Problem sa Lovato RGE92 na Ford Orionu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Problem sa Lovato RGE92 na Ford Orionu

markedjani,
    odmorićeš malo od omrznutog foruma, 7 dana. Čisto da dokažemo da si u pravu.

Pravi razlog je ton pisanja. Svako ko ima nešto protiv može to reći u delu foruma koji je za to namenjen ali sa normalnim rečnikom i obrazloženjem. Ova tema nije za to namenjena tako da ima više Off-a nego pametnih stvari.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TurboBoy7
      CBC Član
      • 05.04.2009
      • 17
      • Kragujevac

Originally posted by ale944
      btw, sta podrazumevas pod terminom "idealan gas" ?
      Mislim na ler gas....

Comment

• TurboBoy7
        CBC Član
        • 05.04.2009
        • 17
        • Kragujevac

Originally posted by ragazzoni
        Stavi prvo mixer, pa bakelit pa gornji deo sa brizgaljkom. Hoće da ga zaguši mali razmak izmedju mešača i brizgaljke, nema vazduha. Još kad bi znali koji je mešač?????
        Ako misli s na rasplinjac napisao sam Lovato Rge92 ali ako mislis na plinski ventil onda stvarno i pored moje najvece zelje da procitam sta na njemu pise ne mogu da razaznam...

Okacicu slike ispod pa ce te videti sami....

Comment

• TurboBoy7
          CBC Član
          • 05.04.2009
          • 17
          • Kragujevac

Originally posted by ale944
          sta je naveo, da je efi ?
          koliko ja znam , EFi = Electronic Fuel Injection, a i multi i single point potpadaju pod tu kategoriju.
          Izvinjavam se sto nisam naveo da je ovo single ili mono point motor, ali mislio sam da je to common knowledge... Izvinjavam se ako sam stvorio neku pometnju....

Comment

• TurboBoy7
            CBC Član
            • 05.04.2009
            • 17
            • Kragujevac

Comment

• TurboBoy7
              CBC Član
              • 05.04.2009
              • 17
              • Kragujevac

Originally posted by Markedjani
              Naveo je... nego ne čitate pažljivo.

to je motor 1600 kubika EFi sa 77 kW ili 105 KS.
              Markedjani hvala na tome sto si se potrudio da me odbranis.....

Comment

• slavko_bgd
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2009
                • 771
                • Batajnica
                • Stilo 1.6 16V MW

Dobro, tu su slike, sa' će zaljuljam visak pa da vidimo...

Elem ovako:

1. Prvi problem je u mikseru: na slici se vidi da mikser ima samo jedan uvodnik (trebalo bi da ima 2) i da je slavina poprilično otvorena. To upućuje da tom motoru fali plina.Probaj da se setiš da li je možda iz dovoda vazduha uklonjena neka restrikcija tipa plastike, izolir trake, čarape, gaće, majice...da bi se kompenzovao manjak plina;
                Prečnik prstena unutar miksera treba da bude 34 -36 mm, kada se oseti mali pad snage na benzin ali se rapidno poboljšavaju performanse na plin.Ako je mikser manji od 34 mm, guši motor i treba ga zameniti; Ako budeš menjao, tražiš mikser 72/34 mm sa klapnom.
                2. Drugi problem može da bude uvodnica ispred leptira, koja spaja mikser sa ler-motorom. Ako je karburatorski uvodnik M10x1 moguće je da ste ga uvili preduboko i da on blokira zaštitnu klapnu miksera, pa zato motor na oba goriva loše radi posle montaže uređaja. Ipak je to 100 KS, treba mu vazduha. Proverite to.
                3.Treći problem može da bude prelom ili nagnječenje bakarne cevi, što sprečava normalno napajanje isparivača gasom. Manifestuje se sa 2 simptoma:
                a)motor vuče do određenog opterećenja i onda se zaguši
                b)bakarna cev između gas-ventila i isparivača bude hladna ko taština duša.
                Ako je tako-rešenje je zamena tog parčeta cevi. Delove (cev Cu6,2 holendera i 2 burenceta) imaš na 034/310-129 (Stanovo);
                4.Proveri kako je isključen benzin:na slici se vidi da nema emulatora a kažeš da je isključena pumpa za gorivo. O tome pretraži po forumu da ne davim sada o tome;
                5.Peti problem može da bude da ništa od ova 4 nema veze sa mozgom. U tom slučaju obrati se na gornji telefon i traži Sašu ili Ivu.

Ajd' u zdravlje i napiši šta se dešava.
                Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Dobar ti je visak Gde si kupio

https.autogas.rs

Comment

• slavko_bgd
                    CBC Senator XXL
                    • 24.03.2009
                    • 771
                    • Batajnica
                    • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by Dora
                    Dobar ti je visak Gde si kupio
                    Isp'o majstoru iz Gornju Dubravu što mi zid'o garažu...pa ga ja muno!
                    Kod njega ni 'teo ni da pipne da radi a kod mene-'bem li ga, ima nešto!

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Želeo bih da pojasnim a ovo ću navesti i u novom uputstvui koje se pravi ovu situaciju.

Koga ne mrzi neka pogleda ovaj link viewtopic.php?f=301&t=34772&p=612622&hilit=zameni+ multiventil#p612622 online popravka i na šta to liči. Tri strane, slično raspravljanje uvredjene "mušterije" ... na pola teme je "mušterija" (pod navodnicima jer je mušterija samo ko plaća) napisala dužu poruku koja njemu nije puno značila u smislu tehnike ali je meni proradio "visak" i odmah mi je rekao odgovor a bio je 2 reči "promeni multiventil"

Volaj sa naše strane postoji ali mora i sa vaše strane da postoji. Slavko je ovde izgubio vreme na pokretanje viska i pisanje poruke koju sam i ja otrprilike tako hteo da napišem ali me je spasao. Mogao je da gleda kroz prozor u lepe tete dok pije kafu. naše vreme košta kao i vaše, ceniti vi naše pa ćemo i mi vaše. Zato neću nikad dozvoliti raspravu na temu moderatora il istručnjaka a pogotovo ne u ovakvim temama i na ovakav način. Oni su tu oduvek a vi dodjete pitate i odete.

Koga ne mrzi neka pročita celu temu, poučna je....

https.autogas.rs

Comment

• ale944
                        CBC Senator XXL
                        • 20.03.2006
                        • 1457
                        • Beograd

posto sam ja prozvan par postova gore, a slavko je vec (verovatno) resio problem, samo da podsetim odakle je potekla prica o singlepointu:

Originally posted by ragazzoni
                        Stavi prvo mixer, pa bakelit pa gornji deo sa brizgaljkom. Hoće da ga zaguši mali razmak izmedju mešača i brizgaljke, nema vazduha. Još kad bi znali koji je mešač?????
                        sto ukazuje da ragazzoni misli na single point.

posto me ford nikad nije preterano zanimao, zaista ne znam sta se kod forda podrazumeva pod Efi, sto bi bio mozda greh da smo u ford sekciji, ali ovo je autogas forum.
                        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• TurboBoy7
                          CBC Član
                          • 05.04.2009
                          • 17
                          • Kragujevac

Originally posted by slavko_bgd
                          Dobro, tu su slike, sa' će zaljuljam visak pa da vidimo...

Elem ovako:

1. Prvi problem je u mikseru: na slici se vidi da mikser ima samo jedan uvodnik (trebalo bi da ima 2) i da je slavina poprilično otvorena. To upućuje da tom motoru fali plina.Probaj da se setiš da li je možda iz dovoda vazduha uklonjena neka restrikcija tipa plastike, izolir trake, čarape, gaće, majice...da bi se kompenzovao manjak plina;
                          Prečnik prstena unutar miksera treba da bude 34 -36 mm, kada se oseti mali pad snage na benzin ali se rapidno poboljšavaju performanse na plin.Ako je mikser manji od 34 mm, guši motor i treba ga zameniti; Ako budeš menjao, tražiš mikser 72/34 mm sa klapnom.
                          2. Drugi problem može da bude uvodnica ispred leptira, koja spaja mikser sa ler-motorom. Ako je karburatorski uvodnik M10x1 moguće je da ste ga uvili preduboko i da on blokira zaštitnu klapnu miksera, pa zato motor na oba goriva loše radi posle montaže uređaja. Ipak je to 100 KS, treba mu vazduha. Proverite to.
                          3.Treći problem može da bude prelom ili nagnječenje bakarne cevi, što sprečava normalno napajanje isparivača gasom. Manifestuje se sa 2 simptoma:
                          a)motor vuče do određenog opterećenja i onda se zaguši
                          b)bakarna cev između gas-ventila i isparivača bude hladna ko taština duša.
                          Ako je tako-rešenje je zamena tog parčeta cevi. Delove (cev Cu6,2 holendera i 2 burenceta) imaš na 034/310-129 (Stanovo);
                          4.Proveri kako je isključen benzin:na slici se vidi da nema emulatora a kažeš da je isključena pumpa za gorivo. O tome pretraži po forumu da ne davim sada o tome;
                          5.Peti problem može da bude da ništa od ova 4 nema veze sa mozgom. U tom slučaju obrati se na gornji telefon i traži Sašu ili Ivu.

Ajd' u zdravlje i napiši šta se dešava.
                          Sta reci tebi sem hvala....

Provericu sve stvari koje si mi rekao jedino ne mogu da se setim prve jer je radilo vise ljudi na skidanju glave motora. Ali pitacu oca mozda se on sece ovakvog detalja... U svakom slucaju hvala i za broj telefona jer u nekoliko servisa u kojima sam bio niko ne zeli da popravlja ovo vec je najskuplje resenje po njima jedino resenje....

JOS JEDNOM HVALA!!!!

Comment

• TurboBoy7
                            CBC Član
                            • 05.04.2009
                            • 17
                            • Kragujevac

Originally posted by Dora
                            Volaj sa naše strane postoji ali mora i sa vaše strane da postoji. Slavko je ovde izgubio vreme na pokretanje viska i pisanje poruke koju sam i ja otrprilike tako hteo da napišem ali me je spasao. Mogao je da gleda kroz prozor u lepe tete dok pije kafu. naše vreme košta kao i vaše, ceniti vi naše pa ćemo i mi vaše. Zato neću nikad dozvoliti raspravu na temu moderatora il istručnjaka a pogotovo ne u ovakvim temama i na ovakav način. Oni su tu oduvek a vi dodjete pitate i odete.

Koga ne mrzi neka pročita celu temu, poučna je....

Pricu sam procitao a Slavku hvala sto je pokrenuo visak i pomogao mi. Izvini jos jednom Slavko sto nisi mogao da pijes kafu i gledas tete... Izvinite jos jednom na masiranju... Nadam se da cu mu se jednog dana moci nekako oduziti....

Comment

• slavko_bgd
                              CBC Senator XXL
                              • 24.03.2009
                              • 771
                              • Batajnica
                              • Stilo 1.6 16V MW

@TurboBoy7:

Sve OK, nema na čemu!
                              Ako sam bio od pomoći i a ako se nekad sretnemo u Kragujevcu vodiš u "Špijunsko gnezdo" na jedno crno pivo! OK?

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Takodje i ja ono gore nisam napisoa da bi se neko izvinjavao ili osećao ugroženim samo zato što je tražio pomoć, naprotiv, ovaj forum je dobar upravo zato što pruža pomoć kome treba. izneo sam činjenice da bi se razumela situacija jer uvek ima neko ko ne voli ovo ono pa to interpretira kako njemu treba ili na način koji nije primeren.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X