Gasi se samo ponekad na leru kada je na gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorsav
    CBC Početnik
    • 01.12.2008
    • 2
    • Beograd

Gasi se samo ponekad na leru kada je na gas

Postovani,

Procitao sam teme koje bi mogle imati veze sa mojim problemom, medjutim cini mi se da nisam nasao odgovor a evo i zbog cega.
    U pitanju je Passat B4, '94 godiste, motor 2.0, benzin, 115 ks, lovato isparivac. Vec dve i po godine koliko je kod mene, radi manje vise normalno (samo stelovanje prilikom zamene filtera), potrosnja u BG oko 11.5 litara gasa itd. Pre tri dana je poceo u toku voznje, kada je u leru (ne u voznji) ponekad, na svako 10-to stajanje na semaforu, jednostavno spusti malo obrtaje i ugasi se. Ja upalim i sve radi normalno , pa opet nakon 10-15 stajanja ista prica. Zamenjena je membrana pre 10.000km, filter za gas pre dva dana (kada je pocelo ovo da se desava), filter za vazduh, svecice pre nekih 5.000km, kablovi nesto malo vise (oko 10.000 km). Probao sam da iskljucim motor za ler-gas jer mi je prijatelj rekao da je verovatno on zaprljan pa zeza, medjutim isto se desava. Kada radi normalno (do trenutka dok se ne ugasi) obrtaji su normalni oko 800. Napominjem da se ovo desava samo kada je prebacen na gas, na bezinu radi normalno i ne gasi se.

Milan
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Gasi se samo ponekad na leru kada je na gas

Trebalo bi proveriti cevčice i creva na usisnoj grani i sve oko toga ( i mikser) da nema negde nešto labavo i vuče falš fazduh, eventualno i nepovratni ventil za servo kočnice da nije zaglavio.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• demios
      CBC Član
      • 03.12.2007
      • 76
      • Beograd

Ja imam slican problem sa mojim Peugeot 205GT-om. Na benzinu radi savrseno, a na plinu ler nije stabilan, varira i cesto hoce da se ugasi kada stanem na semafor. Broj obrtaja pocne polako da opada, kao u pulsevima, dok ne dodje do 500 i onda se samo ugasi. Zato moram da tapkam pedalu dok sam na semaforu. Danas sam proverio svecice - super su, nivo ulja - malo ispod maksimuma. Kada motor radi na plinu i ja stavim ruku na usisno crevo, broj obrtaja se malo poveca, pa ako jos vise suizm dotok vazduha motor pocne da stuca i zamire. Ovo mi je delovalo skroz ok, dok ga nisam prebacio na benzin...na benzinu kao da ne mogu da ga ugusim kada stavim ruku na usisno crevo ?! Onda sam probao da ga ugusim tako sto sam stavio ruku na sam mesac (koji stoji na karburatoru) i suzavao dotok vazduha. Tek sam tada uspeo da ga dovedem do tacke gde hoce da se ugasi. Eto, naveo sam simptome i sta sam pokusao, pa ako neko ima ideju sta sve moze da bude neka kaze. Hvala unapred!
      Peugeot 205GT '89.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Od te rečenice na benzinu radi savršeno dobijem odmah gljive na glavi sa sve cvetovima... To ne postoji kao što ništa na ovom svetu što ima 40K+ delova ne radi savršeno. Mikser ti nije dobar kao i podešavanje, zato se gasi na leru.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• demios
          CBC Član
          • 03.12.2007
          • 76
          • Beograd

Znam da ste osetljivi na tu recenicu ali sam morao da je napisem
          Hvala za savet, oticicu do majstra da ga nasteluje i pogleda mixer.
          Peugeot 205GT '89.

Comment

Working...
          X