BRC plin na Renaultu 21

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

Re: BRC plin na Renaultu 21

Kada sam krenuo u voznju trza kao LUD. U toku voznje cima hoce da iscupa motor. Morao sam ponovo da sankcionisem malo vazduha.
    pa sto nisi probao jos malo da odvrnes stel sraf na crevu ?

moguce je i da mikser nije odgovarajuci, pa se ne moze nastelovati bez restrikcije u****, ali to je tek poslednja opcija

topao vazduh zatvori i ne diraj ga vise
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Campione81
      CBC Član
      • 05.05.2009
      • 70
      • Sabac

Bio sam kod majstora. On je stelovao imbus kljucem nesto kaze da je to glavno i za potrosnju i kako ce da ide. I sraf od lera je stelovao. Izbacio je klapnu za topao vazduh. Sraf na crevu nije uopste dirao stoji kao sto sam ga ja ostavio zadnji put. Dakle konacno otvoren usis skroz. Sada imam problem na malim obrtajima u toku voznje. Vozim na 1500 obrtaja dodam gasa on se zadavljuje. Onda moram popustiti gas pa pomalo dodavati ili da pustim da skace motor ispod haube pa mozda i ode sa trapom bez karoserije. kez
      Od 2500 obrtaja povlaci odlicno bez trzanja.
      Dali neko ima neki predlog sta mu sada fali?
      Sta bi moglo sada da se cacne kako bih resio problem?

Comment

• Milorad90
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2007
        • 975
        • Beograd

Meni trosi 12-13l po gradu,na otvorenom oko 10l,moj je sa 66kw odnosno 88ks.

Comment

• Campione81
          CBC Član
          • 05.05.2009
          • 70
          • Sabac

Koliko vidim meni je sada potrosnja OK. Ali ovo trzanje.
          Neznam mu treba vise plina ili manje vazduha. Sta raditi vise.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Glavni šraf, taj što nije diran. Probaj malo da ga odvrneš, zableži gde je bio.

Kako se sam reduktor podešava, imaš ovde... viewtopic.php?f=300&t=34146
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• rrapaic
              CBC Senator
              • 13.02.2008
              • 225
              • Beograd
              • Fiat Stilo 1.9 JTD

Originally posted by Campione81
              Bio sam kod majstora. On je stelovao imbus kljucem nesto kaze da je to glavno i za potrosnju i kako ce da ide. I sraf od lera je stelovao. Izbacio je klapnu za topao vazduh. Sraf na crevu nije uopste dirao stoji kao sto sam ga ja ostavio zadnji put. Dakle konacno otvoren usis skroz. Sada imam problem na malim obrtajima u toku voznje. Vozim na 1500 obrtaja dodam gasa on se zadavljuje. Onda moram popustiti gas pa pomalo dodavati ili da pustim da skace motor ispod haube pa mozda i ode sa trapom bez karoserije. kez
              Pa gde nadje tak'og majstora, steluje a nije ni pogledao sraf na crevu?

Sve ti pise na linku sto ti Dora dobacio; javi sta si uradio (postaje zanimljivo, k'o kladionica... 'oce resi, nece resi )

Rajko
              Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• Campione81
                CBC Član
                • 05.05.2009
                • 70
                • Sabac

Danas sam jos malo odvrnuo sraf na crevu. Tada mi se pojacao i ler mislim logicno. Zatim sam ga morao smanjiti za pola kruga na isparivacu.
                Sada jos gore, jos vise trza. Ludilo
                Znaci u svakoj brzini na malim obrtajima ispod 2500-3000. Samo ga cepim davi se trza moram da ga popustim pa po trunku dodavati i pustati. Tako reci kao naspricavanje. Tako stignem do 3000 onda mogu patosirati prima odlicno.
                I na leru sam primetio kada naglo dodam na trenutak se zagrcne (boboce) pa primi. Isturiram pa sa lera opet naglo onda ok ostro primi. A pustim da radi par sekundi na leru pa da dodam opet boboce.
                Sutr moram probati po upustvu pa javljam.
                Ali mislim nema pomoci. Probao na 100 nacina pa ista stvar. Mislim najbolje je radio sa zatvorenim usisom skroz.

Comment

• Campione81
                  CBC Član
                  • 05.05.2009
                  • 70
                  • Sabac

Sve isto kako god nastelujem.Zadnje sta sam primetio.
                  Kada je hladan sve je ok. Dakle kada ga prvi put upalim ide ok jedno 15-tak kilometara.
                  Drugo sam sada primetio. Izgubio malo vode nema grejanje u kabini ide odlicno nikada da trzne. Ne dize temperaturu.
                  Kakvi su djavoli u tom autu nemam blage veze.
                  Dali neko ima neku ideju sta moze biti u pitanju? Jel moguce da isparivacu smeta topla voda?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Nisam primetio na slici a ne znam napamet da li to kućište filtera ima promenu vazduha sa toplog na hladno, to jest da li ima dva otvora za ulazak vazduha. Ako ima pogledaj da li je fiksirana topla strana (sa izduvne grane) na zatvoreno.

Isparivaču ne smeta toplota, naprotiv. ali mu ismeta promena količine vazduha, to sa klapnom.

U slučaju da i dalje ne možeš da namestiš da radi kako treba može biti da ti mikser nije odgovarajući i da ipak treba mala restrikcija na usisu da bi imao normalno snabdevanje gasom pod opterećenjem. Možeš probati sa malo manjim prečnikom otvora nego što je sada..

https.autogas.rs

Comment

• Campione81
                      CBC Član
                      • 05.05.2009
                      • 70
                      • Sabac

Yes!!!
                      Nastelovao sam.
                      Radi bez sundjera. Prima lepo gas. Na leru lepo radi malcice varira povremeno od 800 do 900 obrtaja. Sutra cu za BG pa da vidim kako ce da se ponasa. Moram verovatno ponoviti ono stelovanje oko 3000 obrtaja. Sada sam sam stelovao od prilike drzao gas na karbu rukom. Kada se ohladi treba da probam jer nije skinuta klapna za topao vazduh. Ali nema creva do izduva.
                      Tako pade mi na pamet da napravim nesto poput elektronskog sauka. Sada je nastelovan zagrejan sa otvorenom klapnom. Kada bude hladan i vukao sa druge strane zalepim malo trake on ce pojacati ler. Kada otvori klapnu smanjiti.
                      Dali je to moguce ili su to moje ludacke ideje.
                      Hvala svima koji su se potrudili i pomogli da resim problem.
                      Originally posted by rrapaic
                      Pa gde nadje tak'og majstora, steluje a nije ni pogledao sraf na crevu?

Sve ti pise na linku sto ti Dora dobacio; javi sta si uradio (postaje zanimljivo, k'o kladionica... 'oce resi, nece resi )

Rajko
                      Pisao sam u dva posta u vezi klapne za topao vazduh.
                      Sada je skinuta nemam je vise. Tako da bi uvek vukao istu kolicinu vazduha.

Comment

• Campione81
                        CBC Član
                        • 05.05.2009
                        • 70
                        • Sabac

Do sada sam se cimao. Cackao sam sraf za vazduh na karburatoru. Dobijem pun rad odlicno prima gas uvek. Ali onda nema sanse da smanjim ler nize od 1600 obrtaja.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Čak ni na karburatoru ako smanjiš, mislim to je minim, nema dalje da otpustiš šraf za ler?

https.autogas.rs

Comment

• Campione81
                            CBC Član
                            • 05.05.2009
                            • 70
                            • Sabac

Tako je.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

U tom slučaju ti nije dobro podešen karburator, leptir ne zaptiva kako treba. proveri da li ga saug možda drži da se ne vraća do kraja, i saug se podešava broj obrtaja ili negde vuče falš vazduh. Plin ne može dići obrtaje ako nema protoka vazduha, znači da imaš negde veći protok vazduha nego što je potrebno za ler.

https.autogas.rs

Comment

• Campione81
                                CBC Član
                                • 05.05.2009
                                • 70
                                • Sabac

Ok. Hvala druze za trud i pomoc. Cim budem slobodan sve cu da pregledam pa javljam sta sam uradio.
                                Verovatno je karb havarija. Onaj lik je pravio dihtung na karbu kada ga je otvarao. Tako rece. Pozz

Comment

Working...
                                X