Ugradnja gasa Astra F

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Davor
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2005
    • 498
    • Novi Sad

Originally posted by M-power
    Kako mu je produvao dihtung glave zbog isparivaca?
    Stvarao mu je jako veliki pritisak u sistemu za hlađenje i auto mu je skoro stalno trokirao i jednom mu na raskrsnici pukne plastična cev što ide do pumpe za vodu.Skine glavu pošto nije bio siguran šta je u pitanju i odnese kod CUBI-ja da je ispita na hidrotestu i usput izravna.Pošto nije pukla i bila je skroz ispravna montira je nazad i kupi novu cev.Opet upali auto on i dalje stvara pritisak u sistemu i opet pukne cev i produva mu na dihtungu glave(kad je skinuta glava video se otisak gde je duvao) i dečko šta će opet kod Cubi-ja ode i kasnije opet montira glavu i vozio ga je kasnije samo na benzin vozio i ode kod Narančića i on mu kaže greška je u isparivaču i da mu nov,a za štetu nikom ništa.
    Pa normalno je da ljudi greše,ali zašto je problem priznati da to je zbog toga i toga prouzrokovalu taj kvar i garancija će da ga podmiri,a ne čim si izašao iz servisa da nemaš nikakvu garanciju na urađeni posao.

Comment

• Davor
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2005
      • 498
      • Novi Sad

Originally posted by Dora
      Originally posted by Davor
      Priznajem nemam iskustva nekog sa serviserima gasa,ali još ne znam nikog koje kod Narančića ili nekog drugog manje poznatog servisa izašao i rekao e auto mi ide isto kao i na benzin.Znam bar deset ljudi koji sa ugrađenim gasom u Yugu ne mogu više od 110km/h da idu.
      Ovo bi mogao da smatram kao uvredu ali sad žurim na roštilj )
      Izvinite molim vas,ali ne vidim nigde da sam vas spomenuo,niti imenom niti ste nepoznat servis pa da sam vas igde uvredio.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Vidiš smajlija na kraju, znači da se šalim, a uvreda je moguća jedino ako pomeneš njega i mene u istoj rečenici. Daklem, opusti se, sve je pod kontrolom i nema potrebe za Vi.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• punto
          CBC Član
          • 02.07.2005
          • 21
          • Crna Gora

Re: Ugradnja gasa gde tj. kod koga

...gas u astru f 1.6 8V......što se tiče potrošnje mislim da ne može biti manja jer od Beograda do Novog Sada preko Rume ali bukvalno vožen od 3/4gasa do punog i u NS-u na pumpi stane 7.11l za pređenih 120km,što mu dođe 5.94l na 100km(imam račun majke mi)pa koliko bi trošila da sam ju lepo vozio.
          Ti si prijatelju apsolutni sampion u minimalnoj potrosnji. I to jos na 3/4 gasa do punog . Svaka cast Da si vozio normalno potrosila bi ti 4,9lit i ti bi postao svjetski sampion u minimalnoj potrosnji.
          Nego salu na stranu jesi li ti siguran da su ti napunili do kraja na mjestu gdje si prvi put punio???? Ako mi kazes da jesi onda ti ne vjerujem
          Savjetovao bih te da pogledas malo stranice "kolika vam je potrosnja".
          Uzgred koliko ti je astra trosila benzina? Znas li da je potrosnja plina u odnosu na benzin u prosjeku veca za oko 10%???

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Pa valjda je pitanje da li su mu na drugom punjenju napunili do kraja, ako mu na prvom nisu a na drugom jesu onda bi "potrosila" vise.
            Bez obzira, pravi rezultati su vidljivi nakon praznjenja dve tri boce i obracuna potrosnje. Tako da, provozaj se jos malo ovih dana pa javi da znamo rezultate pa da idemo na dotezanje uredjaja .

Comment

• Davor
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2005
              • 498
              • Novi Sad

Re: Ugradnja gasa gde tj. kod koga

Originally posted by punto
              ...gas u astru f 1.6 8V......što se tiče potrošnje mislim da ne može biti manja jer od Beograda do Novog Sada preko Rume ali bukvalno vožen od 3/4gasa do punog i u NS-u na pumpi stane 7.11l za pređenih 120km,što mu dođe 5.94l na 100km(imam račun majke mi)pa koliko bi trošila da sam ju lepo vozio.
              Ti si prijatelju apsolutni sampion u minimalnoj potrosnji. I to jos na 3/4 gasa do punog . Svaka cast Da si vozio normalno potrosila bi ti 4,9lit i ti bi postao svjetski sampion u minimalnoj potrosnji.
              Nego salu na stranu jesi li ti siguran da su ti napunili do kraja na mjestu gdje si prvi put punio???? Ako mi kazes da jesi onda ti ne vjerujem
              Savjetovao bih te da pogledas malo stranice "kolika vam je potrosnja".
              Uzgred koliko ti je astra trosila benzina? Znas li da je potrosnja plina u odnosu na benzin u prosjeku veca za oko 10%???
              Evo ovako je bilo: pošto je moja toro boca 33l i puni se na max 80% stalo je 27.59l gasa i ovaj u punionici kaže ne ide više i to je bilo 800 din.Stvarno pre toga je bila prazna i imala je tek toliko gasa da upali i malo radi na leru(šta da kažem kad mi se ugasila na plin ispred punionice-znači prazna je bila),kad sam stigao u NS rekao sam pumpadžiji sipaj do kraja i stvarno je stalo 7l i onih 0.11 je sipano bar 1minut u nju.
              Evo još jednog izveštaja ,nakon tog prvog sipanja prešao sam u gradu oko 50km i bio sam juče u Sremskoj Mitrovici i tamo vozikanja u gradu i traženja mesta za parking i nazad uz rad na leru od bar 1h- to sve ukupno je bilo pređeno 200km i stalo je ovaj put 16l,naravno uz poprilično oštru vožnju(Iriški venac ko bi mu odoleo).
              Zasad mi troši manje gasa po gradu nego benzina jer je nju i pre ubijao grad.Pre dva meseca sam bio na Kopaoniku i NS-KOP je 370km razdaljine i nakon pređenih 820 km na pumpi stane 46l,ali zato kad vidi grad ispod 8l ni da čuje a 10l joj nije strano zavisno od toga kakve patike nosim

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by zoranbg
                Nije lako ljudima koji ugradjuju gas.....
                za sve su oni krivi ako crkne posle ugradnje...
                Kao da se automobili nekavare i bez autogasa....
                Definitivno si moj lik posle ovakve rečenice
                Ovo ću pisati samo jednom pa zato pažljivo čitajte
                Ja radim koal 30+ godina i utvrdio sam da postoji jedan sindrom koji sam nazvao "enormno osluškivanje". Nevezano za gas ali je jače izraženo ljudi počnu da mnogo više obraćaju pažnju na svoj auto kad izadje sa neke popravke ili prepravke. Dotle su ga vozilči normalno i nisu obraćali pažnju na to da auspuh zvecka, da ležaj na točku ima lufta, da kućište filtera tandrče, da....

E sad, nešto je radjeno i sad treba obratiti pažnu pa se posle zamene lamele utvrdi da auspuh odjednom vbruji a da je ler malo onako, il ise posle ugradnej gasa utvrdi da menjač ide teže u prvu i drugu. Zameni se ležaj na točku a auto posle slabije vuče itd...

Čuvena nervirajuća rečenica je " na benzinu sve radi ili lepo radi" a on drma motor ili smrdi gorivo koliko ga izbacuje.

https.autogas.rs

Comment

• mfengineer
                  CBC Veteran
                  • 24.06.2005
                  • 145
                  • Novi Beograd
                  • Mazda 626 i-V6 2.5

Ugradnja u servisu + moje "male izmene" na Z-101 max. brzina je ostala ista, samo je za nijansu lenjiji, ali to se oseti samo kad je auto opterećen u smislu 3-4 ljudi u kolima....
                  Zahvaljujuci ovom forumu ......
                  Kako god ti neko ugradio plin, ako imas iole malo znanja, (a mozes ga steci ovde) sve mozes dovesti u top formu...
                  Jebiga prvi put sam stelovao plin "2 h", a sad ne vise od 2 min...
                  Postoji jako malo servisa koji ce ljudski da ti odrade posao (cast izuzetcima,a ima ih ovde na forumu)... primer, stavljen mi je bio ventil za prekid goriva pre pumpe... dosao, video, pitao ... i namestio sad kako treba - nema vise trzanja pri prebacivanju ...
                  U krajnjem slucaju ako ti neko sve napravi kako treba, sta ce ti onda forum ???
                  I naravno DORA je napomenuo: SVI KVAROVI NA MOTORU SE DUPLO VISE MANIFESTUJU NA PLIN ... i cim nesto nevalja , aj da optuzimo plin.
                  Sto se marke isparivaca tice.. zar je bitno koja je marka, princip rada je isti, otvori isparivac BRC, otvori LOVATO , princip rada je isti... Ja iskreno do sada jos nisam cuo da auto ide bolje na ovaj ili na onaj isparivac, mozda su nijanse male, ali to za "nas" (nas- mislim na vozila do 100HP) i nije neki dobitak ... Ista prica vazi i za pljuvanje odredjenih servisa za ugradnju... Jeste li sigurni da bas svi koji su isli kod Narancica imali 100% ispravan motor ??? LAKO JE OKRIVITI DRUGE KAD TI PLANOVI ZASKRIPE...
                  Ja kad sam ugradio plin, auto je isao kao kur.c ! Ali promeni svecice, kablove, nasteluj ugao pretpaljenja, promeni filter za vazduh... I SAD AUTO IDE KO ZMAJ, a mogao sam i ja da napljujem moj servis kako je lose ugradio ....
                  MAZDA 626 GE i-V6 2.5 125 kw+

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by mfengineer
                    Ja kad sam ugradio plin, auto je isao kao kur.c ! Ali promeni svecice, kablove, nasteluj ugao pretpaljenja, promeni filter za vazduh... I SAD AUTO IDE KO ZMAJ, a mogao sam i ja da napljujem moj servis kako je lose ugradio ....
                    Pa trebalo bi, auto ne sme da ide ko ona stvar kad izadje sa ugradnje gasa... Ako si ti morao da sve ovde iščitaš i da to otkloniš sam, koji će ti onda servis da ti to uradi, da samo montira??
                    Ovo sam već rekao par puta, ako neko uradi gas na kecu ili tako nečem pa to ne ide onda je taj duduk ili ga zabole ona stvar za posao...

Tuga je što takav posle takvih "uspešnih" desetak ugradnji počne da radi i Majbaha po istom pricipu, ma radi to bree.....

Ok, nisi imao para da to sve odmah odradiš, onda ti se kaže "ovo je najbolje što može sada, kad uradiš to i to..." Imao si para ali nije niko hteo da promeni filter i svećice??

Mislim, samo lamentiram

https.autogas.rs

Comment

Working...
                    X