Dizna - HITNO

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banebg81
    CBC Veteran
    • 26.06.2008
    • 195
    • Beograd

Dizna - HITNO

Poštovani,
    zanima me da li dizna koja je ubušena u karburator, treba da bude zasečena sa jedne strane i koliko treba da ULAZI u ono grlo u samom karburatoru???

Meni je do sada stajalo na pola, tačno do sredine i taj zasečeni deo je bio okrenut prema dole, znači prema usisnoj grani.

Da li treba tako ili nekako drugačije, pošto čini mi se da sam negde pročitao da taj deo koji je ušao u sam karburator, smeta protoku vazduha, kao, stvara se neki kovitlac.

Hvala na odgovorima
    pozdrav
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: Dizna - HITNO

Upravo kao što si opisao, je ispravno.

Meni je do sada stajalo na pola, tačno do sredine i taj zasečeni deo je bio okrenut prema dole, znači prema usisnoj grani.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• banebg81
      CBC Veteran
      • 26.06.2008
      • 195
      • Beograd

Re: Dizna - HITNO

E baš lepo, ponovo moram da skidam karb

Pošto nisam dobio odgovor, na vreme, ja sam onu diznu zavrnuo do početka znači, grlo je ostalo slobodno, jer meni na plin auto kao da nikad nije imao "pun gas". Šta god da sam radio, kako god da su mi naštelovali plin, meni auto reaguje do pola i to je bio maksimum, posle pola papučice nije se čak ni zvuk motora menjao, pa sam posumnjao da to nije u redu.

E sad, pošto sam tako zavrnuo tu diznu, sada mi se desilo da sam odmah po zagrevanju auta morao da odvrnem dotok plina, je nije hteo da radi na leru, kao da je bio mali. Međutim, sada reaguje potpuno na gas, mnogo lepo ide (ili se ja tripujem) zvuk je nekako drugačiji i čini mi se da sada reaguje na celom gasu.

Baš mi je problem da skidam karburator a na licu mesta da uvrnem na tu diznu nije baš preporučljivo jer čini mi se da se pojavljuju metalni opiljci. Voziću ga malo ovako, čini mi se da lepo ide, a kako će da troši ne znam.

Postoji li neko razumno objašnjenje za sve???

hvala na odgovorima
      pozdarav

Comment

Working...
      X