Da li se moze ikako nastelovati lambda kontrol?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nospeoce
    CBC Član
    • 09.12.2008
    • 29
    • Beograd

Da li se moze ikako nastelovati lambda kontrol?

Da li se generalno moze nastelovati lambda kontrol,a da se ne nikada ne upali "zuta" lampica? I da li bi ipak trebala da se i ugasi ako je smesa dobra? Ako moze od cega to sve zavisi (taksativno). Inace znam da na mom puntu 2 bi trebao biti sekvent,ali sta je tu je.Posle svakog stelovanja pre ili kasnije ce se upaliti ova zuta lampica. Ustvari kada razmislim bice PRE Bas me zanima,eto. Inace kada se usteluje da mi radi extra (mislim na kvalitet voznje,zelena lampica na kompu plina...),to potraje dva dana,inace lampica se upali posle 10tak Km,ali ipak radi OK 2 dana,posle cega nema pojma sa zivotom,ne vraca broj obrtaja,slabo vuce...Opet stelovanje i tako u krug. Kao da prati praznjenje rezervoara.VICKED
    POWER TO THE PEOPLE
  • Dalibor Vukić
    CBC Senator
    • 08.09.2009
    • 279
    • Beograd

Re: Da li se moze ikako nastelovati lambda kontrol?

Mnogo gledaš neke stvari na internetu, ulete ti "MILF" lampica. Nego, kada se jednom našteluje obično traje dosta duže, nešto ti nije ispravno ili nije pravilno ugrađeno.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Zelena lampica na kompu plina znači čabar, nije dobro naštelovano...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• slavko_bgd
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2009
        • 771
        • Batajnica
        • Stilo 1.6 16V MW

Ako se pali "MILF" sa greškama P017x problem je emulacija lambda signala.
        Još kad bi znali neke detalje o vozilu, godištu,uređaju, možda bi neko i mogao da pomogne...
        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Pokvario si mi sigračku Sad je on trebal oda pita a kako se našteluje a ja bih rekao lako... P onda čime ja bih rekao alatom itd... Ali ne vredi sad....

https.autogas.rs

Comment

• nospeoce
            CBC Član
            • 09.12.2008
            • 29
            • Beograd

Pa Postovani Dora nastavite da se igrate,Vi imate prava na to! Igra je zdrava,zar ne.Nije vazno KAKO,vec DA LI. Neko mi je rekao da je to tesko sa lambda kontrolom. Vise me je sramota da idem kod ljudi koji stvarno zele da rese problem ali kao da su gremlini u pitanju,kazem 2 dana extra 3 dan nema pojma.Ustvari pitanje je bilo prosto,ne znam ni sto objasnjavam.
            POWER TO THE PEOPLE

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

[Sarkazam]
              Poštovani Nospeoce,

Dobili ste ispravan odgovor samo ne znate da ga tumačite.
              Iz kratke prepiske koju smo razmenili a po podacima koej ste poslali nismo u mogućnosti da Vam damo precizniji odgovor sem tog što smo dali. U nadi da ćete razumeti naš pokušaj u rešavanju Vašeg problema očekujemo više podataka. Stojimo Vam na raspolaganju 24 sata na dan, uključujući i noć.
              Izgubio se avion, otkazala navigacija pa je leteo po mraku dok nije nabasao na visoku zgradu sa nekim službenikom na prozoru... Pilot je otvorio prozor i kružeći okolo pitao gde ej aerodrom, službenik je odgovorio sa adresom i krajem gde se nalazi aerodrom.
              Avion je sretno sleteo na aerodrom a na pitanje kopilota kako je znao gde je aerodrom po tome što mu je službenik rekao a nema veze sa koordinatama, pilot je odgovorio..
              Službenik je dao potpuno tačan ali bezvredan odgovor a to znači da je to sedište Majkrosofta, a odatle znam tačno gde je aerodrom.

Vaše pitanje je glasilo kako može i da li može da se podese kanali na TV-u a pri tome ste opisali postupak krivog podešavanja (recimo bez stiskanja dugmeta za pamćenje podešavanja), dobili ste odgovor da je to pogrešna metoda (nameštanje lampice da sija zeleno). Da bi Vam stvarno pomogli u rešavanju problema morali bi navesti marku i model TV-a i pripadajući daljinski pa bi onda eventualno mogli dati bolji odgovor.

U nadi da ćemo i nadalje ostvarivati saradnju na obostranu korist, srdačan pozdrav.
              Dora

[/Sarkazam]

Sad malo ozbiljno,nisi naveo kod greške kad se upali lampica, koja je LCS, kojom metodom ti što žele da pomognu nameštaju tu lampicu na zeleno itd... Ne očekuješ valjda da za sve tipove LCS-a sad neko sedne i navede ti taksativno kako se koji podešava?
              Odgovor glasi, može se podesiti da ne pali lampicu u dužem periodu, ne može se podesiti da je ne upali nikad a to ne znači da će je upaliti ikad. Podešava se odgovarajućim softverom, interfejsom i znanjem (ako je ispravna)... neki od ova tri činioca je falio u procesu tog podešavanja do sada.

Umesto ovog romana koji me nije mrzelo a pišem, napisao bih kraći i pametniji odgovor da si postavio pitanje kako treba a što lepo piše u onoj ružičastoj traci iznad foruma.

https.autogas.rs

Comment

• slavko_bgd
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2009
                • 771
                • Batajnica
                • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by nospeoce
                Pa Postovani Dora nastavite da se igrate,Vi imate prava na to! Igra je zdrava,zar ne.Nije vazno KAKO,vec DA LI. Neko mi je rekao da je to tesko sa lambda kontrolom. Vise me je sramota da idem kod ljudi koji stvarno zele da rese problem ali kao da su gremlini u pitanju,kazem 2 dana extra 3 dan nema pojma.Ustvari pitanje je bilo prosto,ne znam ni sto objasnjavam.
                A šta se tu dešava na Vašem PUNTU?

Comment

• slavko_bgd
                  CBC Senator XXL
                  • 24.03.2009
                  • 771
                  • Batajnica
                  • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by Dora
                  Pokvario si mi sigračku Sad je on trebal oda pita a kako se našteluje a ja bih rekao lako... P onda čime ja bih rekao alatom itd... Ali ne vredi sad....
                  Izvini za sigračku...al' doći će druga!
                  Ima toga vazdan!
                  Pozdrav

Comment

Working...
                  X