leru čak može da radi na isparenja benzina u ulju.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• FF III
            CBC Član
            • 19.04.2008
            • 25
            • bgd

Ok, sipacu benzin zbog pumpe ali mene zanima neka teorija sta moze da bude sa potrosnjom?!
            Otkad sam potrosio benzin na plinu je radio kao da nema ler. Pojacao sam mu ler
            i radi normalno, sa malim odstupanjem, ali radi daleko bolje. Nisam jos uvek probao, ali
            verujem da ce se destabilizovati sa sipanjem benzina zbog "nenormalne smese".
            E sad, ne zelim da mi problem ostaje a da razmisljam da imam benzin da bi ga vozio na plin
            pa me zanima da li je neko imao ovakav problem, ili je cuo nesto o tome?!

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Normalno da može biti takvih problema, jedan je što je Ivan rekao a drugi može biti da elektroventil benzina ne zatvara. I treći negde ti curi benzin a slučajno e pogodilo da u tom vremenu i filter gasa ode polako pa zato ne radi kako treba.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
              X